Dodaj firmu

Lilu Mar Modni Studio

Lilu Mar modni studio kroji i šije sve odevne kombinacija po meri. Mozete izabrati modele (haljine za sve prilike, venčanice, kapute kombinezone, suknje, sakoe ) iz kolekcije na osnovu kojih šijemo po vašim merama ili mozemo sašiti personali...
Pročitaj više

Niška 17
Vračar, Beograd

Šivenje pantalona Maestro Krojačko - Šnajderski Saloni

Brze, pouzdane i kvalitetne krojačke usluge, prepravke na licu mesta i šivenje mo meri. Čekamo Vas u TC "Piramida", a zovemo se Maestro.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 151/a, lok 30, 17 i 16, Tc Piramida
Novi Beograd, Beograd

Krojačka radnja Diz-ing

Ukoliko želite da Vaš dom ili ugostiteljski objekat oplemenite novim detaljima, krojačka radnja Diz-ing nudi usluge šivenja stolnjaka, nadstolnjaka, posteljina, jastučnica Pored toga, bavimo se izradom uniforma za različite profesije, posebn...
Pročitaj više

Paunova 10
Voždovac, Beograd

Šivenje pantalona Stil plus krojacki salon

Stil plus krojački salon nalazi se u Beogradu i bavi izradom unikatnih modela odeće, kao i prepravkom, bojenjem i šivenjem predmeta od kože i krzna. Takođe vršimo sve vrste prepravke odeće, po dogovoru, kao i ostale usluge šivenja za Vaš dom...
Pročitaj više

Vojvode Stepe 251
Voždovac, Beograd

Šivenje pantalona Krojački salon Mila

Krojački salon Mila nalazi se u Požeškoj br 80, Banovo brdo, opština Čukarica. Šivenje po meri, popravke, prepravke
Pročitaj više

Požeška 80, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Šivenje pantalona Krojačka radnja Tena

Sve vrste prepravki muške i ženske odeće, šivenje po meri, šivenje zavesa i posteljina
Pročitaj više

Mačvanska 1 (gradić Pejton)
Vračar, Beograd

Šivenje pantalona Joca

Njegoševa 7
Vračar, Beograd

Pantalone muškarcima zadaju dosta glavobolja, posebno ako nisu građeni po „JUS-u“, odnosno, imaju na primer, nešto veći stomak. Šivenje pantalona je tada najbolje reenje. Kada kupuju pantalone, susreću se sa modelima koji im odgovaraju u struku, ali su zbog toga nogavice predugačke i slično.

Takođe, i dame imaju slične situacije, jer one žele savršene ženske modele pantalona za sebe, a svako od nas ima neke delove tela koje bi želeo da prikrije, a neke druge, koji su lepi, da naglasi, itd.

Rešenje za sve ove muke glasi – krojačka radnja!

Šivenja pantalona po meri

Ako ste obišli milion butika po gradu, preznojavali se po kabinama presvalačeći se i isprobavajući razne modele i na kraju ste došli do zaključka da vam ništa ne odgovara, sledeća adresa je krojački salon. Sa veštim rukama krojača nema greške. Zbog čega? Pa zato što će oni najpre da uzmu mere vašeg tela, i zatim će skrojiti idealne pantalone za vas!

Prednost je i u tome što možete da odaberete materijale od kojih želite da se pantalone izrade. To podrazumeva ne samo vrstu materijala, nego i dezene, boju... Dakle, kod krojača sve je prilagođeno baš vama i vašim željama da izgledate lepo na nekom događaju, ili jednostavno, da imate više pantalona koje ćete nositi svakoga dana na posao.

Šivenje pantalona – iskustva

Interesantno je da je neke mere veoma lako izmeriti, dok je neke druge teže definisati. Na primer, OS znači obim struka, i meri se na taj način što se zaveže traka na delu struka koji je najuži, i preko nje se izmeri. Traka mora da bude vezana čvrsto.

OK je obim kukova i meri se preko najjačeg mesta koje se nalazi na sedalnom delu.

Oznaka DM predstavlja dužinu modela, i krojač će je izmeriti od čvrsto vezane traka na struku pa sve do dužine koju želite.

Kada krojač ove tri mere izmeri tačno, tada se pravi kroj za pantalone. Mere koje smo naveli se nazivaju osnovnim merama, ali pored njih postoje i takozvane pomoćne mere. Zahvaljujući pomoćnim merama se definiše oblik pantalona.

OT – to je obim trbuha ili stomaka, i meri se preko kukova, odnosno oko osam centimetara ispod linije struka. Ova mera zapravo određuje oblik stomaka.

VT – visina trbuha. To bi značilo da se u sedećem položaju meri visina stomaka od struka do zadnjice.

VIK – visina kukova. Krojač ovu meru dobija tako što meri od struka do sredine kukova.

Pored svih nabrojanih, postoji i DS, a to je dužina struka. Krojač meri od linije struka napred do linije struka nazad; pri tome, traka se provuče između nogu, i meri se sasvim uz telo.

DK znači dužinu koraka ili unutrašnju dužinu nogu. Krojač će meriti između nogu do zgloba na dole.

OB ili obim butine se meri na najširem delu butina, dok se visina kolena (VK), meri od dole do sredine zgloba kolena. To je vrlo bitna mera koja zapravo diktira oblik koji će pantalone imati na kraju.

Šivenje pantalona – cena:

Prosečna cena za uslugu šivenja je oko 2500 dinara, pa naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontakrirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane