Dodaj firmu

Mića - Bravarske usluge

Kompletne bravarske usluge Mića dostupne na teritoriji Novog Beograda, od izrade kompletnih konstrukcija do ograda, kapija i nameštaja.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Savijanje cevi Hardlim

Izaberite najkvalitetnije proizvode iz oblasti građevinske limarije i crne metalurgije, posetite kompaniju Hardlim. U našoj ponudi nalazi se proizvodi od lima za krovove i fasade. Takođe, nudimo uslužno sečenje, savijanje i bušenje limova n...
Pročitaj više

Mihaila Petrovića 55
Borča, Beograd

Cevi i šipke, mogu veoma uspešno da se savijaju. Postoje načini na koje se savijanje cevi obavlja, a o svemu tome, možete da saznate više u nastavku našeg teksta.

Savijanje cevi u spiralu

Pljosnati materijali moraju da se prethodno stegnu u mengelama. Savijanje je moguće obaviti pod malim uglom, i možemo ga čak nazvati i oštrim. Ako se tako savijaju debeli materijali, onda će na tom mestu gde je rađeno savijanje, doći do pucanja ili do gnječenja.

Savijanje cevi za plastenik

Plastenici su rasprostranjeni i često korišćeni, jer oni značajno utiču na veću dobit od poljoprivrede. Koliko će neka cev biti savitljiva, to zavisi od samog materijala od koga je ona napravljena. Primera radi, čelik se teško savija, dok sa druge strane, aluminijum koji je mekan, možete da savijete i rukom.

Savijanje cevi za plastenike

Cilj kod savijanja jeste da se izbegne lomljenje pri ovom postupku, kao i nagnječenje. Iz tog razloga će majstori materijal za savijanje prethodno da omekšaju.

Savijanje cevi sa trnom

Ponekad je potrebno da se neki materijal savije pod pravim uglom. Tada majstor taj materijal dobro steže u mengelama između ugaonog čeličnog uloška, a nakon toga se savijanje radi bravarskim čekićem. To se radi tako što se nekoliko puta udari iznad mesta prevojne ivice, da bi taj komad materijala krenuo ka željenom pravcu, i da bi dobio luk. Posle toga, delovanjem manje sile se vrši savijanje.

Mašina za savijanje cevi sa trnom

Ovde govorimo o mašinama koje se koriste pri obradi metala. Postoje mašine koje savijaju oluke, mašine za kružno savijanje cevi, trovaljak za kružno savijanje cevi, mašine koje savijaju aluminijumski lim, mašine koje savijaju razne vrste cevi, kao što su kockaste i razne profile...

Uslužno savijanje cevi

Savijanje cevi može da se odradi i kao usluga. Ukoliko imate cev koju je potrebno saviti, neophodno je da se obratite firmama koje pružaju tu vrstu usluge. Na ovoj stranici ćete pronaći takva preduzeća.

Ručno savijanje cevi

Kao što smo u prethodnom delu teksta naveli, cev se može saviti i ručno. Naravno, reč je o cevima koje su mekane, kao što je aluminijum, na primer.

Savijanje bakarnih cevi

Bakarne cevi su često u upotrebi. Cevi mogu da se savijaju na različite načine i obično je to u obliku slova U, Z ili L.

Savijanje bakarnih cevi u spiralu

Takođe, bakarne cevi je moguće saviti i u spiralu i tada se koriste mašine koje su namenjene za to. Pored mašina, postoje i razne vrste alata koje se koriste kod ovog posla.

Savijanje cevi cena

Koliko ćete platiti za savijanje cevi, zavisi od konkretnog slučaja i toga šta je vama potrebno. Zbog toga je veoma nezahvalno da se daju neke čak i orijentacione cene, i najbolje je da se obratite firmama koje vidite na ovoj stranici. Na vaš upit, oni će dati precizni novčani iznos koji treba izdvojiti za pružanje usluge savijanja cevi.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane