Sta podrazumeva Shock wave terapija? Ukoliko ste „šokirani“ zbog toga što imate bolove ili određene povrede – ne brinite, postoji način da pomognete sebi kroz šok vejv terapiju. To je terapija radijalnim udarnim talasima, vrlo je moderna i efektna. Da razjasnimo, šta je tačno shockwave? Termin se odnosi na pulsiranje mehaničkog pritiska koji se širi kao talas u sredini. To su čujni visoko energetsko zvučni talasi.

Šok vejv terapija

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija za fizikalnu medicinu gde mozete raditi SHOCK WAVE TERAPIJU

Beograd

Fiziomedic ordinacija
Fiziomedic ordinacija
Brace Jerkovica 185a
Voždovac Pozovi

Specijalizovana ambulanta za rehabilitaciju Fiziomedic, uz kompletnu fizikalnu terapiju posebnu pažnju poklanja sertifikovanim manuelnim tehnikama u cilju rasterećenja, nameštanja i lečenja kičmenog stuba i zglobova....
Pročitaj više

Plastična estetska hirurgija Elenoro clinic
Plastična estetska hirurgija Elenoro clinic
Kostolačka 75
Voždovac Pozovi

Ordinacija Elenoro Clinic nudi široku paletu usluga iz oblasti plastične i estetske hirurgije, kao i najsavremenije anti aging procedure. Mi smo tu da Vaš izgled učinimo savršenim...
Pročitaj više

Ambulanta za rehabilitaciju Nivex
Ambulanta za rehabilitaciju Nivex
Bulevar Arsenija Čarnojevića 86/II/4
Novi Beograd Pozovi

Oslobodite se bola i omogućite Vašem organizmu da se ponovo sa lakoćom kreće, posetite ambulantu za rehabilitaciju Nivex. Profesionalni tim ordinacije pruža usluge fizikalne terapije, kinezi terapije, kao i različite vrste masaža sa najčist...
Pročitaj više

Fizio A Plus fizikalna terapija
Fizio A Plus fizikalna terapija
Kumodraška 42
Voždovac

Fizio A Plus centar za fizikalnu terapiju nalazi se na Voždovcu. Kroz različite tretmane kao što je fizikalna terapija, kineziterapija, masaže, lasero terapija i druge postiže oporavak vašeg tela....

Profizikal ambulanta za rehabilitaciju
Profizikal ambulanta za rehabilitaciju
Bulevar Mihajla Pupina 10z, lokal 13
Novi Beograd

Profizikal ambulanta za rehabilitaciju nalazi se na Novom Beogradu. Uz stručan tim i tretmane kao što je fizikalna terapija, kiropraktika, kinezi terapija i veliki broj masaža sve povrede e brzo saniraju a telo opet dostiže svoju punu formu....

Pančevo

Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju
Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju
Branka Anovića 2a

Ambulanta Fizio Vitalis nalazi se u Pančevu i ona je mesto gde ćete dobiti kompletnu fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, od dragocenih saveta stručnog tima, do potpunog opravka povreda uz pomoć fizikalne terapije, masaža, rehabilitacije, zas...

Kragujevac

Centar za negu i oblikovanje tela Aurora Studio 888
Centar za negu i oblikovanje tela Aurora Studio 888
Janka Veselinovića 29, lokal 2 Pozovi

Kompletni, savremeni i stručni medicinski i kozmetički tretmani za negu i ulepšavanje celog tela - u srcu Kragujevca....
Pročitaj više

Fizioterapeutska ambulanta Andrić
Fizioterapeutska ambulanta Andrić
Miloja Pavlovića 9, TC Šumadija

Privatna fizioterapeutska ambulanta Dragan Andrić nudi sve fizikalne procedure na jednom mestu (20 godina isksutva)....

Sta podrazumeva Shock wave terapija? Ukoliko ste „šokirani“ zbog toga što imate bolove ili određene povrede – ne brinite, postoji način da pomognete sebi kroz šok vejv terapiju. To je terapija radijalnim udarnim talasima, vrlo je moderna i efektna. Da razjasnimo, šta je tačno shockwave? Termin se odnosi na pulsiranje mehaničkog pritiska koji se širi kao talas u sredini. To su čujni visoko energetsko zvučni talasi.

Šok vejv terapija

Kako ovakva terapija deluje na naš organizam? Uz njenu pomoć smanjiće se bol koji osećate, poboljšaće se cirkulacija, metabolizam će se ubrzati, doći će do smanjenja kalcifikata, umanjiće se i mišićna napetost, osetićete bolju pokretljivost, kao i dobre efekte na vezivna tkiva.Zapravo, šok vejv terapija ubrzava proces ozdravljenja pacijenta aktivacijom snage isceljenja, pa se oštećeno tkivo postepeno regeneriše i zaceljuje.Šok vejv terapija ima dosta svojih prednosti. Najpre, vaš kvalitet života ponovo će biti vraćen na nivo kao nekada, priikom tretmana nije potrebno korišćenje nikakvih anestetika, sama procedura je veoma nežna i sigurna, kratko traje, a vrlo je važno naglasiti da ćete posle dva do tri tretmana, osetiti znatno smanjen bol ili potpuno olakšanje. Iz svih ovih razloga, šok vejv terapija ima široku rasprostranjenost primene.

Shockwave terapija

Ako imate određene povrede ramena, koje stvaraju ulomke u samom zglobu, što se sve manifestuje jakim bolom, teniski lakat ili petni trn, shockwave terapija daće značajne rezultate. Kao što vidite, spektar primene terapije je ogroman, pa tako uključuje i povrede i bolove mišića i tetiva, bolove vrata i leđa, povrede i bolove kolena i kuka; shockwave terapija se koristi i kod miofacijalnih triger tački, kao i raznih drugih poremećaja zapaljenja tetiva.Ovo je neinvazivna metoda, koja će rešiti vaše probleme sa vezivnim tkivom, različitim patologijama mekih tkiva, tegobe kod pojave kalcifikacije, probleme sa tetivama...

Shock wave terapija – iskustva

Recimo da ste se zainteresovali da se podvrgnete shock wave terapiji, i sada želite da znate šta će ta metoda dobro učiniti vašem telu? Shock wave talasi podstiču revaskularizaciju tretiranog tkiva što dalje vodi regeneraciji, ubrazaće se vaš proces rehabilitacije. Ono što je ljudima posebno važno jeste analgetski efekat, jer niko ne voli da podnosi bol, tako da nakon primene shock wave tretmana pacijent oseća znatno umanjenje ovog neprijatnog osećaja. Shock wave talasi deluju na tkivo na ćelijskom nivou. Ćelije emituju supstance koje smanjuju bol i umanjuju zapaljenske procese, pri čemu će i metabolizam biti ubrzan. Ukoliko je vaša pokretljivost ograničena, uz pomoć terapije radijalnim shock wave talasima rastvaraju se stvrdnuti fibroplasti i započinje biohemijska dekalcifikacija, pa se na taj način uvećava pokretnost tretiranog segmenta.Pošto shock wave pruža i efekat masaže, ukoliko su vaši trapezoidni mišići leđa ukočeni, na ovaj način će biti vraćena pokretljivost. Uz pomoć shock wave talasa, u dubljim slojevima tkiva pospešuje se razvoj kolagena. Većina ljudi danas ima celulit, i svima to smeta. Shock wave talasi koriste kinetičku energiju koja se pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka pojave celulita kod žena a to je fibroza vezivnog tkiva, oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa. Dakle, ukoliko imate neki od navedenih problema, ili čak više njih, iz celog teksta se mogu uvideti blagodeti shock wave terapije. Tretman je prijatan, bezbolan i uspešan, pa nema razloga da svom telu ne pružite boljitak i olakšanje.

Shock wave terapija – cena:

Cena se kreće u proseku oko 2500 dinara za jedan tretman shock wave terapije.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Srdjan Budimirovic
  10.11.2018 11:20

  Shock wave terapija pomaze kod razlicitih problema misicno-kostanog sastava. Cena po jednom tretmanu se u proseku krece oko 2500 dinara. To zaista nije previlika cena kada je u pitanju zdravlje.

