Dodaj firmu

Sečenje lima Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova na CNC mašinama
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Kada govorimo o terminu sečenje lima, tada je reč o limarskim radovima. Lim može da se seče na razne načine, postoje makaze, mašine, kao i metoda laserskog sečenja. O svim ovim temama, više saznajte u nastavku teksta koji je pred vama.

Mašina za sečenje lima

Postoje mašine koje služe za savijanje i za sečenje lima. One su pogodne za razne vrste limova, a savijanje je moguće u raznim pravcima. To bi značilo da je moguće dobiti razne oblike sečenog i savijenog lima, u zavisnosti od potreba.

Mašine za sečenje lima su izrađene od kvalitetnih materijala, što znači da je osigurana čvrstina tokom rada.

Laser za sečenje lima

Moderniji način da se seče lim, jeste pomoću lasera. Pri ovoj tehnici se koristi laserski zrak koji je visokog intenziteta. On u sinergiji sa inertnim plinom obavlja zadatak sečenja lima.

Na ovaj način mogu da se seku razni materijali, kao što je nerđajući čelik, ili aluminijumski limovi. Interesantno je da je lasersko sečenje najekonomičnija i najisplativija opcija kada se treba iseći inox, recimo.

Sečenje lima laserom

Pošto tehnologija napreduje bukvalno svakim danom, tako se i sečenje lima laserom sve više unapređuje, pa postaje još ekonomičnije, isplativije, dok se pri svemu tome, poboljšava kvalitet rada. Laserski znak ima izuzetnu snagu, i ta energija se fokusira na mesto koje se seče. Pomoću specijalnih ogledala se radi fokusiranje laserskog zraka, a ona su smeštena u glavi laserskog rezača.

Sečenje lima po meri

Najvažnije je da se lim iseče prema potrebnim dimenzijama, tj. da se iseče po meri. Tokom ovog postupka koriste se razne vrste inertnog plina. Osnovni zadatak koji ima inertni plin jeste da otpusti rastopljeni metal i onda se on reže s površine, a sve u smislu toga da rez bude što većeg kvaliteta.

Preduzeća koja se bave pružanjem usluge sečenja i savijanja lima, poštuju zadate rokove izvođenja radova, uz cene koje su veoma prustupačne.

Sečenje lima cena

Kod sečenja lima veoma je važno kolike su dimenzije materijala, odnosno, koja je debljina. Od toga će zavisiti i cena koju bi trebalo da platite za ovu uslugu. Cena se najčešće daje na upit.

Sečenje lima – iskustva

Debljina laserskog zraka je ispod 0, 3 mm, a sam postupak sečenja kreće tako što se laserski zrak fokusira na površinu koju je potrebno preseći. Nakon toga, ovaj zrak će napraviti rupu u tom materijalu, pa zatim će početi da ga seče. Verovatno vas interesuje koje je vreme potrebno za ovaj postupak. Naime, da bi se probušila rupa, neophodno je oko 15 sekundi, i to za inox koji je debljine 14 mm. Ipak, sve pomenuto zavisi od snage lasera i od materijala koji se seče, a sama površina na koju pada laserski zrak je veoma mala, i kreće se oko 0, 025 m2.

Lasersko sečenje lima cena

Sečenje lima ima cenu koja je uslovljena debljinom lima, pre svega, a zatim i dužinom samog reza. Najbolje je da pozovete odabranu firmu koja pruža ovu uslugu i da cenu dobijete na upit.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane