O nama - AUTO CENTAR MAKEDO GAS – REMONT TURBINE


Firma Makedo Gas poseduje dugogodišnje iskustvo i nudi Vam veliki broj usluga iz oblasti auto industrije. Zahvaljujući stručnosti i obučenosti našeg tima majstora nudimo Vam sledeće usluge:

  • - Remont turbina za putnička i teretna vozila
  • - Profesionalna ugradnja plina i servisiranje gasnih instalacija
  • - Punjenje auto klima
  • - Uvoz i distribucija svećica i grejača renomiranog proizvođača Brisk iz Češke
  • - Uvoz i distribucija auto gasnih sistema renomiranih proizvođača LPG TECH, KME, OMVL, Emer

Nakon uspešno završenih dugih i profesionalnih obuka ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu, turbo servis Makedo Gas je u svoju ponudu uvrstio i servis turbine, kao jednu od prioritetnih usluga. Remont turbine je vrlo zahtevan i kompleksan proces koji isključivo može da se obavlja u specijalno opremljenim radionicama. Aparatura za remont turbine je vrlo skupa zbog njene preciznosti. Makedo Gas poseduje mašinu najnovije generacije koja omogućava balansiranje na visokim obrtajima do 250.000 rpm.

Kada se kaže remot turbine, treba znati da se proces ne bazira samo na čišćenju i balansiranju osovina, već postoje vrlo precizni instrumenti koji omogućavaju merenje dimenzija delova celog sklopa turbokompresora, kako bi se utvrdilo da su tolerancije u dozvoljenim granicama. Nakon merenja i balansiranja dolazi i do kalibracije aktuatora i VNT geometrije koja je vrlo bitna za ispravan rad turbine. Može se reći da je remont turbine uspešno izvršen nakon montiranja na motor i uspešnog pokretanja vozila.

Vrlo je bitno da se prilikom ugradnje remontovane turbine na motoru proveri dovod ulja, kao i kanali za odvod ulja. Takođe, neophodno je da sistem za napajanje vazduha bude čist, kako ne bi došlo do eventualne štete. Zato savetujemo da servis turbine i montažu na vozilo izvrši naš stručni tim, jer je za to i posebno obučen.

Tim Makedo Gasa će prilikom ugradnje remontovane turbine, uvek preporučiti šta je najbolje za Vaše vozilo i koje ulje treba koristiti kako bi Vaš motor i turbina duže trajala. Uz adekvatnu montažu i korišćenje kvalitetnih ulja, Vaša remontovana turbina će trajati duže nego bilo koja polovna turbina sa otpada!

Istorijat turbokompresora počinje sa razvojem SUS motora (motora sa unutrašnjim sagorevanjem), a osnovna ideja je bila da se napravi uređaj koji će pod pritiskom ubacivati vazduh u cilindre i time potpomoći sagorevanje goriva, čime bi se povećala snaga i efikasnost motora i smanjila potrošnja goriva. Prvi turbokompresor izradio je Švajcarac Alfred Buchi, početkom 20. veka, kada je napravio turbokompresor koji su pokretali izduvni gasovi. Od tada nastaju mnogi turbokompresori koji su bili jako slični uređajima koji se koriste danas, ali su imali mnoge nedostatke koji su se daljim usavršavanjem otklanjali.

Iako savremeni turbokompresori koriste isti princip rada kao prvobitni modeli, među njima postoje i izvesne razlike. Ono po čemu se današnji turbo kompresori razlikuju od tih prvih modela su, pre svega, dimenzije i performanse koje oni pružaju. Sama razlika postoji i kod SUS motora, koji se danas bez turbokompresora prosto ne mogu ni zamisliti.

Remontovana turbina ima potpuno iste tehničke karakteristike kao nova, jer način remonta se zasniva isključivo na održavanju fabričkih propozicija propisanih od strane proizvođača.

Cena remonta turbine zavisi od tipa i stepena oštećenja turbine. Garancija je jedan od vrlo bitnih faktora kod remonta turbine, a ozbiljni turbo servisi se poznaju i po tome na koji način i kakvu garanciju izdaju svojim klijentima.

Servis turbine upotrebom mašine najnovije generacije koja omogućava balansiranje na visokim obrtajima do 250.000 rpm

Radno vreme:
Ponedeljak – Subota od 09h-17h

Makedo Gas - remont turbine, Smederevski put 22e, Zvezdara, Beograd.

Iskustva i preporuke posetilaca

12.06.2017 08:29
Zarko Manic

Sve preporuke.Cena remonta turbine zavisi od tipa i stepena ostecenja turbine.Garancija je jedan od vrlo bitnih faktora kod remonta turbine,a ozbiljni turbo servisi se poznaju i po tome na koji nacin i kakvu garanciju izdaju svojim klijentima.

31.03.2017 09:25
Sandra Marinkovic

Remont turbina za putnicka i teretna vozila.Profesionalna ugradnja plina i servisiranje gasnih instalacija.Punjenje auto klima.Uvoz i distribucija svecica i grejaca renomiranog proizvodjaca Brisk iz Ceske.

20.12.2016 06:04
Borislav Milic

Uvoz i distribucija svecica i grejaca renomiranog proizvodjaca Brisk iz Ceske koji su jedni od najkvalitetnijih u Evropi.Sa njima se mozete upututi na dalek put sigurno i pouzdano.Sve usluge su im pristupacne.

19.06.2016 10:27
Lazar Ristic

Najkvalitetniji remont turbina u nasem gradu.Kada se kaze remot turbine,treba znati da se proces ne bazira samo na ciscenju i balansiranju osovina,vec postoje vrlo precizni instrumenti koji omogucavaju merenje dimenzija delova celog sklopa turbokompresora.

11.09.2015 01:05
Marko NIkolic

Kako se kreću cene Vaših usluga kada je u pitanju Remont turbo kompresora?

09.05.2015 02:30
Ivana Jovic

Preporuka za Auto centar Makedo Gas!

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Vozila Servis i remont turbina i kompresora
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Auto centar Makedo Gas - remont turbine
  • Makedo Gas remont turbine,
  • Makedo Gas servis turbina,
  • Makedo Gas servis turbokompresora,
  • Auto centar Makedo Gas remont turbine radno vreme