Sava gume nam stižu iz Slovenije, i predstavljaju jednog od najuspešnijih i najvećih proizvođača pneumatika u Srednjoj Evropi. Fabrika je specijalizovana za izradu zimskih i letnjih pneumatika, koje karakterišu visoke performanse, za sva putnička vozila.

Letnje Sava gume

Pročitaj više

Izaberite neku od vulkanizerskih radnji gde mozete kupiti SAVA GUME

Beograd

Pneumaster
Pneumaster
Zrenjaninski put 120/7 Pozovi

Pneumaster d.o.o je uvoznik i prodavac auto guma i opreme poznatih svetskih proizvođača: Nokian, Kumho, Bridgestone, Dunlop, Firestone, Goodyear, Kleber, Michelin, Pirelli, Sava, Tigar, Kormoran, AutoSock, WSP...
Pročitaj više

Vulco Srbija
Vulco Srbija
Milutina Milankovića 23
Novi Beograd Pozovi

Ukoliko ne možete da se odlučite koje auto gume su najbolje za Vašeg ljubimca na četiri točka, obratite nam se i mi ćemo Vam sa zadovoljstvom izaći u susret i pomoći pri odabiru najboljih pneumatika za Vaš automobil....
Pročitaj više

Pilot sport pneumatici
Pilot sport pneumatici
Ustanicka 189, 1/16d
Voždovac Pozovi

Ukoliko tražite kvalitetne i pouzdane moto ili auto gume vodećih svetskih proizvođača, kompanija Pilot Sport je prava adresa za Vas. Kod nas možete naći najveći izbor letnjih i zimskih guma za putnička i teretna vozila. Takođe, jedini u Srb...
Pročitaj više

Auto gume Panter
Auto gume Panter
Darvinova 23a
Voždovac Pozovi

Auto centar Panter pruža Vam kompletne vulkanizerske usluge veoma kvalitetno. Radimo sa auto gumama 20. Stručnost i profesionalizam su naše glavne odlike....
Pročitaj više

Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara

Mutata Auto Bulevar se bavi prodajom guma za sve tipove vozila (putnička, teretna i građevinska). U ponudi ćete naći gume najboljih svetskih proizvođača: Michelin, Dunlop, Goodyear, Tigar, Lassa, Sava, Riken, Hankook, Pirelli, StarFire, Cordi...

Autocentar Dojčinović
Autocentar Dojčinović
Milorada Jovanovića bb
Čukarica

Autocentar Dojčinović nalazi se na Čukarici. Kvalitetno dubinsko i spoljašnje pranje automobila, vulkanizerske usluge, poliranje farova....

Sava gume nam stižu iz Slovenije, i predstavljaju jednog od najuspešnijih i najvećih proizvođača pneumatika u Srednjoj Evropi. Fabrika je specijalizovana za izradu zimskih i letnjih pneumatika, koje karakterišu visoke performanse, za sva putnička vozila.

Letnje Sava gume

Takođe, pneumatici marke Sava proizvode se i u drugim brojnim proizvodnim postrojenjima na teritoriji čitave Evrope. Odabirom Sava guma, budite sigurni da ste načinili odličan izbor, gde za razumnu cenu dobijate odlične karakteristike gume.

Zimske Sava gume

Pošto je kod Sava guma dobro izbalansiran odnos između cene i kvaliteta, kada ih nabavite, znajte da ste uštedeli novac i da ste sebe rešili mnogih briga. Zimske Sava gume nude odličan kvalitet materijala i izrade. Sve to prati moderan dizajn, dok godišnja proizvodnja fabrike Sava u Sloveniji od oko osam miliona pneumatika, dovoljno govori da su Sava gume prava odluka.

Sava gume od 13’

Kada se približava vreme godišnjih odmora, za bezbednu vožnju vozila moraju da budu tehnički ispravna. Propisno napumpane gume su jedan od bitnijih elemenata od kojih zavisi vaša sigurnost. Sava gume imaju propisan pritisak u pneumatiku, a propisana vrednost se odnosi na pritisak pumpanja kada su gume hladne. Podešavanje pritiska u gumama na preporučeni pritisak proizvođača vrši se kada je spoljna temperatura oko plus dvadeset stepeni.

Sava gume od 14’

Ako se pitate gde biste sa letnjim pneumaticima tokom zime, i obrnuto, jednostavno rešenje jeste da platite uslugu čuvanja guma kod odabranog vulkanizera. Pre nego što će skinuti vaše Sava gume, majstor će obeležiti njihove pozicije na automobilu, kako bi ih pri ponovnom postavljanju mogao rotirati.

