Ukoliko ste „šokirani“ zbog toga što imate bolove ili određene povrede – ne brinite, postoji način da pomognete sebi kroz šok vejv terapiju. To je terapija radijalnim udarnim talasima, vrlo je moderna i efektna.

 

 

Da razjasnimo, šta je tačno shockwave? Termin se odnosi na pulsiranje mehaničkog pritiska koji se širi kao talas u sredini. To su čujni visoko energetsko zvučni talasi.

Šok vejv terapija

Kako ovakva terapija deluje na naš organizam? Uz njenu pomoć smanjiće se bol koji osećate, poboljšaće se cirkulacija, metabolizam će se ubrzati, doći će do smanjenja kalcifikata, umanjiće se i mišićna napetost, osetićete bolju pokretljivost, kao i dobre efekte na vezivna tkiva.

Zapravo, šok vejv terapija ubrzava proces ozdravljenja pacijenta aktivacijom snage isceljenja, pa se oštećeno tkivo postepeno regeneriše i zaceljuje.

Šok vejv terapija ima dosta svojih prednosti. Najpre, vaš kvalitet života ponovo će biti vraćen na nivo kao nekada, priikom tretmana nije potrebno korišćenje nikakvih anestetika, sama procedura je veoma nežna i sigurna, kratko traje, a vrlo je važno naglasiti da ćete posle dva do tri tretmana, osetiti znatno smanjen bol ili potpuno olakšanje. Iz svih ovih razloga, šok vejv terapija ima široku rasprostranjenost primene.

Shockwave terapija

Ako imate određene povrede ramena, koje stvaraju ulomke u samom zglobu, što se sve manifestuje jakim bolom, teniski lakat ili petni trn, shockwave terapija daće značajne rezultate. 

Kao što vidite, spektar primene terapije je ogroman, pa tako uključuje i povrede i bolove mišića i tetiva, bolove vrata i leđa, povrede i bolove kolena i kuka; shockwave terapija se koristi i kod miofacijalnih triger tački, kao i raznih drugih poremećaja zapaljenja tetiva.

Ovo je neinvazivna metoda, koja će rešiti vaše probleme sa vezivnim tkivom, različitim patologijama mekih tkiva, tegobe kod pojave kalcifikacije, probleme sa tetivama...

Shock wave terapija – iskustva

Recimo da ste se zainteresovali da se podvrgnete shock wave terapiji, i sada želite da znate šta će ta metoda dobro učiniti vašem telu? Shock wave talasi podstiču revaskularizaciju tretiranog tkiva što dalje vodi regeneraciji, ubrazaće se vaš proces rehabilitacije. Ono što je ljudima posebno važno jeste analgetski efekat, jer niko ne voli da podnosi bol, tako da nakon primene shock wave tretmana pacijent oseća znatno umanjenje ovog neprijatnog osećaja. 

 

 

Shock wave talasi deluju na tkivo na ćelijskom nivou. Ćelije emituju supstance koje smanjuju bol i umanjuju zapaljenske procese, pri čemu će i metabolizam biti ubrzan. Ukoliko je vaša pokretljivost ograničena, uz pomoć terapije radijalnim shock wave talasima rastvaraju se stvrdnuti fibroplasti i započinje biohemijska dekalcifikacija, pa se na taj način uvećava pokretnost tretiranog segmenta.

Pošto shock wave pruža i efekat masaže, ukoliko su vaši trapezoidni mišići leđa ukočeni, na ovaj način će biti vraćena pokretljivost. 

Uz pomoć shock wave talasa, u dubljim slojevima tkiva pospešuje se razvoj kolagena. Većina ljudi danas ima celulit, i svima to smeta. Shock wave talasi koriste kinetičku energiju koja se pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka pojave celulita kod žena a to je fibroza vezivnog tkiva, oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa. 

Dakle, ukoliko imate neki od navedenih problema, ili čak više njih, iz celog teksta se mogu uvideti blagodeti shock wave terapije. Tretman je prijatan, bezbolan i uspešan, pa nema razloga da svom telu ne pružite boljitak i olakšanje.

Shock wave terapija – cena:

Cena se kreće u proseku oko 2500 dinara za jedan tretman shock wave terapije.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Shock wave terapija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

10.11.2018
Srdjan Budimirovic

Shock wave terapija pomaze kod razlicitih problema misicno-kostanog sastava. Cena po jednom tretmanu se u proseku krece oko 2500 dinara. To zaista nije previlika cena kada je u pitanju zdravlje.

01.06.2017
Gavrilo Principal

Cuvajte se shock-wave terapije ako je rade nestrucna lica! Ja sam iskreno "nagrabusio"...Terapija se ne sme primenjivati blizu nervnih cvorova (nozak,vrat,kicma...).Meni su preporucili ovu terapiju u jednoj privatnoj ordinaciji gde su mi uradili 2 terapije na ruci zbog navodne upale tetiva a onda jos 3 terapije na ruci ali i na vratu/vratnoj kicmi...Otada a to je bilo pre oko godinu dana imam ukocenost leve ruke i leve noge ...ova terapija sme da se primenjuje samo na kostane delove-ruke,noge,ramena nikako na vrat i vratnu mozdinu jer moze da "pokarabasi" mozdane frekvencije...MOLIM VAS BUDITE JAKO OBAZRIVI KOD PRIMENE OVE TERAPIJE OVO SU OPASNI TALASI I MORATE ICI SAMO KOD PROVERENIH STRUCNJAKA KOJI ZNAJU STA SE SME A STA NE SME KOD PRIMENE NOVIH METODA LECENJA..

19.05.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju ona moze i mora da se debelo plati.

08.05.2017
Marina Zivkovic

Po mnogo cemu je ona koliko mi se cini, zaista nesto sto je i vise nego posebno.

24.04.2017
Filip Milutinovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda je to shock wave terapija. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

11.04.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, sigurno je po pravilu ovo erapija koja predstavlja nesto posebno sto po meni i nije bas nesto narocito jefitno.

27.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Po meni je pre svega ovo veoma nezahvalna terapija kako god da okrenete.

24.03.2017
Lea Stankovic

Po meni nikada od ove terapije nije moglo do sada da postoji nesto bolje, dok nisam nesto drugo probala.

10.03.2017
Todor Markovic

Sto se mene licno tice od ove terapije ne postoji nista bolje. Sve drugo je mnogo losije resenje.

07.03.2017
Simona Vucinic

Meni se licno naziv ove terapije ni malo ne svidja.

20.02.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi se samo cini, sta god da uradite, odmah treba da znate da je ovo i vise nego poseban terapija. Ukoliko se vec za nju odlucite, sigurno se necete pokajati.

02.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna jedna terapija ali je siguran sam potrebno da prodje neko vreme da bi dala efekat.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, moje licno misljenje je da je ovo posebna terapija. Ako se bas za nju odlucite sigurno je samo to da se nikada necete pokajati.

04.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Ovo je terapija u koju zaista ako mene pitate, mozete da imate puno poverenje da vas nikada nece izneveriti.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Ne moze svaka terapija svakom coveku da prija. Samo je veoma vazno da se po ovom pitanju opredelite za kvalitet u ciji razlog postojanja ne treba da sumnjate.

29.11.2016
Nikolina Pantelic

Mislim da je po pitanju ove vrste terapije, idealno resenje da posetite ordinaicju Analgesis i da se bas kod nje odlucite za kvalitet. Ovo ordinacija je jednostavno po meni stvarno dobro resenje.

10.11.2016
Jana Stankovic

Ovo je vid terapije u ciji kvalitet najbolje mozete da se uverite ukoliko posetite centar Laser Plus.

21.09.2016
Marko Petrovic

Ako bih sudio po nazivu terapije, onda bih u svakom slucaju odluci da se ne igram sa ovom terapijom vec bih potrazio iskljucivo nekog profesionalnog terapeuta.

19.08.2016
Dusan Markovic

Nije ovo bas terapija kao sto joj samo ime kaze. Nista posle njene primenenece da vas sokne ili nesto povredi. U svakom slucaju cete se osecati puno bolje.

18.07.2016
Marina Zivkovic

Shock wave terapija pomaze kod razlicitih problema misicno-kostanog sastava. Cena po jednom tretmanu se u proseku krece oko 2500 dinara. To zaista nije previlika cena kada je u pitanju zdravlje.