Bez fiskalnih kasa nije moguće zamisliti poslovanje jednog trgovinskog objekta i to je tako već dugi niz godina, pa ce vam pre ili kasnije sigurno zatrebati servis fiskalnih kasa. Fiskalnu kasu ne kupujete svakoga dana, a koristite je stalno, pa je zbog toga veoma važno kakav model ćete odabrati, tako da vas služi dugo i pouzdano.

servis fiskalnih kasa

 

Servis fiskalne kase

Dakle, birajte model koji u potpunosti zadovoljava sve vaše zahteve i potrebe. Postoje različiti modeli koji imaju drugačije performanse. Najbolje je da se pri izboru posavetujete sa stručnim licima koja prodaju fiskalne kase i oni će vam dati najbolje smernice.

Fiskalnu kasu morate da imate, jer je to ispunjavanje propisa po zakonu, a dobar i pouzdan uređaj će vam omogućiti nesmetan rad. Ipak, potrebno je da mislite i na servisiranje, tj. održavanje fiskalnih kasa.

Popravka i servisiranje fiskalnih kasa

Firme koje se bave prodajom fiskalnih kasa, obično rade i njihovo redovno održavanje i popravku, tj. servisiranje. Ništa ne traje večno, pa čak ni proizvod koji je vrhunskog kvaliteta, tako da je neophodno da pozovete ekipe servisera da povremeno provere da li je sa vašom fiskalnom kasom sve u redu.

Ako otkriju neke nepravilnosti, oni će ih momentalno rešiti, pa se tako izbegava da mali kvar postane veći i da onda mora da se zameni neki deo, ili čak da se kupi potpuno nova kasa. U tome je poenta redovnog pozivanja servisera, jer štedite novac zahvaljujući redovnim kontrolama rada kase.

servis fiskalnih kasa cena

 

Servis fiskalnih kasa preporuka

Pre svega, kod nabavke nove kase, biće vam pružena adekvatna preporuka za uređaj koji optimalno zadovoljava vaše potrebe. Nakon toga, obavljaju se sve radnje koje podrazumevaju komuniciranje sa Poreskom upravom.  Uređaj se fiskalizuje u najjkraćem mogućem roku.

U fiskalni uređaj je potrebno uneti artikle ili usluge koje pružate. Mnoge firme koje se bave prodajom i servisiranjem fisalnih kasa nude i obuku za rad na njima, dok se održavanje obavlja u garantnom roku. U toku radnog vremena, korisnima je omogućena i telefonska  podrška, tako da mnogi problemi, naročito u početku, mogu da budu rešeni na ovaj jednostavan način.

Tehnički pregled se radi redovno, i to je obično jednom godišnje, a taj posao se obavlja na vašoj lokaciji ili u servisu firme koja pruža ove usluge. I kada se servisira uređaj van garantnog roka, takođe se koriste originalni rezervni delovi od proizvođača.

Firme nude i osvežavanje baze artikala, kao i unos novih usluga i proizvoda. Pored svega toga, postoje termo osetljive papirne trake koje su visokog kvaliteta i namenjene su za sve tipove fiskalnih uređaja. Takođe, moguće je promeniti mesto instaliranja fiskalne kase. Radi se i redovna zamena fiskalnog modula i defiskalizacija.

Servis fiskalnih kasa cena

Cena servisiranja fiskalnih kasa je nešto što zavisi od konkretnog slučaja, i najbolje je da se direktno obratite firmama koje pružaju ovu uslugu. Kada serviseri budu pogledali vašu kasu i ustanove šta sve treba da se uradi sa njom, dobićete konačan iznos koji bi trebalo da platite da bi vaš uređaj neometano radio svakoga dana tokom vašeg poslovanja.

Radi vaše orijentacije, navešćemo da je cena fiskalizacije 2000 dinara, resetovanje kase 1500 dinara, a radni sat servisa za mnoge usluge je u proseku 1000 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis fiskalnih kasa
Pitaj firme