Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Škola glume za decu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Škola glume za decu

Mnogi roditelji žele da im deca jednoga dana budu poznate ličnosti, da šetaju po crvenom tepihu, da se o njima govori i piše...

škola glume za decu

 

Jedan od načina da se to ostvari jeste da se dete bavi glumom, pa ukoliko ste uočili takav talenat kod svog mališana, nastavite da nas čitate, jer nudimo pregršt korisnih i zanimljivih informacija o ovoj temi.

Zašto je dobro odmalena usmeriti decu na školu glume?

Na ovo pitanje postoji mnoštvo odgovora, jer je razvijanje kreativnih sposobnosti kod dece uvek dobro došlo.

Škole glume imaju stručne saradnike i predavače koji su i sami diplomirani glumci ili reditelji.

U toku jedne godine, određene škole nude nekoliko celovečernjih profesionalnih predstava, koje su iz sopstvene produkcije. Gostovanje u inostranstvu postaje tradicija, tako da se ta putovanja praktikuju dva puta godišnje, a to su razni festivali, svečane akademije, radionice i slično.

Kada upisujete dete u školu glume, možete da odaberete one koje imaju kontinuitet u smislu da se polaznici redovno upisuju na dramske akademije, a ponajviše na Fakultet dramskih umetosti.

U toku pohađanja škole glume, polaznici imaju dosta profesionalnih angažmana. Radionice koje se organizuju vode profesori fakulteta, a spomenimo i tribine sa najistaknutijim glumcima.

Glumačka škola za decu

Može se reći da su ovo male škole koje rađaju velike glumce. Mnogi ističu kako je osnovni smisao škola glume da se deca jednoga dana visoko obrazuju, čak i ako to ne bude FDU, već neki drugi fakultet.

škola glume za decu cena

 

Kod nekih škola postoje zvanični podaci da od, na primer, tri hiljade polaznika, samo troje nije završilo visoke studije. U samom početku pohađanja časova u školi glume za decu, svi mališani žele da postanu glumci, ali se tokom učenja i vežbanja, jasno iskristališu talenti i potencijali dece.

Škola glume

Pošto deca pohađaju redovnu nastavu, časovi glume se odražvaju obično u večernjim časovima. U toku nastave vode se različite diskusije, na temu ljubavi, života, religije i sličnih tema, gde mališani daju najrazličitije maštovite odgovore. Poenta je da ih ovakvi razgovori podstiču na kreativno razmišljanje i na poboljšavanje vlastitih potencijala.

Tako deca razmenjuju veoma mudre misli i osmehe, pa časovi glume prolaze izuzetno zanimljivo i ispunjeno.

Posebno su interesantne školice glume, koje su, kako im i ime kaže, namenjene deci predškolskog uzrasta. Deca svih uzrasta mogu da se nađu u istoj grupi, a rad se zapravo zasniva na igranju. To bi praktično značilo da mališani sve vreme imaju osećaj da se zabavljaju, dok se zapravo radi na unapređivanju njihovih psiho-fizičkih sposobnosti.

U tom dobu je kreativno ispoljavanje veoma važno, gde nastavnik-profesor prepoznaje njihove scenske talente, pa se onda trudi da ih razvije koliko je god to moguće. Primer za to je kada dete ima zvučan glas, pa se taj kvalitet razvija uz pomoć različitih vežbi iz tehnike glasa.

Profesori će uočiti i mesta gde dete nije talentovano, pa će se raditi na unapređivanju tih segmenata. Ukoliko je za neko dete javni nastup „strašan“, tada se radi na određenim tehnikama, kao što su vežbe disanja npr, tako da mališani uče da se opuste i da nastupanje pred publikom zapravo nije bauk.

Takođe, rade se vežbe iz scenskih pokreta – imitira se tuđi hod, životinje i sl. Na kraju godine se obično radi javni čas, što nije velika predstava, ali je dovoljno da deca shvate da je gluma zabavna i korisna, lepa umetnost.

Škola glume za decu – cena:

Postoje takozvane mesečne članarine, gde je potrebno izdvojiti od 3000 do 5000 dinara, u zavisnosti da li se radi o jednom ili dva deteta.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.09.2018
Zeljana Jeremic
Može se reći da škole glume za decu radjaju velike glumce. Mnogi ističu kako je osnovni smisao škola glume da se deca jednoga dana visoko obrazuju, čak i ako to ne bude FDU, već neki drugi fakultet.