Servis auto klime Beograd

Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 501
Beograd
Adresa: Svete Milutinovića 2
Beograd
Adresa: Stanislavskog 3
Beograd
Adresa: Radojke Lakić 5
Beograd
Adresa: Cara Dušana 262, Zemun
Beograd
Adresa: Majevička 2b (preko puta SC "11. April")
Beograd
Adresa: Avalska 142dj, Zeleznik
Beograd
Adresa: Smederevski put 22e
Beograd
Adresa: Aleksandra Dubčeka 5nj
Beograd
Adresa: Aleksandra Dubčeka 56
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 69d
Beograd
Adresa: Paštrovićeva 10
Beograd
Adresa: Zadrugarska 3c
Beograd

Servis auto klime Novi Sad

Adresa: Nova 9 bb
Novi Sad

Servis auto klime Šabac

Adresa: Kralja Petra I, 80
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis auto klime
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Godišnji servis auto klime (pregled vozila, kontrola sistema, vakumiranje i punjenje klime)

Akcija -40% 1800 Din.
Godišnji servis auto klime (pregled vozila, kontrola sistema, vakuumiranje i punjenje klime) po ceni od 1.800 din samo u...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Servis auto klime (vakumiranje sistema, zamena ulja u kompresoru, ubrizgavanje UV tečnosti, punjenje klime) Gas Global 134a - porodična tradicija od 1989. godine!

Akcija -38% 1999 Din.
Servis auto klime (vakumiranje sistema, zamena ulja u kompresoru, ubrizgavanje UV tečnosti, punjenje klime) Gas Global 1...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Punjenje klime freonom

Akcija -38% 1999 Din.
Punjenje klime freonom - 1.999 din! Auto klime elektronika Bebe!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Servis auto klime

Koncentracija prilikom vožnje je svakako ključna da bi se izbegle sve potencijalne opasnosti. Međutim, ako vozite pod uslovima gde je u vozilu plus pedeset stepeni, jer je auto stajao par sati na vrelom suncu, od zapare i toplote, nećete moći da se fokusirate sto posto na vožnju.

 

 

A voziti sa pola pažnje, to baš i nije najsigurnija varijanta. Srećom, ovaj problem se rešava ugradnjom auto klime, a ako kupujete novo vozilo, u njemu takav uređaj već postoji. Zahvaljujući auto klimi, vaš četvorotočkaš će biti prijatno rashlađen a vi sveži i orni za vožnju.

Kako se radi servis auto klime?

Naravno, da bi vaša auto klima radila kako treba, povremeno ju je potrebno servisirati u vašem omiljenom auto servisu. Kod klima uređaja, svi parametri moraju biti u granicama koje su neophodne za normalno funkcionisanje. 

Svi proizvođači automobila preporučuju interval od dve godine za redovni servis, a to bi značilo da bi ga trebalo obaviti pred početak svake druge sezone korišćenja. 

Ako se pitate kako sam postupak servisiranja auto klime zapravo izgleda, reći ćemo vam da se on radi mašinski i traje veoma kratko, biće gotovo za svega dvadesetak minuta.

Šta podrazumeva redovni servis auto klime?

Najpre, tu je pražnjenje celokupne instalacije, a potom vakuumiranje kako bi se iz sistema izvukla sva vlaga, koja je nastala kao posledica zasićenja sušača, ili raznih intervencija na automobilu pri čemu je instalacija klime bila otvorena i na taj način izložena atmosferskim uticajima. 

 

 

Pošto su majstori vašeg odabranog servisa izvršili vakuumiranje i testiranje na eventualna curenja u instalaciji mašina, u narednoj fazi rada sledi ubacivanje u sistem sintetičkog ulja koje se pri radu klime meša sa freonom praveći tako smešu od ulja i gasa, što je sve neophodno za rad sistema klime.

Pored ulja, u sistem se ubacuje i UV marker boja, koja obeležava mesta mogućih curenja u sistemu auto klime.

Servis auto klime – iskustva

Koliko će se freona ubaciti, to je propisano od strane svakog proizvođača automobila. Sam freon se ubacuje na kraju i sistem se pušta u rad uz proveravanje pritisaka u njemu. 

Kada svoj automobil dovezete u servis da bi se obavilo servisiranje auto klime, obaviće se i zamena filtera kabine (polenski filter), ukoliko on već nije zamenjen prilikom redovnih servisa vozila.

Ako vaš automobil vozite po gradu, preporučuje se da menjate polenski filter na svakih šest meseci.

Dezinfekcija auto klime

Iz ventilacionih kanala, vremenom, ukoliko se ne vrši dezinfekcija, počeće da se šire neprijatni mirisi. Klima uređaj u vašem vozilu vremenom prikupi bakterije, gljivice, plesni, pa su oni „glavni krivci“ za to. Miris je naročito jak kada klima ne radi neko vreme. Jer, dok je klima u stanju mirovanja, ovi mikroorganizmi se sasvim neometano razvijaju, pa možete doći u situaciju da se razbolite ako udišete ovakav vazduh. 

Ne samo što je vazduh neprijatnog mirisa, on je i nezdrav, jer možete dobiti razne alergijske reakcije i mnoge druge tegobe. 

Uz pomoć dezinfekcije klime, uzročnici tih problema će nestati, pa će vaše vozilo ponovo postati prijatno. Savet je da dezinfekciju auto klime radite svake sezone, a sam postupak se obavlja ultrazvučnom metodom pri čemu se koriste aktivne komponente. 

Servis auto klime – cena:

Za servisiranje treba u proseku izdvojiti 1500 dinara za freon 1 kg, preko 2800 za čišćenje, odnosno dezinfekciju ventilacije, sve do 3000 dinara za servis, čišćenje i punjenje auto klime vašeg vozila.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise ispod našeg teksta.

Servis klime - komplet

Akcija -20% 1999 Din.
Servis klima - komplet po ceni od 1.999 din samo u Auto servisu Mirković!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i komentari posetilaca

Uros Filipovic
Pre par nedelja, tacnije pre pocetka velikih vrucina, uradio sam servis auto klime koji je podrazumevao zamenu freona i dezinfekciju fentilacije i mogu samo da kazem da sam bio i vise nego zadovoljan.
Marina Zivkovic
Kod ovog servisa je veoma vazna stvar da na vreme prepoznate kvalitet. Mada, dobar majstor je dobar majstor, koliko god tezak bio kvar na auto klimi. Ja sam imao problema sa klimom i u pitanju je bila Opel Astra karavan i na kraju sam je uz malo muke lako resio.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju, mora servis auto klime da se lepo plati. Druge stvari kod mene nisu bas toliko vazne.
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, svaki servis ove vrste moze da se lepo plati.
Mihajlo Nastasovic
Ove auto klime su nesto sto je u svakom slucaju potrebno.
Lea Stankovic
Po meni, ovaj servis nije bas toliko skup ali se u svakom slucaju visestruko isplati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga po meni.
Todor Markovic
Po meni zaista od njega ne posotji nista bolje. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena.
Simona Vucinic
U svakom slucaju je ovo servis koji mora da se debelo plati. Mada nije ni bas sve u novcu vec i u kvalitetu usluge.
Janko Zivanovic
Moje licno misljenje je takvo da sto se tice servisa auto klime, kvalitet je nravno i vise nego bilo sta drugo vazno.
Marta Dencevic
neki ljudi prosto nemaju problema sa klimom i ako auto voze bez prestanka nekoliko godina.
Petar Jankovic
Mogu samo da kazem da je kako god da okrenete ovo i vise nego dobar servsi.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, servis auto klime je nesto sto u svakom slucaju treba bas onako dosta da se plati.
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovog servisa tice, najvaznije od svega je da odlucite za sta cete tacno da se opredelite sve drugo zapravo i nije toliko vazno.
Nikolina Pantelic
Sto se tice ove vrste servisa, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.
Marko Petrovic
Ako vec dodje do servisa auto klime, onda u svakom slucaju treba da se sve pazljivo ispita, kako bi se tacno ustanovilo u cemu je problem.
Jana Stankovic
Definitivno po mom misljenju, jedan od najboljih servisa auto klime je VMS. Tu pre svega mislim na Beograd tako i na siru okolinu. Tamo ne samo da su kvalitetne strucnjaci vec i vrhunski profesionalci.
Biljana Brankovic
Svakako da je jedan od najbolji servisa, u ovom trenutku u Beogradu, po pitanju auto klima Bebe.
Marko Petrovic
Servisi auto klime se u danasnje vreme mogu pronaci na svakom koraku u Beogradu. Evo, iz licnog iskustva, ukoliko je to nekome stalo, mogu da preporucim auto klime Sale koje su nema sta auto klime vrhunskog kvaliteta.
Dusan Markovic
Meni se do sada jednom desilo da sm imao problem sa auto klimom. taj problem nisa uspeo sam da resim. Otisao sam sa uaot na mesto koje se profi bavi resavanjem ovog problema i na kraju sam bio i vise nego zadovoljna.
Stojance Ristovski
Pre par nedelja, tacnije pre pocetka velikih vrucina, uradio sam servis auto klime koji je podrazumevao zamenu freona i dezinfekciju fentilacije i mogu samo da kazem da sam bio i vise nego zadovoljan.