Sava gume nam stižu iz Slovenije, i predstavljaju jednog od najuspešnijih i najvećih proizvođača pneumatika u Srednjoj Evropi. Fabrika je specijalizovana za izradu zimskih i letnjih pneumatika, koje karakterišu visoke performanse, za sva putnička vozila.

 

Letnje Sava gume

Takođe, pneumatici marke Sava proizvode se i u drugim brojnim proizvodnim postrojenjima na teritoriji čitave Evrope. Odabirom Sava guma, budite sigurni da ste načinili odličan izbor, gde za razumnu cenu dobijate odlične karakteristike gume. 

Zimske Sava gume

Pošto je kod Sava guma dobro izbalansiran odnos između cene i kvaliteta, kada ih nabavite, znajte da ste uštedeli novac i da ste sebe rešili mnogih briga. Zimske Sava gume nude odličan kvalitet materijala i izrade. Sve to prati moderan dizajn, dok godišnja proizvodnja fabrike Sava u Sloveniji od oko osam miliona pneumatika, dovoljno govori da su Sava gume prava odluka.

Sava gume od 13’

Kada se približava vreme godišnjih odmora, za bezbednu vožnju vozila moraju da budu tehnički ispravna. Propisno napumpane gume su jedan od bitnijih elemenata od kojih zavisi vaša sigurnost. 

Sava gume imaju propisan pritisak u pneumatiku, a propisana vrednost se odnosi na pritisak pumpanja kada su gume hladne. Podešavanje pritiska u gumama na preporučeni pritisak proizvođača vrši se kada je spoljna temperatura oko plus dvadeset stepeni.

Sava gume od 14’

Ako se pitate gde biste sa letnjim pneumaticima tokom zime, i obrnuto, jednostavno rešenje jeste da platite uslugu čuvanja guma kod odabranog vulkanizera. Pre nego što će skinuti vaše Sava gume, majstor će obeležiti njihove pozicije na automobilu, kako bi ih pri ponovnom postavljanju mogao rotirati.

 

Sava gume od 15’

Stručnjaci ne preporučuju da vozite u kombinaciji nove + stare gume. Zašto? Guma se tokom vožnje pohaba, dok će novi pneumatik ostvariti nesrazemerno veću trakciju. Kada vozite u zimskim uslovima, ovo može biti veoma opasno, u smislu da je moguće čak i izletanje sa puta, a u boljem slučaju, razne druge neprijatnosti.

Sava gume od 16’

Najbolja varijanta je da sebi obezbedite sva četiri nova pneumatika, jer sigurnost i bezbrižnost u vožnji zaista nemaju cenu. Ako su vam gume „ćelave“, istrošene, stare, ne čekajte da se dogodi neka nezgoda, manja ili veća, već na vreme predupredite sve moguće probleme, izborom Sava guma.

Sava gume od 17’

Po zakonu ste dužni da imate zimske gume od početka novembra do aprila, to jest, ukoliko je na putu sneg, led ili poledica, a vi vozite sa letnjim gumama, saobraćajna policija to tretira kao težu tehničku neispravnost vozila.

Sava gume od 18’

Važno je napomenuti, da ukoliko ipak izazovete neku saobraćajnu nezgodu, jer niste koristili zimske gume, vaše osiguranje nije obavezno da pokrije nastalu štetu, već sve troškove snosite sami. Imajte u vidu, da isti mogu iznositi čak i nekoliko miliona dinara.

Sava gume – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za Sava gume, zavisi od sezone za koju je guma namenjena (letnja, zimska, all season), kao i od dimenzija gume ali i drugih karakteristika. Tako za letnje Sava gume trebalo bi platiti od 3500 din. sve do 16500 dinara , dok za zimske Sava gume, cene se kreću u rasponu od 3900 din. sve do 22640 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sava gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Mladen Todorovic

Licno sam nekoliko senozna vozio Sava gume. Generalon te gume nisu ni malo lose za te pare ali je cinjenica da se brzo iskrzaju i deformisu.

11.09.2017
Filip Milutinovic

Sava guma je cuvena slovenacka guma i mogu vam slobodno reci da mi je zaista nekoliko godina posluzila. Ja sam j imao na pasatu kravanu u varijanti zimskih guma i poprilicno sam bio zadovoljan sa tim kako se ponasala na putu.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu su ovo gume koje su zaista i vise nego loseg kvaliteta.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ovo su narocito dobre gume i u svakom slucaju se isplate.

07.04.2017
Lea Stankovic

Sto se tice ovih guma, sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet i ni za sta vise.

23.03.2017
Todor Markovic

Po meni od ovih guma ne postoji nista bolje. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena.

09.03.2017
Simona Vucinic

Nisu ovo gume za svakoga. Ipak je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih guma tice, kvaltiet je i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

04.03.2017
Marta Dencevic

Sto se tice ovih guma, kvaltiet je voem avazan. Sve drugo je cisti gubljenje vremena.

14.02.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, svaka Savina guma pre svega mora dobro da se plati. To jednostavno tako funkcionise.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Nas standard su uglavnom Savine gume, tako da se nesto po tom pitanju i ne bunimo previse.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Licno mislim da je sto se tice ovih guma ako morate njih da kupite, najbolje da se pomiriti da je ovo ipak kvalitet koji je vama potreban.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Ove gume spadaju po mom misljenju u srednju klasu.

13.12.2016
Marko Petrovic

Savine gume jesu zapravo medju najjeftinijim gumama na trzistu ali sam ih pre dve godine i sam kupio. Pri tome, nije to sada neki veliki kvalitet ali iapk mogu da se voze.

25.11.2016
Jana Stankovic

Moje je misljenje da po pitnu Sava guma je ubedljivo najbolje resenje da posetite radnju kelena i bas se na tom mestu odlucite za kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo o kvlaitetnim Savinim gumama, smatram da je ubedljivo najbolje resenje da posetite Pilot sport i da se bas na tom mestu odlucite da kupite iskljucivo kvalitet.

16.09.2016
Dusan Markovic

Licno sam nekoliko senozna vozio Sava gume. Generalon te gume nisu ni malo lose za te pare ali je cinjenica da se brzo iskrzaju i deformisu.