Knežak Sarajevski ćevap nalazi se na Zvezdari. Sarajevski ćevap po 100% originalnoj recepturi od sada možete probati i u Beogradu.
Pročitaj više
Roštilj pripreman u eko grilu bez aditiva, dodatiih boja i konzervansa, pripreman od čistog mesa u Beogradu.
Pročitaj više
Restoran Pink ćevabdžinice na Altini je pravi lek za tmuran dan i povod za slavlje. Čuvene Pink ćevabdžinice imaju fantastičan recept za roštilj koji pripremaju od uvek svežeg mesa.
Pročitaj više
Čuvene Pink ćevabdžinice nalaza se na više lokacija a posebna lokacija je na Altini u Zemunu. Najkvalitetnije meso, uz mogućnost dostave i kreiranje menija za proslave.
Pročitaj više
Fast food „Taj Maut“ nalazi se u Zemunu. Specijalitete ove kuće možete preuzeti na njihovom šalteru, ili naručiti putem dostave.
Pročitaj više
Kuvana jela, specijaliteti sa roštilja, slatke i slane palačinke, kompletan ketering i sve što poželite, a po veoma povoljnim cenama. Nikad ukusnija i pristupačnija hrana sada Vam je nadohvat ruke - pozovite telefonom ili dođite do nas.
Pročitaj više
Fast Food DEA je savršeno mesto za sve ljubitelje prave hrane. Iz naše bogate ponude izdvajamo: pizze, slane i slatke palačinke, salate, sendviči, veliki izbor roštilja i kuvanih jela. Posetite nas na Bežanijskoj kosi, u ulici Ljubinke Bobić 26a.
Pročitaj više
Fast food „Ćuti i jedi“ nalazi se na Vračaru. U ponudi je prvoklasan roštilj i sendviči.
Pročitaj više
Pravi zalogaj kod Micike radi dostavu zdravih i ukusnih jela po porudžbini za firme i sve druge goste na teritoriji Beograda.
Pročitaj više
Dostava roštilja od svežeg mesa bez aditiva na teritoriji Zemuna i okoline, Roštilj na kilo, roštilj na porcije, mogućnost keteringa.
Pročitaj više
Ćevabdžinica 10 u pola sa lukom nudi uvek svež i vruć roštilj koji se služi na tradicionalan način. Pored sarajevskog ćevapa koji je specijalitet kuće, u našoj ponudi nalaze se i drugi specijaliteti sa roštilja na ćumur, sendviči, tortilje, burito i raznovrsne palačinke.
Pročitaj više
Fast food Stefan u svojoj ponudi ima veliki izbor specijaliteta za sve ljubitelje dobre i kvalitetne hrane, kao što su: pice, paste, roštilj, sendviči, sveži obroci, salate i palačinke. Novina u našoj ponudi su i brojni WRAP-ovi, kao i jedinstvena PIZZA WRAP.
Pročitaj više
Ako ste nekada bili u Sarajevu, a niste probali sarajevski ćevap, onda ste načinili ogromnu grešku. Ipak, to se može ispraviti jer je ovaj brend nadaleko popularan i poznat, a sve zahvaljujući sjajnom ukusu i izgledu, kome skoro niko ne može da odoli.
Putem interneta možemo da završimo gomilu poslova, pa je tako skraćen put i kada je u pitanju naručivanje hrane.
Na webu se nalaze sajtovi gde možete da izaberete najbolju ponudu sarajevskih ćevapa. Pronaći ćete sve informacije koje su vam neophodne: od koliko sati je moguće obaviti poručivanje, koja količina je najmanja, da li je dostava uračunata u cenu, za koliko minuta možete da očekujete da roštilj bude na vašim vratima i slično.
Ako imate u planu neko društveno okupljanje i ne znate čime da poslužite goste a da pri tome ne pogrešite i da pogodite svačiji ukus, tada je prava odluka poručiti ćevape. Postoje različite vrste ovog specijaliteta, a mnogi ljudi najviše preferiraju baš sarajevski ćevap.
Nakon što okrenete broj telefona, pristupa se pripremi mesa, tako da isporuka može da bude obavljena veoma brzo, i sarajevski ćevapi stižu vrući, prelepo pečeni, ukusni i mirisni. Naravno, uz priloge po vašoj želji.
Svi mi volimo da budemo fit i zgodni, i pri tome često brojimo unete kalorije. Ipak, nekada imamo veoma naporan dan, kada nam je baš neophodno da nadoknadimo izgubljene kalorije i povratimo energiju.
U tom smislu, dobar izbor je meso sa roštilja, jer je to uvek zdravija priprema od prženja, gde ima mnogo više ulja, koje nikada nije previše poželjno.
U jednoj prosečnoj porciji sarajevskih ćevapa ima oko pet stotina kalorija. Tačan broj zavisi i od toga šta uzimate kao prilog, da li je to salata, kajmak ili nešto treće.
Kao što smo naveli, sarajevski ćevap je svojevrstan brend i postoji način kako se on pravilno priprema. Ako poštujete ceo postupak, dobićete ukus koji se lako ne može zaboraviti!
Za izradu se koristi meso od junetine i ovčetine ili od junetine i jagnjetine. Pojedini ljudi ne vole jak ukus, pa se odlučuju samo za junetinu.
Dakle, biće potrebno petsto grama mlevenog mesa, od 50 do 100 ml mlake vode, što je uslovljeno time koliko je meso tvrdo, ubacuje se do 30 grama prezli, jedan crni luk manje veličine, do dva čena belog luka, tri grama bibera, deset grama soli, kao i pet grama sode bikarbone.
Sve ove sastojke je potrebno dobro izmešati i to tako da se dobije homogena smesa. Da bi ukus bio autentičan, potrebno je da se meso ostavi da odstoji oko sat vremena u frižideru. Posle toga se oblikuje kao ćevap, a nakon toga se meso peče na roštilju.
Za porciju od deset komada sarajevskih ćevapa potrebno je platiti u proseku oko 450 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ćevabdžinice koje su oglašene ispod našeg teksta.