Šišanje kose Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Šišanje kose
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Black Pepper botox kose + šišanje i feniranje

Akcija -29% 1500 Din.
Black Pepper botox kose + šišanje i feniranje - 1.500 din! Frizerski studio Aska!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Uslužno farbanje + šišanje

Akcija -40% 600 Din.
Uslužno farbanje + šišanje - 600 din! Frizerski studio Aska!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Žensko šišanje za sve dužine kose (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!)

Akcija -50% 600 Din.
Žensko šišanje za sve dužine kose (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!) - 600 din! Frizerski salon Womanizer!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje kose

Svaka dama koja drži do sebe i vodi računa o izgledu svoje kose  zna koliko je bitna poseta frizeru. Čestim tretmanima za oblikovanje frizure i pod uticajem izuzetne vlažnosti i hladnoće zimi ili tokom letnjeg perioda pod uticajem sunca, hlora i morske soli, kosa postaje suva i beživotna.  

 

  

 

Postoji mnogo načina na koje i sami možete popraviti kvalitet kose ili na kratko sanirati nastalu štetu. Međutim, nega koju dobijete u salonu ne može se meriti ni sa čim.

Šisanje kose

Šišanje ima veoma dugu istoriju i predstavlja pravi izazov, dobar osećaj, rutinu ili promenu stila kroz fantastično stvaranje i oblikovanje.

Frizura koju nosimo predstavlja ukras glave i vrlo često je prva stvar po kojoj nas neko prepoznaje ili stvara određenu sliku o nama.

Frizura treba da bude u skladu sa ličnošću, odnosno da pude prilagođena načinu života kakav vodi ta osoba. Treba da se slaže sa stilom života, karijerom, oblikom tela, gustinom i teksturom kose, bojom očiju i tenom. Bilo da volite asimetričnu frizuru ili vam se više sviđa kratka kosa, nosite dugu kosu ili nešto drugo rešenje ćete naći u frizerskom salonu.

Šišanje predstavlja izazov kada se radi o promeni oblika, dok se redovnim skraćivanjem (jednom mesečno) bez promene oblika, pospešuje rast kose i kosa postaje otpornija na krzanje jer je obnovljena.  

Različite tehnike šišanja odgovaraju različitim tpovima kose. U zavisnosti od toga kakvu promenu želite i kakav je vaš tip kose da li je jaka ili slaba, kovrdžava ili ravna treba da budete svesni da je neki način skraćivanja i oblikovanja više dobar za vas, dok vam neki drugi apsolutno ne pogoduje. 

Za najbolje rezultate treba se konsultovati sa frizerom koji će na licu mesta utvrditi vaš tip kose, i u skladu sa postojećom frizurom i vašim oblikom lica vam napraviti jedinstvenu frizuru samo za vas koju ćete nositi sa ponosom.

Šišanje kose na ravno

Šišanje kose na ravno se preporučuje devojkama koje imaju tanku kosu, kojoj je potrebna gustina na krajevima da bi se kosa lakše oblikovala i manje pucala.

Pre šišanja kose na ravno, potrebno je izjednačiti dužinu. Izjednačavanje stapenova može da potraje dugo jer je potrebno redovno skraćivanje i osvežavanje krajeva kako bi kosa izgledala lepo i uredno.

Pre nego što se prepustite ovom načinu šišanja treba da se konsultujete sa frizerom kako bi vama ova frizura stajala. Ukoliko imate dugu i gustu kosu, postoji mogućnost da će na vašoj kosi ova frizura delovati monotono, odnosno bez smisla i oblika. 

Šišanje kose na kratko

Šišanje kose na kratko je uvek u modi pod uslovom da vam ova frizura stoji. Kratke frizure su ženstvene, elegantne i nežne. Mogu istovremeno biti glamoruzne, sportske i otkačene.

Pre ovog radikalnog poteza treba dobro da razmislite da li ste spremni na ovu promenu, jer pustanje kose može da bude dugotrajan proces. 

Kratka kosa najlepše stoji na ovalnom obliku lica, međutim to ne treba da vas obeshrabri da se ošišate na kratko ako imate neki drugi oblik lica. Treba samo da se konsultujete sa frizerom koji će vam uz pomoć svog talenta i iskustva napraviti najbolju moguću frizuru. 

Šišanje kose mašinicom

Korišćenjem mašinice u kombinaciji sa makazama mogu se dobiti veoma kvalitetne frizure svih dužina i oblika. Najčešće se makaze koriste za oblikovanje gornjeg dela frizure, dok se prelazi i donji deo kose šišaju mašinicom. Ova tehnika je veoma rasprostranjena i rado korišćena.

Na ovaj način se najčešće oblikuju kratke i veoma katke frizure ili danas veoma aktuelna ženska frizura gde je jedan deo kose u potpunosti obrijan, tako da može da se pokrije prebacivanjem dugačkog dela kose ili da se nosi tako istaknuto. 

Šišanje kose stepenasto

Šišanje kose na stepene može da se radi na više načina. Stepeni mogu da budu različiti, od blagog polu kruga u predelu kose koja pada ka licu, pa sve do potpunog istanjenja kose.

Kosa ne sme odmah nakon šišanja na stepenove da izgleda istanjeno i iskrzano. To znači da je previše korišćena tzv. "ubodna tehnika" ili makaze za stanjivanje kose.

Ukoliko želite da održavate zdravu kosu bez ispucalih krajeva, najbolje je da se ošišate stepenasto, tako što će vam frizer napraviti jedan mali polu krug i samo jedan stepen na površini.

Na taj način se najlakše održava kosa jer se ispucali krajevi osim na dužini, nalaze i na površinskom sloju kose koji je naviše izložen spoljnim uticajima.

Šišanje retke (tanke) kose

Šišanjem retke kose, odnosno take dlake mora se dobiti volumen. To se radi tako što se kosa šiša na ravno bez stepenova, ukoliko je u pitanju duga kosa. Ako je reč o kratkoj kosi potrebno je ostaviti određenu dužinu, odnosno

ne kratiti kosu previše na spoljnim delovima kako bi kosa mogla dodatno da se oblikuje.

Šišanje

Šišanje bi trebalo da predstavlja deo naše brige o sebi. Tako i jeste sve dok se ne radi o radikalnoj promeni. Žene se u najvećem broju slučajeva skraćuju krajeve na svakih mesec dana ili čak i do tri meseca. Redovno održavanje krajeva

doprinosi lepšem izgledu kose. Uredna i održavana kosa izgleda lepo i odaje na prvi pogleda utisak da se radi o osobi koja drži do sebe.

Šišanje kose trimerom

Šišanje trimerom podrazumeva tanjenjekose sa jednim ili sa nekoliko žileta. Ovo je nekada bio izuzetno popularan frizerski pribor dok se u današnje vreme smatra pomalo prevaziđenim. Bilo kako bilo šišanje trimerom je idealno rešenje kod kratkih frizura sa akcentovanim "bičevima" ili kod pramenova koji se žele naglasiti.

Pravilnim šišanjem kose i stanjivanjem krajeva postiže se rezultat da kosa na duže vremenske staze izgleda lepo i uredno. Sa stanjivanjem nkako ne treba preterivati, kako ne bi došlo do izvijanja kose. Ovaj postupak u svakom slučaju treba prepustiti profesionalcu, odnosno frizeru.

Ukoliko je kosa istanjena na pravi način frizura ima sklad i izgleda atraktivnije.

Šišanje kose u trudnoći

Tokom trudnoće se smanjuje opadanje kose, te ona izgleda sjajnije i gušće nego obično.Usled pojačanog matabolizma i cirkulacije može doći do ubrzanog rasta kose.

Međutim nisu sve tudnice te sreće, kod nekih trudnica dolazi do takvih hormonalnih promena da im kosa postaje suva i beživotna, a da se pri tome veoma brzo masti.

Kako god vaša kosa izgledala lepo - redovno šišanje tokom trudnoće je veoma bitno. U prvom slučaju iz estetskih razloga kako bi kosa izgledala i bila što zdravija,a 

kod trudnica koje imaju problem sa održavanjem kose preporučuje se redovno skraćivanje krajeva ili čak i šišanje kose na određenu dužinu radi lakšeg održavanja kose koja se brzo masti.

Šišanje oštecene kose

Ukoliko vam je kosa suva i oštećena, ono što joj je svakako potrebno je šišanje. U zavisnosti od stepana oštećenja treba skratiti kosu. Redovnim održavanjem krajeva postiže se lepo oblikovana kosa koja prirodno pada.

Nakon skraćivanja oštećenih krajeva treba povesti računa i ozbiljnije se povetiti negovanju kose, odnosno koristiti profesionalne preparate kojima ćete održavati kosu. Takođe je veoma bitna ishrana, ali proređeno korišćenje fena i pegle.

Šišanje kose prema obliku lica

Ovalni oblik lica je najzahvalniji za sve frizure. Ovo je jedini oblik lica koji trpi bilo kakve promene.Ukoliko imate trouglasto lice izbegavajte frizure sa previše kose na vrhu glave, a razmislite o tome da treba da ostavite više kose na vratu.

Okruglo lice treba izdužiti frizurama koje će biti sa strane kraće ošišane u odnosu na kosu na koja se nalazi na vrhu glave i vratu.Četvrtasto lice treba ublažiti finim, mekanim rezovima sa vrlo malo 

Asimetrično Šišanje kose

Asimetrične frizure su u principu uvek u trendu i stoje gotovo svima koji umeju da iznesu ovakvu frizuru.Asimetrično šišanje se vrlo lako kombinuje na svim dužinama kose, mada najbolje izgleda na kratkoj i polu dugoj kosi.

Asimetriju je lako prilagoditi bilo kom stilu, bilo da želite da naglasite ili istaknete neki deo lica ili želite suptilniju asimetriju navašoj paž frizuri. Uz konsultacije sa profesionalcem dobićete idealnu frizuru za vas.

Šišanje duge kose

Šišanje kose je najbitnije za svaku kosu kako bi frizura na dugoj kosi "legla" i izgledala savršeno. Duga kosa se može šišati na ravno i stepenasto. Šišanje na ravno se uglavnom preporučuje osobama koje imaju tanku kosu.

Jednaka dužina predstavlja istu dužinu cele kose od gornjeg dela do konačne dužine kose koja pada preko ramena. Ovakvim šišanjem vaša kosa dobija na volumenu.

Stepenasto šišanje je moguće prilagoditi vašem obliku lica i kvalitetu kose, jer postoji mnogo načina uz pomoć kojih se postiže optimalno rešenje. Ova vrsta frizureje idealna za sve one koji imaju dugu i gustu kosu. 

Šišanje kose svećom

Šišanje plamenom sveće bilo je aktuelno još šezdesetih godina prošlog veka, ali tada su samo imućne dame to sebi mogle da priušte.

Iako se ovaj tretman zove šišanje plamenom sveće ili velaterapija, dužina kose se ipak ne skraćuje. Prilikom tretmana se uzimaju pramenovi kose prečnika od oko jedan centimetar, koji se uviju, a iz tih pramenova izlaze samo oštećene vlasi koje se spaljuju svećom. Na kraju ostaje zdrava dlaka i ista dužina kao pre tretmana, koji ukupno traje oko dva sata.Kada se kosa šiša na ovakav način najpre se nanese preparat protiv toplote, zatim se radi spaljivanje kose i na kraju dolaze pranje i feniranje.

Kada se ošiša makazama, vlas ostaje otvorena, kosa tako gubi hranljive materije i procveta. Velaterapijom dlaka se zapečati i regeneriše - keratin i ostale hranljive materije ne izlaze iz kose.

