Verovatno ste mnogo puta čuli za termine smart home sistemi, home control, intelligent home, building control? Možda znate a možda i niste sigurni o čemu se tu zapravo radi i kako da i vi imate pametnu kuću?

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju SMART HOME SISTEME

Beograd

Flutto - telefoni i centrale
Flutto - telefoni i centrale
Bregalnička 18
Zvezdara Pozovi

Uspostavite dobru i sigurnu vezu sa svetom, izaberite Flutto telefone i centrale. Kao generalni uvoznici Panasonic telefona i prateće opreme možemo da garantujemo vrhunski kvalitet proizvoda. Pored toga, nudimo i telefaks aparate, mobilne t...
Pročitaj više

Verovatno ste mnogo puta čuli za termine smart home sistemi, home control, intelligent home, building control? Možda znate a možda i niste sigurni o čemu se tu zapravo radi i kako da i vi imate pametnu kuću?

Ovaj tekst će pokušati da objasni sve što bi moglo da vas zanima o toj temi, zbog toga nastavite da nas pratite.

Šta je to smart home?

Već sam prevod sa engleskog jezika znači da se radi o – pametnoj kući. Poenta je u tome da se koriste elektronski sistemi da bi se uz pomoć njih kontrolisale funkcije, odnosno instalacije (primera radi – grajanje, roletne, svetlo, itd).

Kako imati pametnu kuću?

Ljudi žele da imaju pametnu kuću najpre iz razloga energetske efikasnosti i dodatnih pogodnosti na taj način. U mnogim slučajevima, razlog je jednostavan – želi se posedovanje luksuznog, modernog objekta.

Ono što je najvažnije kod smart home sistema, jeste da se oni mogu prilagoditi potrebama, zahtevima i željama različitih korisnika.

Šta sve može Smart home za vaš dom?

Vaša kuća ugradnjom smart home sistema vrlo brzo postaje optimalan i napredan životni prostor. Zbog čega? Zato što jednim dodirom možete da regulišete grejanje, jačinu osvetljenja, isključiti TV i zvučni sistem, spustiti roletne, a svoju kuću možete lako da ugasite, kada odete u kupovinu, na posao, ili bilo gde drugde. Sve ove radnje se mogu izvoditi lokalno (samo za jednu sobu, na primer), ili za ceo stan ili kuću.

Smart home za kuće

Ovaj sistem radi uz pomoć aplikacija za smartphone (Apple ili Android uređaje), i one dozvoljavaju potpunu kontrolu, gde god da se nalazite. Osim toga, sistem se može daljinski pratiti – dakle, znaćete u kojem je režimu grejanje, spuštenost roletni, dobijate podatke o potrošnji energije, saznaćete koji je trenutni nivo osvetljenja i dr.

Smart home za stan

Ono što je veoma zanimljivo, to je da ovi sistemi nude simulaciju prisustva. Verovatno ne postoji bolji način da obezbedite svoj stan kada ste odsutni na neko vreme, na primer, kada otputujete negde daleko na godišnji odmor.

Smart home sistemi za bolnice i domove zdravlja

Svoju primenu pametni sistemi pronalaze i u domovima zdravlja i bolnicama. Iz celog teksta vidimo da je izuzetno važno da se koriste prednosti sistema i kontrolisanje instalacija daljinskim putem.

Smart home za restorane

Verovatno ne postoji nijedan objekat u kome smart home sistemi nisu poželjni, tako da se oni često instaliraju u restorane. Na ovaj način povećavate ugođaj gostima koji borave u vašem prostoru i stvarate prijatniji i funkcionalniji ambijent.

Smart home sistemi za hotele

U jednom objektu kao što je hotel, od velike je važnosti praćenje raznih funkcija kao što je podešavanje grejanja u dnevnom i noćnom režimu, na primer, što sve doprinosi efikasnom korišćenju energije. Takođe, postoje i korisnički definisani sobni profili, gde se jednim dodirom mogu pozvati omiljene postavke a sve u zavisnosti od situacije ili raspoloženja.

Kolika je cena korišćenja smart home sistema po m2?

Cena smart home sistema zavisi od funkcija koje će taj sistem imati, i od vaših potreba i zahteva. Zbog toga preporučujemo da se lično obratite odabranoj firmi, da bi se uputila konkretna ponuda.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst