Da li ste se nekada zaglavili u liftu? Ako jeste, onda znate kako to može zaista strašno da izgleda – lift je stao između spratova, ne može da krene ni gore ni dole; u kabini nema svetla – ostali ste u mrklom mraku; panično pritiskate dugmad, ali lift neće da krene; možete da vrištite, ali je pitanje ko bi vas uopšte čuo; mobilni telefon možda ima domet a možda i nema; moguće je da ćete početi da lupate u vrata lifta, u nadi da će neko čuti buku i pozvati servis za hitne intervencije...

servisiranje liftova

Šta obuhvata servisiranje liftova?

U opisanu situaciju, koja ne zvuči nimalo ružičasto, sigurno ne želite da dođete, a ako vam se ista već dogodila, onda ne želite da se ona ponovi. Zaista nije rešenje da se štedi novac svakoga meseca, i da se ne održava lift, a zbog čega to sve nije dobro, pokušaćemo da objasnimo u tekstu koji sledi.

Naime, svi znamo da kada se nešto redovno održava, da to radi ispravno i da ima dug vek trajanja. Uzmite za primer vaš automobil. Redovno ga vozite na male i velike servise, pa se neki kvar primeti na vreme i odmah sanira, te se na taj način izbegne veća šteta, kao što je zamena nekog skupog dela i slično. Da ne pominjemo vašu bezbednost u vožnji.

Ovaj primer za četvorotočkaše može da se primeni i na liftove, jer je i to neka vrsta vožnje, samo u drugom smeru i pravcu. Malo se šalimo, ali je suština u tome da dok se vozite liftom, želite da se osećate spokojno, a ne da strahujete da će on iznenada stati, a vi ostati zarobljeni.

 

servisiranje liftova cena

Ukoliko se ulaže u redovno održavanje liftova, sve neželjene situacije se mogu preduprediti. Dakle, servisiranje liftova podrazumeva razne popravke na liftu pri kojima nije neophodno da se zameni neki deo; svi delovi lifta će biti podmazani i očišćeni; majstori će odraditi proveru vuče koja se ostvaruje preko trenja i užegnjača; prekontrolisaće izolaciju strujnih kola i njihove veze sa uzemljenjem; ukoliko je razbijeno staklo na vratima kabine, ono će biti zamenjeno.

Pored svega pobrojanog, servisiranje liftova obuhvata i proveru ispravnosti rada pri vožnji od stanice duž voznog okna, kako u oba smera, tako i pri stajanju; potrebno je izvršiti proveru pravilnosti rada svih sigurnosnih uređaja, pri čemu se naročita pažnja obraća na rad sigurnosnih uređaja kočnice pogonske mašine, graničnika brzine, kranjih sklopki, hvatačkog uređaja, kao i na vrata voznog okna, odbojnika i zabrave voznog okna.

Servisiranje liftova – iskustva

Kada jednom mesečno dođu majstori koji redovno servisiranju lift u vašoj stambenoj ili poslovnoj zgradi, oni će zameniti prekidače za svetlo i uloške osigurača u mašinskoj kućici.

Pored usluge redovnog mesečnog servisiranja, neophodno je da uradite i godišnji pregled lifta, uz produženje atesta. Preduzeće koje ste angažovali da pruži ove vrste usluga, na raspolaganju je i pri hitnim intervencijama, koje se mogu dogoditi od 00-24 časa dnevno.

Stanari stambenih objekata često vole da objedine više usluga, pa se tako pored servisiranja lifta nudi i usluga čišćenja zgrade.

Servisiranje liftova – cena:

Za servisiranje liftova potrebno je izdvojiti od 4500 din. sve do 6500 dinara mesečno.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servisiranje liftova
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

01.11.2018
Miodrag Kostic

Licno, mislim da po pitanju servisiranja liftova, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto koje verovatno treba da ima visegodisnju tradiciju dobrog uspeha.

10.05.2017
Marta Dencevic

Uvek za servisiranje liftova treba da izdvojite dosta novca.

25.04.2017
Janko Zivanovic

Koliko se samo meni cini, moze ono da se uradi na pravi nacin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

28.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Ipak ovo nije i malo naivan posao.

14.03.2017
Petar Jankovic

Kako god da okrenete, uvek se sve svede na to da vam lift servisira neko lice koje je bas strucno i provereno.

22.02.2017
Nikolina Pantelic

Moje licno misljenje je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

06.02.2017
Ivan Stojanovic

Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet.

25.01.2017
Jana Stankovic

Ovde licno mislim da je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

06.01.2017
Marko Petrovic

Koliko mi se samo cini, ovo u danasnje vreme postaje bas onako ugodan posao.

19.12.2016
Biljana Brankovic

Po ovom pitanju samo treba da potrazite neko provereno mesto i dalje vise nista oko toga ne treba da se brinete.

01.12.2016
Dusan Markovic

Licno, mislim da po pitanju servisiranja liftova, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto koje verovatno treba da ima visegodisnju tradiciju dobrog uspeha.