Academia Educativa

  • 9
  • %
5.00 | 6 ocena

Academia Educativa


O Educativi
Academia Educativa je specijalizovana ustanova za obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje, čija je uloga i zadatak da u ciklusu permanentnog obrazovanja zadovoljava specifične društvene potrebe razvojnog i funkcionalnog, bazičnog i dopunskog obrazovanja i usavršavanja koje proizilazi iz ličnih potreba i potreba društva.

Po svom karakteru predstavlja neformalnu, fleksibilnu i dinamičnu ustanovu sa polivalentnim funkcijama i oblicima.

Educativa je programski otvorena i okrenuta opštim korisnicima . Svoju delatnost obavlja kroz raznovrsne spontane ili usmeravane, ekstenzivne i intenzivne oblike rada i transfere znanja, zadovoljavajući različite potrebe društvenog, kulturnog, zabavnog, obrazovnog i sportskog života ljudi.

Programsku koncepciju zasniva na kvalitetnim i aktuelnim programima : stranih jezika, kulture i umetnosti sporta kao i na programima stručnog osposobljavanja, programima iz oblasti kulture tela i lepote, informatičko-administrativnim programima.

Educativa uvodi nove programe za profesionalno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju; učestvuje u projektima humanitarnih i nevladinih institucija i organizacija.

U bitnim razvojnim opredeljenjima ima za cilj kvalitetnu obuku polaznika kako na nivou osnovne pripreme za rad i sticanje dodatnih i dopunskih znanja, tako i na nivou dodatnog stručnog usavršavanja.

Veoma važnu ulogu u prilivu novih znanja, podizanju nivoa kompetentnosti, naučnom i sistemskom pristupu ostvaruje kroz saradnju sa mnogim stručnjacima, institutima i visokoškolskim institucijama.

U skladu sa zakonom o klasifikaciji delatnosti i o registru jedinica razvrstavanja, Academia Educativa obavlja svoju delatnost u oblastima obrazovanja odraslih i kulturnih aktivnosti.


Zanatsko osposobljavanje
U nameri da doprinese sticanju i podizanju nivoa znanja iz oblasti stručnog osposobljavanja kao jednog od preduslova savremenog rada i poslovanja, Academia Educativa zasniva svoju programsku koncepciju na kvalitetnim i aktuelnim programima za elektro, građevinske, mašinske, auto, ugostiteljske i uslužne struke.

Stručno osposobljavanje za samostalno obavljanje delatnosti pruža polaznicima znanja za njihov dalji lični razvoj, šansu za zapošljavanje, profesionalni napredak i razvoj karijere.

Osposobljavanje za rad i usavršavanje u procesu rada koje se odnosi na programe Educativa organizuje i realizuje po sopstvenim nastavnim planovima i programima


Fond, trajanje i dinamika relizacije kursa
Realizacija programa obuke traje 3 meseca sa fondom praktične obuke od 240 časova i teorijsko- konsultativne nastave od 64 časa.

Predmeti: osnovi struke, tehnologija zanimanja, organizacija rada i zaštita na radu i praksa.


Sertifikacija – dobijanje diploma
Nakon realizovanog nastavnog plana i završene obuke polaznici polažu završne ispite. Polaznicima koji su položili završni ispit izdaju se uverenja i sertifikati za obavljanje delatnosti za koje su se obučavali, a koje uz opšte i posebne uslove po Zakonu o privatnim preduzetnicima mogu obavljati samostalno i na način predviđen posebnim zakonom za pojedine delatnosti utvrđene Zakonom o klasifikaciji delatnosti i o registru jedinica razvrstavanja.


Polaganje za sertifikat
Ukoliko potencijalni kandidati rade na određenim poslovima, a ne poseduju odgovarajuća znanja ili sertifikate, Academia Educativa može organizovati proveru znanja programa stručnog osposobljavanja pred odgovarajućom ispitnom komisijom, a uz potvrdu da radnik već radi na tim poslovima najmanje tri meseca. Nakon položenih ispita izdaje se sertifikat da je polaznik osposobljen za samostalno obavljanje delatnosti u struci i zanimanju.


Kursevi

- Građevinska struka
- Drvnoprerađivačka struka
- Mašinska struka
- Rukovaoci mašinama i uređajima
- Autostruka
- Elektrostruka
- Serviseri
- Administrativna zanimanja
- Ugostiteljstvo
- Trgovina
- Uslužne delatnosti


Iskustva i preporuke posetilaca

28.06.2017 05:41
Jovica Vitakic

Ukoliko kandidati rade na odredjenim poslovima,a ne poseduju odgovarajuca znanja ili sertifikate,Academia Educativa moze organizovati proveru znanja programa strucnog osposobljavanja pred odgovarajucom ispitnom komisijom.

26.06.2016 06:30
Kosta Savic

Educativa vam nudi dosra raznih programa za zanatstko osposobljavanje kao sto su elektro,gradjevinske,auto,masinske i druge usluge ovog tipa.Kroz razne radionice i prakse uspeo sam da prosirim svoje znanje,sve preporuke.

