Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Selidbe specijalnih tereta
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kompletna selidba za veća domaćinstva!

Akcija -20% 120 Din.
Kompletna selidba za veća domaćinstva! - 120 evra! ABC agencija za selidbe Stošić!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Selidbe specijalnih tereta

Svako od nas je imao barem jedno iskustvo selidbe u svom životu. Iz tog razloga zna, da ako se čitava organizacija prepusti stručnim licima, da će sve proteći glatko i bez stresa, ali  i obratno – ko se selio sam, ne samo što je izgubio mnogo živaca i vremena, već je verovatno načinio i neku materijalnu štetu, i to na stvarima koje poseduju i sentimenatalnu vrednost. 

 

 

Međutim, pored običnog pokućstva, postoje i takozvani – specijalni tereti. O čemu se zapravo radi?

Kako se obavlja selidba specijalnih tereta?

Jednostavnim rečnikom kazano, specijalni tereti su predmeti koji ili imaju visoku materijalnu vrednost, ili smo veoma emotivno vezani za iste; u trećem slučaju to mogu biti stvari koje su izuzetno kabaste i velike težine; takođe, i predmeti koji su podložni oštećenju prilikom transporta. 

Primera radi, u grupu specijalnih tereta spadaju umetnička dela, antikviteti (razne stare i vredne stvari), predmeti od stakla, razni sofisticirani uređaji, klaviri i pianina, pa čak i automobili i sve stvari izuzetno velike težine, kao što su sefovi, kase, pekarske peći i slično.

Profesionalci znaju šta je sve potrebno učiniti da ovakav specifičan teret bezbedno stigne na željenu lokaciju. Pri tome se kreće od pravilnog pakovanja. Za to je zadužen tim iskusnih pakera, koji koriste adekvatne kutije, specijalne folije i lepljive trake.

Ukoliko postoji potreba za tim, mogu se napraviti nestandardni drveni sanduci, palete, boxovi, koji će rizik od oštećenja svesti na minimum, i na taj način obezbediti siguran i pouzdan transport. 

Selidbe specijalnih tereta – iskustva

Ovaj vid selidbi javio se iz potreba samih klijenata, a sve u cilju da se pruži kompletna usluga. Tako je razvijen sistem prenosa i transporta specijalnih tereta. 

Često se dešava da ljudi žele da im se prenese izuzetno teška kasa ili sef, uređaji do 1,5 tone, pa se to obavlja specijalnom opremom za stepeništa, koja poseduju zaštitu od lomljenja keramičkih pločica i mermera u toku nošenja.

 

 

U slučaju ovakvog zahteva, odaberite agencije za selidbe koje poseduju najsavremeniju opremu za nošenje uređaja unutar objekta stepenicama. Takva oprema poseduje hidraulični lift, koji ima gumene gusenice, koje svaki element koji se nosi na njima drži vertikalno u toku nošenja, bez nagiba, a upravljanje se vrši uz pomoć daljinskog upravljača. 

Tu je i razna druga oprema, kao što su viljuškari, kranovi i dizalice, za podizanje teških mašina, na visokim platformama i zgradama. 

Specijalni tereti se zbog toga tako i zovu, jer ih nije lako preneti, odnosno, to bi bilo nemoguća misija ako biste sami pokušavali. Profesionalni tim za selidbe će naći rešenje za svaku pojedinačnu selidbu koja podrazumeva prenos specijalnih tereta, pa će ista biti uspešno obavljena, u smislu da nema oštećenja i da je usluga brza i efikasna.

Dovoljno je da pozovete agenta odabrane agencije koji će izvršiti besplatnu procenu vaše selidbe, a to možete učiniti u toku cele sedmice, 24 časa dnevno. Dogovorićete termin koji vama odgovara, a sve dalje – prepustite u ruke profesionalaca, a vi se opustite, uvereni da će sve proteći u najboljem mogućem redu.

Selidbe specijalnih tereta – cena:

Veoma je teško dati čak i orijentacionu cenu za selidbu specijalnog tereta, zato što to zavisi pre svega od vrste samog tereta: da li je to klavir, sef, kasa, pekarska peć, lomljive stvari, umetnička dela i slično. Takođe, na cenu će uticati i to koje će mašine biti upotrebljene tom prilikom, kao i pristupačnost vašeg terena. Bitan je i broj radnika koji selidbu obavlja ali i udaljenost od tačke A do tačke B, na koju se vrši preseljenje. Najbolje je da pozovete agenta odabranog servisa za selidbe radi besplatne procene. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za selidbe koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

12.09.2018
Jelena Stanarevic
Kada pricamo o kvalitetnim selidbama specijalnih tereta, smatram da je ubedljivo najbolje resenje da se oko toga posavetujete sa agencijom Prevoz 011, koja po tom pitanju imadefinitivno sve moguce dozvole.
11.09.2017
Filip Milutinovic
Specijalni tereti zahtevaju i posebne dozvole. Kako god da okrenete to je nesto sto je veoma znacajno i nesto bez cega se generalono govoreci ne moze. Druge stvari ne bi trebalo da budu bas toliko vazne.
05.05.2017
Jovana Milinkovic
Kako god da okrenete, nisu ovo ni malo naivne selidbe. Zbog toga one previs ekostaju ili kostaju toliko koliko kostaju.
21.04.2017
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju su ovo selidbe koje trebaju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
07.04.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, po meni su ovi tereti uvek bile nesot nezgodno i nesto sto nije bas previse zahvalno za transport. Nista tu mene onda po tom pitanju ne cudi.
22.03.2017
Todor Markovic
Ovo su u svakom slucaju posebne selidbe u koje zaista treba i mora da imate puno poverenje.
09.03.2017
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, ovo je posebno znacajna vrsta selidbe koja treba pri tome da se dosta plati.
03.03.2017
Janko Zivanovic
Moje licno misljenje je takvo da su u svakom slucaju ovo selidbe koje moraju debelo da se plate.
14.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se specijalnih tereta tice, veoma je vazno da pronadjete agenciju koja ima ve profesionalne sertifikate iz ove oblasti.
18.01.2017
Petar Jankovic
Sto se ovih selidbi tice, samo treba da zante da je veoma bitno da se od pocetka potpuno uklopite u kvalitet. Na kraju kada se sve uzme u obzir jedino je to i bitno.
28.12.2016
Nikolina Pantelic
U svakom slucaju su ovo bas posebne vrste specijalnih tereta. Ukoliko se za njih opredelite, sigurno se necete pokajati.
12.12.2016
Ivan Stojanovic
Mislim da ako imate vec ovakvu vrstu selidbi, najbolje resenje je da posetite neko strucno i provereno mesto. Mozda biste cak trebali i policiju da obavestite.
24.11.2016
Jana Stankovic
Po meni, kada pricamo o selidbama specijalnih tereta, ubedljivo je najbolje resenje da posetite agenciju Cargo Belair i da se bas u toj agenciji uverite u kvalitet.
07.11.2016
Biljana Brankovic
Kada pricamo o kvalitetnim selidbama specijalnih tereta, smatram da je ubedljivo najbolje resenje da se oko toga posavetujete sa agencijom Prevoz 011, koja po tom pitanju imadefinitivno sve moguce dozvole.
15.09.2016
Marko Petrovic
Licno poznajem coveka koji ima polozen strucni ispit iz ove oblasti kako bi na adekvatan nacin mogao da upravlja prevozom specijalnih tereta.
12.08.2016
Dusan Markovic
Koliko je mni poznato, kako bi neki specijalni teret mogao da se prevozi, potreban je za to posbne dozvola i odobrenje. zbog toga je u svakom slucaju najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem koje ima posebnu licencu (dozvolu) za oavljanje ove delatnosti.
12.07.2016
Marta Dencevic
Sve naravno zavisi od vrste tereta koji treba da se preveze. Ako se primera radi, govori o transportu opasnih materija, onda u svakom slucaju terba da se konsultujete sa nekom sertifikovanom agenicijom za prevoz te vrste materija.