Adresa: Jablanička 3/i
Beograd
Adresa: Maksima Gorkog 53
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 383
Beograd
Adresa: Dobanovačka 46
Beograd
Adresa: Dobanovačka 46
Beograd
Adresa: Ustanicka 189
Beograd
Adresa: Krunska 36
Beograd
Adresa: Nehruova 51, lokal 43
Beograd
Adresa: Milutina Milankovica 102
Beograd
Adresa: Brankova 21
Beograd
Adresa: Ustanička 204a, lokal 19
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis monitora
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Servis monitora

Kada se monitor pokvari, najčešće je u pitanju problem sa inverterom, procesorskom pločom ili panelima sa lampama. TFT i LCD monitori, nažalost, podležu različitim kvarovima, ali je dobra vest to što se ti kvarovi u najvećem broju slučajeva mogu brzo i povoljno otkloniti.
Kako je rad na računaru u potpunosti onemogućen pri nedostatku monitora, servis monitora svojim klijentima izlazi u susret pozajmljivanjem zamenskog uređaja dok je korisnikov monitor na popravci.

Popravka monitora

Popravka monitora umesto kupovine novog često se ispostavlja kao jednostavnija, brža i isplativija opcija. Najčešći tipovi popravki i zamena koje serviseri vrše na monitorima svih marki i dimenzija su:
  • zamena procesora na monitoru;
  • menjanje displeja;
  • zamena CCFL lampi;
  • promena dotrajalih i pokvarenih kondenzatora;
  • zamena elektirčnih kola, dioda i raznih drugih električnih komponenti.

Popravka LCD monitora

LCD (Liquid Crystal Display) monitori su sve popularniji za korišćenje u kućnom ili kancelarijskom okruženju usled njihovog visokog kvaliteta, modernog dizajna i pristupačnosti cene. Rutinske zamene potrošnog materijala i popravke LCD monitora zato su sve češća delatnost u servisima monitora.

Popravka TFT monitora

TFT monitori spadaju u LCD grupu monitora. Oni ne poseduju katodnu cev, već tečne kristale koji se nalaze između dve staklene ploče. TFT monitori su tanki i štedljivi – zauzimaju malo prostora na radnoj površini i ne troše mnogo elektirične energije. Određeni delovi TFT monitora su potrošni materijal, zato je potrebno obavljati njihove zamene i popravke kada uređaj pokaže znake neuobičajenog ponašanja.
Cena popravke monitora iznosi od 1500 do 3000 dinara, osim u slučaju vrlo ozbiljnih kvarova. Ovaj okvir cene je informativnog karaktera, stoga je preporučljivo da se oko tačnog iznosa konsultujete sa 
 

Iskustva i komentari posetilaca

Dragana Misic
Ukoliko trazite kvalitetan i povoljan servis monitora, onda je u svakom slucaju potrebno da na vreme odte kod nekog servisera, kako biste na sto pouzdaniji nacin utvrdili u cemu je problem. Toplo preporucujem mesto koje se zove Alfakomp.
Milen Jovanovic
Kada se monitor pokvari, posebno u danasnje vreme, onda se uglavnom moze desiti da je porpavka nemoguca misija i da cete sa njom nesto relativno tesko moci da uradite. Najbolje bi bil kada biste odmah kupili neki novi monitor a ne bacali pare na popravku starog.
Jovana Milinkovic
Po meni, kako god da okrenete, ovaj servis je sigurno pre ili kasnije morao da se debelo plati.
Filip Milutinovic
Sto se mene licno tice, samo treba da se opredelite za kvalitet.
Lea Stankovic
kako god da okrenete, servis monitora je nesto sto je u slucaju da se ukaze potreba za tim cisto bacanje novca.
Mihajlo Nastasovic
Sto se ovog servisa tice, samo mogu da kazem da je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo je samo po meni jedno cisto gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Sto se tice ovog servisa, pre ili kasnije sigurno da treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.
Todor Markovic
U svakom slucaju servis monitora nije bas jeftin ako do njega dodje.
Marta Dencevic
Licno smatram da sto se tice ovog servisa, kvalitet je veoma vazan. Sve drugo je sto se mene tice, deleko manje vazno.
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, sto se tice ipravo ovog servisa, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno. To je ipak neka surova realnost.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, servis monitora je ipak nesto sto u svakom slucaju mora debelo dase plati. To je ipak nesto potpuno normalno.
Petar Jankovic
Koliko mi je samo poznato sve naravno zavisi od samog kvara. Pri tome, uvek mozete da budete sigurni da to nije nesto sa cime jeftino mozete da prodjete.
Nikolina Pantelic
Po pitanju servisa monitora, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da se brinete.
Ivan Stojanovic
Ako imate neki veci problem sa monitorem, onda je u svakom slucaju najbolje da ga odmah bacite i da kupite novi. Nema potrebe da se sada nesto posebno oko toga zamajavate.
Jana Stankovic
Po pitanju servisa monitora, samo treba da posetite mesto koje se zove Rabbit i sigurno se necete pokajati.
Biljana Brankovic
Po pitanju servisa monitora, definitivno najbolje resenje za vas je servis BGD koji predstavlja mesto koje je poznato po visegodisnjem iskustvu i sigurnosti.
Marko Petrovic
Ukoliko planirate da na kvalitetan nacin uradite servis monitora na vasem racunaru, onda je u svakom slucaju ubedljivo najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim struncim licem u koje mozete da imate puno poverenje.
Dusan Markovic
Ukoliko trazite kvalitetan servis monitora, onda je u svakom slucaju potrebno da na vreme odte kod nekog servisera, kako biste na sto pouzdaniji nacin utvrdili u cemu je problem. Toplo preporucujem mesto koje se zove Alfakomp.