Nema vojnika koji ne zna sta su šapke i šlemovi. Ukoliko ste ljubitelj antikviteta i volite pri tome stare stvari koje su vezane za vojsku, tada će vam tekst koji se upravo nalazi pred vama, biti veoma zanimljiv.

Pročitaj više

Proizvodi

Izaberite neku od antikvarnica koje u svojoj ponudi imaju ŠAPKE I ŠLEMOVE

Beograd

Antikvarnica Gadafi
Antikvarnica Gadafi
Srđana Aleksića bb (Okretnica autobusa 75)
Novi Beograd
Beograd Pozovi

Antikvarnica Gadafi se bavi otkupom sledećih vrsta predmeta: vojni predmeti, umetničke slike, satovi, i ostalih predmeta (markice, stari novac, penkala, ogledala)...
Pročitaj više

4.8 | 12 ocena
Pre 5 h poslednji put pozvana firma

Nema vojnika koji ne zna sta su šapke i šlemovi. Ukoliko ste ljubitelj antikviteta i volite pri tome stare stvari koje su vezane za vojsku, tada će vam tekst koji se upravo nalazi pred vama, biti veoma zanimljiv.

U njemu ćemo govoriti o šapkama i šlemovima, gde ih možete nabaviti ili možda dati u otkup, po kojim cenama u proseku i slično. Zbog toga, nastavite da nas čitate i dobićete niz korisnih i zanimljivih informacija o ovoj temi.

Šta su šapke i šlemovi?

Najtačnija definicija šapke bi bila – svečana oficirska kapa. Kada je reč o šlemovima, to je jednostavno kaciga koju nose vojnici.

Međutim, šapke i šlemovi dobijaju svoju posebnu vrednost ako potiču iz nekog drugog, davno prošlog vremena i ako su bili nošeni tokom nekih proteklih ratova.

Kao takvi, ovi delovi vojničke uniforme su izuzetno zanimljivi strastvenim kolekciionarima, koje veoma uzbuđuje svaki dodir sa prošlošću i sa predmetima koji su odoleli zubu vremena i ostali očuvani do današnjeg dana.

Šapke i šlemovi – otkup

U životu često se dešava da određeni predmeti imaju značaja samo za osobu koja ih je koristila, a da naslednici imaju želju da te stvari daju u otkup. To se događa i sa šapkama i šlemovima.

Upravo zbog toga antikvarnice predstavljaju svojevrstan most između ljudi koji žele da prodaju stare i vredne stvari i između onih koji bi hteli da svoje kolekcije obogate vrednim antikvitetima.

Ukoliko ste odlučili da svečanu oficirsku kapu ili vojnički šlem date u otkup, sve što je potrebno jeste da posetite odabranu antikvarnicu. Stručno lice će pogledati predmet, proceniće koliko je star, da li je očuvan i tome slično, a zatim će vam ponuditi otkupnu cenu za isti.

Ono u šta možete da budete sigurni, jeste da ćete uvek imati kao opciju cenu koja je realna, odnosno biće vam ponuđeno onoliko novca koliko je i stvarna vrednost tog predmeta.

Šapke i šlemovi – prodaja

Nakon što je anktikvar otkupio staru oficirsku kapu ili šlem, on će uraditi minimalno sređivanje stare stvari, i staviće artikal u dalju prodaju.

Pošto znamo da živimo u doba online komunikacije, to bi značilo da možete dobar deo punude antikvarnica da vidite i putem interneta, jer takve trgovine imaju svoje web prezentacije.

Na njima su artikli predstavljeni u slici i reči, odnosno kroz slike i kraće tekstualne opise. Tako možete pogledati kako izgleda određena šapka ili vojnička kaciga ali i da pročitate osnovne podatke koji bi vas mogli zanimati.

U drugoj varijanti, posetićete lično antikvarnicu, gde je uvek moguće računati na korisne savete iskusnih antikvara prilikom odabira, kako bi vaša kolekcija bila što lepša, upotpunjenija i vrednija.

Koliko mogu koštati šapke i šlemovi?

Koliko ćete novca izdvojiti za nabavku svečane oficirske kape ili vojničkog šlema, zavisi od više činilaca, kao što su: koliko je predmet star, koliko je očuvan, šta simbolizuje i slično.

U tom smislu, cene se u proseku kreću od 10 do 25 evra, a postoje i primerci koji koštaju više od pomenutih cena.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate antikvarnice koje se nalaze oglašene ispod teksta koga ste upravo pročitali. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst