Gde mozete naci najbolji servis smart vozila u vasem gradu? Ako živite u velikom gradu, tada znate da to ima mnogo svojih prednosti, ali i mana. Svi mi želimo da što pre stignemo od tačke A do tačke B, međutim, to zbog zgusnutog saobraćaja u prestonici često nije nimalo lako.

Pročitaj više

Izaberite neki od auto servisa gde mozete raditi uslugu SERVIS SMART VOZILA

Beograd

Veselić auto servis
Bulevar JNA 51
Voždovac Pozovi

Auto servis Veselić nalazi se u mestu Jajinci. Kvalitetan mali i veliki servis, kompletna popravka i mehanika za sve vrste vozila....
Pročitaj više

Pre 11 h poslednji put pozvana firma
M&E MANOJLOVIĆ Auto servis
Zenička 15a
Palilula Pozovi

M&E MANOJLOVIĆ Auto servis nalazi se na Paliluli. Auto servis je namenjen svim modelima automobila za sve vrste automehaničarskih usluga, auto elektronike i auto dijagnostike....
Pročitaj više

BOSKE LLN AUTO SERVIS
Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica Pozovi

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila....
Pročitaj više

Auto Hertz BGD auto servis
Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica Pozovi

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa....
Pročitaj više

Pre 15 h poslednji put pozvana firma

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na SERVIS SMART VOZILA

Mali servis automobila
1500 1350
Mali servis automobila AKCIJA ističe za 4d 5h 12m 41s Pročitaj više
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila)
5000 4000
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila) AKCIJA ističe za 7d 8h 8m 5s Pročitaj više
Tehnički pregled za putnička vozila
4500 3600
Tehnički pregled za putnička vozila AKCIJA ističe za 12d 5h 43m 56s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (3)
Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara

Mutata Auto Bulevar Vam omogućava da na jednom mestu obavite sve potrebne popravke i servise na Vašem putničkom ili teretnom vozilu. Posedujemo najsavremenije mašine i alate kako bismo Vam osigurali brzu i kvalitetnu uslugu koja Vam je potreb...

Auto servis Dača i Dubonac
Vinogradska 35
Novi Beograd

Profesionalno i kvalitetno održavamo i popravljamo sve modele putničkih automobila, kombi vozila i druga laka teretna vozila....

Auto Deki – auto servis i popravka štete preko kasko osiguranja
Svete Milutinovića 2
Čukarica

Auto Deki auto servis nudi servis automehanike, autolimarije, autoelektrike, farbanje automobila, popravku branika i punjenje klime ...

Oli Auto servis
Justina Popovića 33, Altina
Zemun

Oli auto servis nalazi se u Zemunu. Auto servis za sve vrste vozila, dijagnostika, mehanika, prodaja i montaža guma....

AS Vasić
Dimitrija Georgijavića Starika 11
Novi Beograd

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i stručnosti našeg tima majstora, kao i upotrebi savremene dijagnostičke opreme, možemo da garantujemo najviši kvalitet usluge, u najkraćem mogućem roku. Posebno naglašavamo da sva vozila održavamo u skla...

Auto servis VALEX
Vojvode Stepe 387, (preko puta Verano motors-a)
Voždovac

Kada Vam zatrebaju usluge iz oblasti automehanike, elektronike ili servisiranje klima, auto servis VALEX je prava adresa za Vas. Upotrebom savremene opreme za auto dijagnostiku i originalnih delova, naš servis nudi profesionalnu uslugu održav...

Novi Sad

Auto servis VM Motors
Vršačka 52

Dobar i pouzdan serviser Vašeg omiljenog četvorotočkaša važniji je i od kuma na slavi, ili starog svata na venčanju - jer, on Vam čuva glavu, a često i novčanik. Zato, ne dozvolite da o Vašem automobilu brine bilo ko već poverite stvar iskl...

Gde mozete naci najbolji servis smart vozila u vasem gradu? Ako živite u velikom gradu, tada znate da to ima mnogo svojih prednosti, ali i mana. Svi mi želimo da što pre stignemo od tačke A do tačke B, međutim, to zbog zgusnutog saobraćaja u prestonici često nije nimalo lako.

Osim toga, javlja se jedan drugi veliki problem, a to je – parkiranje. Ovu neugodnost imaju svi stanovnici prenaseljenih gradova, širom sveta, tako da se došlo na ideju da se napravi vozilo koje će biti veoma malo, odnosno samo za dve osobe. Tako je Mercedes Benz proizveo „smart“.

Smart servis

Kada se pojavio, „smart“ je izazivao mnogo radoznalih pogleda, dok je danas postalo sasvim uobičajeno da ga viđamo na ulicama. Smart automobila je sve više, a razlog tome je velika praktičnost i veoma popularna cena polovnih vozila.