Sava gume od 15’

Stručnjaci ne preporučuju da vozite u kombinaciji nove + stare gume. Zašto? Guma se tokom vožnje pohaba, dok će novi pneumatik ostvariti nesrazemerno veću trakciju. Kada vozite u zimskim uslovima, ovo može biti veoma opasno, u smislu da je moguće čak i izletanje sa puta, a u boljem slučaju, razne druge neprijatnosti.

Sava gume od 16’

Najbolja varijanta je da sebi obezbedite sva četiri nova pneumatika, jer sigurnost i bezbrižnost u vožnji zaista nemaju cenu. Ako su vam gume „ćelave“, istrošene, stare, ne čekajte da se dogodi neka nezgoda, manja ili veća, već na vreme predupredite sve moguće probleme, izborom Sava guma.

Sava gume od 17’

Po zakonu ste dužni da imate zimske gume od početka novembra do aprila, to jest, ukoliko je na putu sneg, led ili poledica, a vi vozite sa letnjim gumama, saobraćajna policija to tretira kao težu tehničku neispravnost vozila.

Sava gume od 18’

Važno je napomenuti, da ukoliko ipak izazovete neku saobraćajnu nezgodu, jer niste koristili zimske gume, vaše osiguranje nije obavezno da pokrije nastalu štetu, već sve troškove snosite sami. Imajte u vidu, da isti mogu iznositi čak i nekoliko miliona dinara.

Sava gume – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za Sava gume, zavisi od sezone za koju je guma namenjena (letnja, zimska, all season), kao i od dimenzija gume ali i drugih karakteristika. Tako za letnje Sava gume trebalo bi platiti od 3500 din. sve do 16500 dinara , dok za zimske Sava gume, cene se kreću u rasponu od 3900 din. sve do 22640 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mladen Todorovic
  23.10.2018 08:52

  Licno sam nekoliko senozna vozio Sava gume. Generalon te gume nisu ni malo lose za te pare ali je cinjenica da se brzo iskrzaju i deformisu.

  Filip Milutinovic
  11.09.2017 01:29

  Sava guma je cuvena slovenacka guma i mogu vam slobodno reci da mi je zaista nekoliko godina posluzila. Ja sam j imao na pasatu kravanu u varijanti zimskih guma i poprilicno sam bio zadovoljan sa tim kako se ponasala na putu.

  Jovana Milinkovic
  05.05.2017 11:13

  Koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu su ovo gume koje su zaista i vise nego loseg kvaliteta.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 01:41

  Ovo su narocito dobre gume i u svakom slucaju se isplate.

  Lea Stankovic
  07.04.2017 01:40

  Sto se tice ovih guma, sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet i ni za sta vise.

  Todor Markovic
  23.03.2017 07:29

  Po meni od ovih guma ne postoji nista bolje. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena.

  Simona Vucinic
  09.03.2017 09:11

  Nisu ovo gume za svakoga. Ipak je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet.

  Janko Zivanovic
  05.03.2017 03:04

  Sto se ovih guma tice, kvaltiet je i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Marta Dencevic
  04.03.2017 04:01

  Sto se tice ovih guma, kvaltiet je voem avazan. Sve drugo je cisti gubljenje vremena.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 02:10

  Koliko mi se samo cini, svaka Savina guma pre svega mora dobro da se plati. To jednostavno tako funkcionise.

  Ljubinka Sreckovic
  01.02.2017 07:52

  Nas standard su uglavnom Savine gume, tako da se nesto po tom pitanju i ne bunimo previse.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 10:29

  Licno mislim da je sto se tice ovih guma ako morate njih da kupite, najbolje da se pomiriti da je ovo ipak kvalitet koji je vama potreban.

  Nikolina Pantelic
  29.12.2016 08:51

  Ove gume spadaju po mom misljenju u srednju klasu.

  Marko Petrovic
  13.12.2016 07:56

  Savine gume jesu zapravo medju najjeftinijim gumama na trzistu ali sam ih pre dve godine i sam kupio. Pri tome, nije to sada neki veliki kvalitet ali iapk mogu da se voze.

  Jana Stankovic
  25.11.2016 07:24

  Moje je misljenje da po pitnu Sava guma je ubedljivo najbolje resenje da posetite radnju kelena i bas se na tom mestu odlucite za kvalitet.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 10:41

  Kada pricamo o kvlaitetnim Savinim gumama, smatram da je ubedljivo najbolje resenje da posetite Pilot sport i da se bas na tom mestu odlucite da kupite iskljucivo kvalitet.

  Dusan Markovic
  16.09.2016 10:08

  Licno sam nekoliko senozna vozio Sava gume. Generalon te gume nisu ni malo lose za te pare ali je cinjenica da se brzo iskrzaju i deformisu.