Dodaj firmu

Marija Šavija - Akademski slikar

5.0 | 7 ocena
Član 3 godine


1. DA LI SVAKO MOŽE DA NAUČI DA CRTA?

U Školi za talente koju ja vodim svako može da nauči da crta zato što postoji sistem u pristupu učenja crtanja i slikanja. U našoj školi crtanja polaznik se vodi kroz taj pristup i on nije prepušten u tom postupku sam sebi. Pristup koji sam osmislila je jednostavan i precizan tako da skraćuje postupak učenja crtanja.


2. DA LI POČETNIK MOŽE DA UPIŠE ŠKOLU CRTANJA ILI MORA IMATI PREDZNANJE ?Da, možete se upisati u našu školu crtanja. Ne samo da predznanje nije potrebno, već možete smatrati da je to vaša prednost. Uvek je lakše učiti nekoga ko nije imao ranije iskustva sa crtanjem i slikanjem nego nekog ko već ima odredjena predubedjenja.


3. KOLIKO TRAJE ČAS I KOLIKO KOŠTA?

Cena časova zavisi od broja časova na kojima mesečno želite da prisustvujete. Trajanje časa crtanja zavisi od starosti I zrelosti polaznika. Od sat vremena do četiri sata.

4. DA LI SE CRTANJEM MOŽE RAZVITI KREATIVNOST ILI JE KREATIVNOST DATA OD PRIRODE TAKVA KAKVA JESTE?

Crtanjem se može razviti kreativnost, jer je kreativnost kao mišić koji se bilduje u teretani. Sa razvijanjem veština u crtanju i slikanju mi razvijamo kreativnostkao kao vid mišljenja i slobode.5. POSTOJI CRTANJE OLOVKOM, TUŠEM, UGLJEM.....KOLIKO RAZLIČITIH TEHNIKA CRTANJA POSTOJI I DA LI SE SVE TEHNIKE UČE U VAŠOJ ŠKOLI?


Sve tehnike prolazimo u školi crtanja koju ja vodim. Tehnike su olovka, tuš, akvarel, tempera, gvaš, kombinovana tehnika i ulje na platnu. Napomenula bih da te tehnike moraju da se nauče jer su one sastavni deo učenja i savladavanja likovnih problema crtanja i slikanja.

6. DA LI POSTOJI KURS ZA DECU ILI JE ŠKOLA CRTANJA PREDVIDJENA SAMO ZA ODRASLE OSOBE?


U našoj školi postoji kurs za sve uzraste, ali se svima pristupa individualno u odnosu na različite sklonoste i mogućnosti.

7. ŠTA JE POTREBNO DA KUPIM OD MATERIJALA ZA CRTANJE PRE UPISA U VAŠU ŠKOLU ?


Za početak je potrebno poneti samo blok 5, olovku i gumicu. Posle se proces produbljuje i matrijal se nosi u skladu sa tehnikom crtanja koju trenutno savladavamo.8. POSTOJI LI ONLINE NASTAVA?

Da postoji. Postoji i mogućnost kombinovanja onlajn nastave, recimo jednom se vidimo u prostoru ateljea u Kulturnom centru Strari grad – Parobrod, Kapetan Mišina 6a a jedan čas onlajn. Časovi crtanja onlajn su se pokazali odlični jer postoji sistem učenja crtanja. To smo i proverili i postigli rezultate u onlajn nastavi.


9. DA LI DAJETE I INDIVIDUALNE ČASOVE CRTANJA ILI JE U PITANJU ISKLJUČIVO NASTAVA U GRUPAMA?

Naravno postoje i individualni časovi crtanja., ali napominjem da i u grupama uvek pristupam induvidualno.10. PREMA PROGRAMU VAŠE ŠKOLE KOLIKO ČASOVA CRTANJA JE PREDVIDJENO NA MESEČNOM NIVOU?

Ako polaznik uzme paket od dva časa crtanja nedeljno, što smatram da je neki minimum, onda je predviđeno 8 časova mesečno. Naravno postoje i drugi programi nastave koji obuhvataju veći broj časova. Napomenula bih da postoji probni čas koji je besplatan. Smatram da svaki polaznik mora da vidi predavača i oseti da li mu odgovara pristup koji on ima da ponudi

Kategorija: Slikarski atelje, škola crtanja i slikanja Beograd
Podkategorija: Škola crtanja Beograd
Objavljeno: 02.10.2021.
# ID Oglasa: 069239
Firma: Marija Šavija - Akademski slikar
Website: marijasavija.com
Idi na vrh strane