Klasičan balet za odrasle početnike "Kao balerina"

5.0 | 3 ocena
Ulica: Gradski Park 2
Grad: Beograd
Opština: Zemun
Klasičan balet za odrasle početnike "Kao balerina"
Mobilni: 060/
kaobalerina.rs

O nama

KLASIČAN BALET ZA ODRASLE POČETNIKE "KAO BALERINA"

Skoro da nema dame koja nekada u svom detinjstvu nije maštala o tome da jednog dana postane balerina. Čak i ako se taj san makar na kratko nije isupnio u detinjstvu, sada je to moguće uz program baleta za početnike „Kao balarina“.

Sada je pravo vreme da se upustite u novu avanturu kroz jedinstveni spoj vežbi i umetnosti, što balet i jeste!

Časovi su koncipirani po planu i programu državnih baletskih škola, s tim da su vežbe prilagođene odlaslim početnicima, kako bi se smanjila mogućnost povreda već formiranih tela. Muzika je uvek pažljivo odabrana kako bi polaznicima bilo što prijatnije na časovima, a instrukcije detaljne i precizno objašnjene, sa puno poređenja iz svakodnevnog života kako bi se svako što bolje povezao sa pokretima koje neizvežbanom telu deluju neprirodno i apstraktno.

Ovakav vid vežbe pozitivno utiče na raspoloženje polaznika, a dokazano je i da umanjuje tegobe sa kičmenim stubom i zglobovima, dok mišići postaju jači i elastičniji.

Časovi traju oko sat vremena i podeljeni su u četiri segmenta: parterne vežbe, vežbe kod štapa, vežbe na sredini i skokovi:

 • Parterne vežbe - mišići i zglobovi se zagrevaju, posebno stopala koja se nikada na taj način ne koriste u svakodnevnom životu
 • Vežbe kod štapa – učvršćuje se težište tela na jednoj i dve noge, mišića leđa i gluteusa se aktiviraju u držanju kičme i koordinisanju težišta tela s jedne noge na drugu. Ove vežbe uvode polaznike u složenu koordinaciju istovremenog korišćenja gornjih i donjih ekstremiteta i glave kroz baletske pokrete, a da se držanje kičmenog stuba i njegov siguran, prav položaj tim kretanjem ne ugrozi.
 • Vežbe na sredini - dodatno učvršćivanje težišta tela na jednoj i dve noge i razvijanje koordinacije
 • Skokovi dodatno jačaju zglobove i mišiće nogu, sa akcentom na dodatno učvršćivanje kičme i specifično „baletsko“ usklađivanje rada skočnog zgloba i zgloba kolena.

Časovi se održavaju u Zemunu, Pančevu, i u Starom Gradu.

Osnivač programa „Kao balerina“ je Svetlana Seferović, baletski pedagog sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom svih uzrasta i već šest godina sa odraslima. Pedagoško iskustvo je stekla u baletskoj školi „Lujo Davičo“ (Beograd), baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ (Pančevo), gimnastičkom klubu „Ritam“ (Zemun) kao pomoćni trener za klasičan balet i poslednje tri godine isključivo radeći sa odraslima kroz aktivnosti „Klasičnog baleta za odrasle – Kao balerina“.

Pratite nas na Facebooku: i Instagramu: .

„Kao Balerina“ balet za početnike, Beograd
Gradski park 2, Zemun

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Škola Baleta, Modernog baleta i Gimnastike Dankan, Jurija Gagarina 239, III sprat, st.20, Novi Beograd, Beograd
  Baletski studio Dance Plus, ugao Cvijićeve i Takovske, Bulevar despota Stefana 68a, Palilula, Beograd
  Baletski centar Ana Pflug, Resavska 76 (KUD Abrašević), Savski venac, Beograd
  Škola modernog baleta i gimnastike STEP, Slobodana Djurica 2b, Zemun, Beograd
  Muzička radionica Sestre Kocić, Sokolska 15, Vračar, Beograd
  Aska balet za decu, Dositejeva 14, Zemun, Beograd