Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Škola crtanja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Škola crtanja

Verovatno ste mnogo puta ostali zadivljeni kada ste videli neku grafiku, akvarel ili ulje na platnu, pa ste i vi poželeli da umete tako vešto da baratate bojama i kičicom. Ukoliko u vama „čuči“ slikar, onda je pravo vreme da to i otkrijete, tako što ćete upisati škole crtanja i usavršiti svoja znanja i talente.

škola crtanja

 

Časovi crtanja

Interesantan je podatak da ne postoji starosna granica koja određuje ko se sve može upisati na časove crtanja. To mogu biti deca, ali i penzioneri. Ovu nastavu, osim mališana, najčešće pohađaju tinejdžeri koji žele da upišu srednju umetničku školu ili budući brucoši, radi pripreme za Akademiju.

Škola crtanja za decu

Deca posebno vole blok i bojice, tempere, vodene boje... Ukoliko vaš mališan pokazuje izraženu sklonost ka linijama, oblicima i lepim koloritima, možda je pravo vreme da razmislite o upisivanju u školu crtanja za najmlađe.

Obično se radi o deci od tri do četrnaest godina, a osnovni smisao škole jeste da probudi kreativnost kod mališana. Deca su po svojoj prirodi već kreativna, ali im je ipak potrebna mala pomoć stručnih lica da bi razvila motoriku, kao i upoznavanje sa materijalima da bi dobili sliku ili crtež baš onakav kakav su zamislili.

Privatni časovi crtanja za decu

Kada kažemo privatni časovi, tada mislimo na individualnu nastavu, gde nastavnik ili profesor rade samostalno sa detetom. Razna istraživanja su pokazala da je ovakav vid pristupa učenju najbolji, zato što se najlakše usvaja ono što treba da se nauči, u našem slučaju crtanje.

Na ovaj način dete će naučiti da komponuje boje, površine, linije i oblike, kao i da dodaje senke i svetlo, stvarajući odgovarajuću perspektivu. Cilj privatnih časova crtanja za decu jeste da mališani obogate i razviju svoje estetske i likovne sposobnosti.

Škole slikanja

Škola slikanja obično ima mali broj polaznika u jednoj grupi, kako bi svima mogla biti posvećena jednaka pažnja profesora. Najčešće je to od šest do deset učenika, i časovi se mogu održavati dinamikom jedanput nedeljno, na primer.

škola crtanja cena

 

Korisno je imati informaciju da su grupe formirane na osnovu uzrasta, a to znači od predškolaca do penzionera. Postoje škole koje imaju programe koji su namenjeni za decu koja imaju oštećenje sluha.

Najčešće je potrebno da sami nabavite crtački blok, dok se u školi dobija ostali pribor, ali savetujemo da ovaj podatak proverite sa školom za koju ste se odlučili.

Škole slikanja se pokazuju posebno korisnim kod upisa na željeni fakultet (Likovna akademija, arhitektura i sl), gde je tradicionalno velika konkurencija. Na ovaj način budući studenti sebi povećavaju šanse za upisom, svesni da je neophodno ulagati u sebe i svoje usavršavanje.

Časovi slikanja za decu

Mališani obično dolaze na časove slikanja jednom nedeljno, kao što smo već naveli, i to je dvočas koji traje devedeset minuta. Nastava se može odvijati svake subote, i to tokom cele školske godine.

Deca uče o crtačkim tehnikama kao što su kreda, ugalj, voštana boja, pastel, bojica, olovka,  flomaster, ali i o slikarskim tehnikama, a to su mozaik, boja za staklo, boja za tekstil, tempere i vodene boje...

Škola crtanja – cene:

Koliko ćete novca izdvojiti za školu crtanja, najviše zavisi od broja časova koje pohađate.

 U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 70 do 350 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.09.2018
Jovana Stefanovic
Škole crtanja se pokazuju posebno korisnim kod upisa na željeni fakultet (Likovna akademija, arhitektura i sl), gde je tradicionalno velika konkurencija. Na ovaj način budući studenti sebi povećavaju šanse za upisom, svesni da je neophodno ulagati u sebe i svoje usavršavanje.
08.08.2017
Jana Stankovic
Roditelji bi pre svega trebali da nauce da naprave dovoljno veliku razliku izmedju crtanja i slikanja kako se ne bi pojedina deca prikazivala kao netalentovana. Najvaznije je da znate da svako dete ima odredjeni talenat za crtanja i prema tome ga treba na najbolji moguci nacin iskoristiti.
16.05.2017
Biljana Brankovic
Kako god da okrenete, mora onda da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
13.05.2017
Dusan Markovic
Po meni kako god da okrenete, skola crtanja nije ni malo jeftina. Sve drugo je samo gubljenje vremena.