Šisanje kose cena

U zavisnosti da li želite samo šišanje ili uz šišanje planirate i feniranje cena se formira na osnovu dodatne usluge. Takođe, na iznos koji treba da izdvojite za jedno šišanje utiče i dužina kose. 

Najčešće za šišanje kratke kose sa feniranjem treba izdvojiti od 400 do 600 dinara, dok samo  šišanje kratke kose se najčešće kreće oko 250 dinara.

Za šišanje i feniranje srednje dužine kose treba izdvojiti od 500 do 1 200 dinara. Šišanje bez feniranja za ovu dužinu najčešće iznosi od 500 do 1 500 dinara. 

Šišanje duge kose je u proseku od 350 dinara do  1 200 dinara, dok za šišanje sa feniranjem treba izdvojiti od 680 dinara do 2 000 dinara.  

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za šišanje predlažemo da kontaktirate frizerske salone ispod teksta.

Muško šišanje (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!)

Akcija -33% 400 Din.
Muško šišanje (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!) - 400 din! Frizerski salon Womanizer!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje + feniranje za sve dužine kose + pakovanje za kosu

Akcija -50% 599 Din.
Šišanje + feniranje za sve dužine kose + pakovanje za kosu po ceni od 599 din samo u salonu Rajka Style hair academy! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šatiranje, šišanje i feniranje kratke i kose srednje dužine

Akcija -25% 3000 Din.
Šatiranje, šišanje i feniranje kratke i kose srednje dužine po ceni od 3.000 din samo u Salonu L & D Stars!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Izvlačenje pramenova (kratka kosa) + šišanje + feniranje

Akcija -33% 2000 Din.
Izvlačenje pramenova (kratka kosa) + šišanje + feniranje po ceni od 2.000 samo u Salonu L & D Stars!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Izvlačenje pramenova (kosa srednje dužine) + šišanje + feniranje

Akcija -25% 3000 Din.
Izvlačenje pramenova (kosa srednje dužine) + šišanje + feniranje po ceni od 3.000 samo u Salonu L & D Stars!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Izvlačenje pramenova (duga kosa) + šišanje + feniranje

Akcija -33% 4000 Din.
Izvlačenje pramenova (duga kosa) + šišanje + feniranje po ceni od 2.000 samo u Salonu L & D Stars!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ombre + šišanje + feniranje za kosu srednje dužine

Akcija -30% 3500 Din.
Ombre + šišanje + feniranje za kosu srednje dužine po ceni od 2.000 samo u Salonu L & D Stars!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

3D color kose uz olaplex preparate + šišanje + feniranje za sve dužine

Akcija -38% 5000 Din.
3D color kose uz olaplex preparate + šišanje + feniranje za sve dužine po ceni od 2.000 samo u Salonu L & D Stars!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Minival + šišanje i feniranje

Akcija -33% 1300 Din.
Minival + šišanje i feniranje - 1.300 din! Veolmis frizersko kozmetički salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Muško šišanje + GRATIS pranje

Akcija -25% 300 Din.
Muško šišanje + GRATIS pranje - 300 din! Veolmis frizersko kozmetički salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje za sve dužine

Akcija -37% 380 Din.
Šišanje za sve dužine - 380 din! Frizerski salon Vinka!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje + feniranje + Marokanski tretman za sve dužine kose

Akcija -36% 1399 Din.
Šišanje + feniranje + Marokanski tretman za sve dužine kose po ceni od 1.399 din samo u Frizerskom salonu Pink! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje i feniranje duge kose

Akcija -50% 799 Din.
Šišanje i feniranje duge kose po ceni od 800 din samo u Frizerskom salonu Advance 06!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Muško šišanje + GRATIS pranje

Akcija -25% 300 Din.
Muško šišanje + GRATIS pranje - 300 din! Bjuti Kjut frizerski salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Muško šišanje + pranje + oblikovanje brade

Akcija -29% 500 Din.
Muško šišanje + pranje + oblikovanje brade - 500 din! Bjuti Kjut frizerski salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje Split - Ender Pro aparatom - uklanjanje ispucale i oštećene kose

Akcija -33% 1999 Din.
Šišanje Split - Ender Pro aparatom - uklanjanje ispucale i oštećene kose po ceni od 1.999 din samo u Salonu lepote Perla...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Šišanje + feniranje za sve dužine kose + pakovanje za kosu

Akcija -35% 999 Din.
Šišanje + feniranje za sve dužine kose + pakovanje za kosu po ceni od 999 samo u Kozmetičkom salonu Dve mace!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

26.09.2018
Jovana Lukic
Veoma je po meni bitno da svaka zena izgleda moderno i uredne. Zbog toga svaka zena treba posebno paznju da posveti sisanju kose. Ukoliko to ne ucini rizikuje da pocne da zivi i izgleda neuredno.
11.08.2017
Todor Markovic
Nikada ono nije bilo nesto posebno pristupacno a i kako god da okrenete, nije to ni nesto sto bi posebno trebalo da me brine. Druge stvari mi nisu vise bas toliko vazne.
15.05.2017
Jovana Milinkovic
Nije ono ni malo jeftino. Sve drugo je samo gubljenje vremena ukoliko mene licno pitate.
26.04.2017
Todor Markovic
ukoliko ovako nesto budete radili, pre ili kasnije se sigurno necete pokajati.
13.04.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju treba i mora da se dobro plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
30.03.2017
Janko Zivanovic
Po meni ono mora debelo da se plati. Sve je ostalo samo gubljenje vremena.
15.03.2017
Simona Vucinic
pre svega je problem u tome sto sisanje kose nikada ne moze da se uradi po nekim narocito povoljnim cenama.
24.02.2017
Petar Jankovic
U svakom slucaju, dobar frizer je neko ko zlata vredi.
07.02.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, svako sisanje kose je ipak nesto sto je posebno zanimljivo. Pri tome, zaisat treba da nadjete nekog profesionalca.
27.01.2017
Ivan Stojanovic
Svaki dobar i kvalitetan frizer drzi do sebe. Tako da ukoliko ume da radi posao cene za sisanje kose mu i nece biti bas toliko pristupacne.
11.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice sisanja kose, moje jedino misljenje je da ukoliko vec planirate da redovno odrzavate svoju kosu, da mu svakom slucaju za tako nesto i treba da platite.
21.12.2016
Marko Petrovic
Zaista ne bi treba da bude neka velika mudrost i filozofija sisanje kose. Bas iz toga razloga po tom pitanju treba da se opreelite za kvalitet i da vise nista dalje po tom pitanju ne brinete.
17.11.2016
Nikolina Pantelic
Imam isljucivo samo pozitivne komentare i preporuke kada pricamo o sisanju kose za svoju frizerku Frajlicu.
27.10.2016
Jana Stankovic
Sisanje kose je nesto sto u danasnje vreme mozete da imate puno poverenje da ce doprineti vas lepoti i zbog toga ne trebad a zalite novac.
02.09.2016
Dusan Markovic
Smatram da svaki muskarac redovno treba da sisa svoju kosu kako bi ona u potpunosti izgledala moderno. Pri tome, redovno sisanje kose je jedan od prvih pokazatelja higijene.
28.07.2016
Biljana Brankovic
Mislim da na zenama jedna od prvih stvari koja zapadne za oko muskarcima je upravo frizura. Zbog toga, svaka zena adekvatnu paznju treba da posveti redovnom odrzavanju kose, odnosno sisanju kose. U tom smislu vam savetujem da pronadjete nekog savremenog frizera i da sa njim blisko saradjujete.
29.06.2016
Marina Zivkovic
Veoma je po meni bitno da svaka zena izgleda moderno i uredne. Zbog toga svaka zena treba posebno paznju da posveti sisanju kose. Ukoliko to ne ucini rizikuje da pocne da zivi i izgleda neuredno.