Međutim, mnogi se pitaju da li održavanje „smart“ auta košta previše, s obzirom na to da nam dolazi iz čuvenog Mercedesa.

U veće intervencije koje možete da imate na „smartu“, ubrajaju se revitalizacija motora, kao i zamena izduvnog sistema.

Podrazumeva se da je potrebno da redovno obavljate male servise, kako bi se na vreme detektovali svi sitniji kvarovi i otkrile eventualne nepravilnosti pri radu. U tome nam pomaže kompjuterska dijagnostika, tako da na taj način sprečavamo da mali kvar postane veći i ozbiljan, što kasnije iziskuje veću sumu novca za popravku.

Popravka Smart vozila

Ukoliko je to neophodno, preporuka vašeg automehaničara može biti zamena karika i duhtunga, dok su manje i jeftnije intervencije zamena ulja i filtera jednom godišnje, a povremeno se savetuje promena sijalica fara.

Zamena fara često nije jednostavna kod „smarta“, jer su dimenzije male, a prednji deo je prenatrpan, pa taj posao zna da potraje, te se često mora demontirati i prednja maska.

Veličina „smart“ vozila, velika je prednost u gradskim gužvama, dok sa druge strane, mehaničarima nije baš jednostavno da pristupe motoru i drugim važnim delovima, upravo zbog malih dimenzija auta.

Servis smarta

Jednostavnim rečnikom kazano, ovo vozilo je dugo svega oko dva i po metra, pa je u tom prostoru bilo potrebno ugraditi sve bezbednosne i druge sisteme. Zbog svega toga, kod svake ozbiljnije intervencije na motoru i ogibljenju, agregat i menjač se moraju demontirati. Zato je potrebno više vremena kod popravke, što povećava i cenu usluge, i zahteva dobru obučenost servisera.

Ako se pitate koje su slabe tačke „smart“ auta, onda ćemo navesti da je najvažnije redovno održavanje i proveravanje stanja ulja u motoru. Kada mehaničar pogleda vozilo, ustanoviće da li je ulja premalo ili previše, jer se zbog toga može dogoditi da nastrada turbina, čija zamena je veoma skupa.

Preporučuje se redovna kontrola ogibljenja, odnosno uporne spone i kugle, koje se vrlo lako oštete zbog lošeg stanja naših puteva.

Kod „smarta“ je elektronika veoma pouzdana, kao i motor, a mehaničar će vas posavetovati da kod dizelaša treba češće menjati ulje, kao i obratiti pažnju na sam kvalitet dizela.

Svog mališana bi trebalo da mazite i pazite, odnosno da ga redovno vozite u servise na proveru i održavanje. Samo na taj način ćete uživati u vožnji, ali i uštedeti značajnu sumu novca koju biste izdvajali ako bi došlo do skupih i komplikovanijih popravki.

Servis smart vozila – cene:

Za mali servis „smart“ automobila, potrebno je platiti između 70 i 90 evra. Na cenu utiče koji model je u pitanju, kao i godina proizvodnje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  27.10.2018 09:07

  Servsi as vasic je ubedljivo najbolju servis smart vozila u beografu. Ja svog smartica odrzavam kod niih i prezadovoljna sam uslugom.

  Nikolina Pantelic
  14.09.2017 11:41

  Smart vozila su odlicna vozila. Jedino je samo stvar u tome da ona moraju debelo da se plate ukoliko mislite da uzmete neki bas ocuvan model. Ako Smart kupujete kao uvoz iz inostranstva, samo treba da pogledate da se slucajno nije se ranije koristio u neke reklamne svrhe.

  Ivan Stojanovic
  19.05.2017 07:07

  Kako god da okrenete, nije ovo ni malo zahvalan servis.

  Jana Stankovic
  18.05.2017 12:55

  Onaj ko ime da popravlja Mercedesa taj ume da popravlja i smarta.

  Marko Petrovic
  06.05.2017 10:40

  Mislim da majstori kod nas tek treba da nauce da rade sa ovim vozilima. Nisu ona bas toliko dobra kao sto se mozda na prvi pogled cini.

  Biljana Brankovic
  22.04.2017 07:57

  Po pravilu, sto se ovog servisa tice, samo treba da znate da je kako god da okrenete, kvalitet ono sto ce vam biti potrebno. nista drugo po meni nije bas toliko vazno.

  Dusan Markovic
  10.04.2017 11:24

  U svakom slucaju je ovo poseban servis. Ukoliko se bas za njega odlucite, sigurno se pre ili kasnije u tom smislu necete pokajati.