28.01.2015 10:48
BOJANA

Htela bih da polazem neki drustveni smer IV stepen,tj gimnazija ekonomija ili neki drugi drustveni smer.Zavrsila sam IV stepen masinski tehnicar.interesuje me koliko bi me kostala kod vas to polaganje,koliko bih odprilike imala predmeta za polaganje i za koliko vremenski to mogu zavrsiti kod vas.UNAPRED HVALA

12.07.2014 08:31
Filip

Postovanje, interesuje me kurs za automehanicara, koji su termini casova i prakticne obuke posto sam zaposlen i radno vreme mi je do 14h skoro svakog dana a ovo bih hteo da upisem jer me interesuje. Pozdrav i nadam se uskorom odgovoru

14.05.2013 10:51
Vladimir

Da li ovde moze da se nauci posao da se zna i da se radi za automehanicara hvala.

29.04.2013 07:46
seka

Ja sam zavrsila i dobila diplomu za 2 meseca,polozila sam sa vrlo dobrim mada ocene se ne pisu nigde osim sto postoje kod njih.Moram da pohvalim educativu da su svi vrlo ljubazni i ok.S obzirom da nisam pipnula knjigu iskusto je mnogo znacilo iako su teska pitanja bila polozila sam sa vrlo dobrim.

16.01.2013 02:11
Vanessa

Mene zanima kurs za masera, dali moram da nadjem negde gde cu imati praksu ili imam sve kompletno kod vas? i dali treba neke knjige da nabavim ili kako? tj mene uglavnom zanima sta mi sve treba osim para i dobre volje? :)

10.01.2013 03:00
Milica

Zanima me kurs za sređivanje noktiju (nadogradnja, izlivanje....), koliko traje, koliko košta i na koliko rata može da se plati? Hvala unapred na odgovoru.

07.01.2013 01:48
Marta

kolika je cena kurseva za solo pevanje i kozmeticara?

13.10.2012 08:03
Nina

Zanima me da li kurs za poslasticare mogu da pohadjaju srednjoskolci?

27.09.2012 11:52
NEVENKA RADOJEVIC

Postovani mene konkretno interesuje poslasticarstvo. osim kursa od tri mjeseca dali postoji nesto kao visa skola ili fakultet iz ove oblasti Unaprijed zahvalna , Radojevic Nevenka

04.10.2012 02:55
Gordana

Postovani, mene interesuje poslasticarstvo. Ali mene interesuje i dali osim kursa postoji i neko dalje usavrsavanje u poslasticarstvu. S postovanjem Gordana Simic

22.07.2012 05:35
Ana

Zanima me kada pocinje kurs za poslasticara? Kada treba da se prijavim?

10.07.2012 01:41
Nela

Zanima me cena za dobijanje sertifikata za elektrostruku? I da li kao potvrda o radu na tom radnom mestu moze da se prikaze radnicka knjizica i odjava sa radnog mesta elektroinstalater. Hvala!

20.04.2012 07:22
Dejan Vetic

Ja sam Dejan Vetić polaznik sam obuke za polaganje stručnog ispita iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu koja je realizovana u DVD Vračar od 01.02.2012.godine. Prilikom odabira termina za polaganje stručnog ispita izjasnio sam se za prvu grupu. Zamolio bih vas da mi ako je ikako moguće termin promenite jer sam od VMA obavešten da moram da legnem u bolnicu zbog terapije i lečenja kičme od 25.04.2012.godine.Pokušao sam da termin pomerim za jun mesec ali nemoguće je (na terapiju čekam od novembra 2011.god) terapija će trajati najmanje tri nedelje (oko 21 dan). Molio bih Vas da mi promenite grupu i polaganje ispita pomerite što je kasnije moguće. U nadi da ćete mi pozitivno rešiti zahtev najsrdačnije Vam se zahvaljujem. Termin za polaganje još nisam dobio molio bi da mi termin javite na ovaj mejl do 25.04. a kasnije na tel 065-8548875. S poštovanjem Dejan Vetić iz Požarevca

18.04.2012 01:23
jelena

Zanima me cena kursa za frizera.

10.02.2013 04:39
slavica

25.000 hiljada se placa ide se 6 meseci i placas koliko mozes svaki mesec ali za 6.meseci moras sve da isplatis...ja sam upisala kurs za frizera...

13.09.2011 10:30
Marina

zanima me koliko kosta kurs za spikera i kako se placa?

01.09.2011 04:43
marko

zanima me koliko kosta kurs za autodijagnostiku i koliko ima prakticnog rada??

28.08.2011 01:54
Verica

Postovani, interesuje me kurs za frizera.Nemam bas nikakvo iskustvo u tom poslu ali mi se oduvek svidjao i volela bih da ga naucim.Kazite mi koliko mozete da garantuje da neko bez imalo iskustva moze da stekne znanje posle vasih kurseva i da uspe u tom poslu.Planiram da zivim u Parizu i volela bih taj posao da radim tamo pa me interesuje da li moze nakon nekog vaseg kursa da se organizuje neka obuka i u Parizu.Hvala.

23.06.2011 11:28
dragana

zanima me da li se frizerski kurs moze placati na rate i aako moze kako to funkcionise?

23.06.2011 11:28
Academia Educativa

Kurs za frizere moguce je platiti u tri rate.Prva rata prilikom upisa, druga na polovini kursa i treca pred polaganje zavrsnog ispita.Za sve informacije pozovite 2184452 od 09-13.Academia Educativa

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Škole Škole zanatstva
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Academia Educativa
  • Academia Educativa,
  • Simina 21a,
  • Beograd,
  • zanatsko osposobljavanje Beograd