  Gavrilo Principal
  01.06.2017 10:41

  Cuvajte se shock-wave terapije ako je rade nestrucna lica! Ja sam iskreno "nagrabusio"...Terapija se ne sme primenjivati blizu nervnih cvorova (nozak,vrat,kicma...).Meni su preporucili ovu terapiju u jednoj privatnoj ordinaciji gde su mi uradili 2 terapije na ruci zbog navodne upale tetiva a onda jos 3 terapije na ruci ali i na vratu/vratnoj kicmi...Otada a to je bilo pre oko godinu dana imam ukocenost leve ruke i leve noge ...ova terapija sme da se primenjuje samo na kostane delove-ruke,noge,ramena nikako na vrat i vratnu mozdinu jer moze da "pokarabasi" mozdane frekvencije...MOLIM VAS BUDITE JAKO OBAZRIVI KOD PRIMENE OVE TERAPIJE OVO SU OPASNI TALASI I MORATE ICI SAMO KOD PROVERENIH STRUCNJAKA KOJI ZNAJU STA SE SME A STA NE SME KOD PRIMENE NOVIH METODA LECENJA..

  Milen Jovanovic
  19.05.2017 09:43

  U svakom slucaju ona moze i mora da se debelo plati.

  Marina Zivkovic
  08.05.2017 11:59

  Po mnogo cemu je ona koliko mi se cini, zaista nesto sto je i vise nego posebno.

  Filip Milutinovic
  24.04.2017 10:22

  Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda je to shock wave terapija. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Jovana Milinkovic
  11.04.2017 08:20

  Koliko mi se samo cini, sigurno je po pravilu ovo erapija koja predstavlja nesto posebno sto po meni i nije bas nesto narocito jefitno.

  Mihajlo Nastasovic
  27.03.2017 09:45

  Po meni je pre svega ovo veoma nezahvalna terapija kako god da okrenete.

  Lea Stankovic
  24.03.2017 11:50

  Po meni nikada od ove terapije nije moglo do sada da postoji nesto bolje, dok nisam nesto drugo probala.

  Todor Markovic
  10.03.2017 08:51

  Sto se mene licno tice od ove terapije ne postoji nista bolje. Sve drugo je mnogo losije resenje.

  Simona Vucinic
  07.03.2017 05:00

  Meni se licno naziv ove terapije ni malo ne svidja.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 02:12

  Koliko mi se samo cini, sta god da uradite, odmah treba da znate da je ovo i vise nego poseban terapija. Ukoliko se vec za nju odlucite, sigurno se necete pokajati.

  Marta Dencevic
  02.02.2017 08:56

  Koliko mi se samo cini, ovo je posebna jedna terapija ali je siguran sam potrebno da prodje neko vreme da bi dala efekat.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 08:54

  Koliko mi se samo cini, moje licno misljenje je da je ovo posebna terapija. Ako se bas za nju odlucite sigurno je samo to da se nikada necete pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  04.01.2017 12:17

  Ovo je terapija u koju zaista ako mene pitate, mozete da imate puno poverenje da vas nikada nece izneveriti.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 08:17

  Ne moze svaka terapija svakom coveku da prija. Samo je veoma vazno da se po ovom pitanju opredelite za kvalitet u ciji razlog postojanja ne treba da sumnjate.

  Nikolina Pantelic
  29.11.2016 10:12

  Mislim da je po pitanju ove vrste terapije, idealno resenje da posetite ordinaicju Analgesis i da se bas kod nje odlucite za kvalitet. Ovo ordinacija je jednostavno po meni stvarno dobro resenje.

  Jana Stankovic
  10.11.2016 11:06

  Ovo je vid terapije u ciji kvalitet najbolje mozete da se uverite ukoliko posetite centar Laser Plus.

  Marko Petrovic
  21.09.2016 10:01

  Ako bih sudio po nazivu terapije, onda bih u svakom slucaju odluci da se ne igram sa ovom terapijom vec bih potrazio iskljucivo nekog profesionalnog terapeuta.

  Dusan Markovic
  19.08.2016 07:28

  Nije ovo bas terapija kao sto joj samo ime kaze. Nista posle njene primenenece da vas sokne ili nesto povredi. U svakom slucaju cete se osecati puno bolje.

  Marina Zivkovic
  18.07.2016 12:00

  Shock wave terapija pomaze kod razlicitih problema misicno-kostanog sastava. Cena po jednom tretmanu se u proseku krece oko 2500 dinara. To zaista nije previlika cena kada je u pitanju zdravlje.