Možda ste godinama samo posmatrali morske talase, pitajući se zaneseno, da li tamo negde daleko, u morskim dubinama, zaista postoji Mala sirena i njene drugarice koje pevaju opojnim glasom? 

Istina je da ispod površine mora ipak nećete zateći devojke sa ribljim repom, ali ćete videti spektakularne boje, korale i ribice, različitih oblika, i mnogo toga što čini deo sveta „under the sea“, a za šta niste ni mogli da pretpostavite da postoji.

 

 

Ako odlučite da upišete obuku ili kurs, da biste naučili da ronite, uskoro se sve te lepote mogu naći pred vašim očima.

Da biste u potpunosti bili spremni da zaronite duboko, neophodna će vam biti ronilačka oprema, koju sačinjavaju, između ostalog, i rukavice za ronjenje.

Rukavice za ronioce

Čovek živi na tlu, pa se njegovo telo u vodi ponaša sasvim drugačije. Osim što ne možemo videti jasno i oštro, bez upotrebe maske za ronjenje, tako isto i naše telo daleko brže gubi toplotu pod vodom nego na kopnu, pa nam je neophodno odelo, kapuljača i rukavice.

Ukoliko bismo zaronili nezaštićeni, najveći gubitak toplote imali bismo preko glave, pa je iz tog razloga kapuljača veoma važna. Nekada je kapuljača predstavljala sastavni deo odela, a danas se uglavnom upotrebljava odvojeno.

Isto tako, neophodne su nam i rukavice. Njihova uloga je ista kao i kod kapuljače, sa tom razlikom, što ih stavljamo na ruke. Pored spomenute termičke zaštite, odnosno sprečavanja gubitka toplote, rukavice će nam pružiti i mehaničku zaštitu. 

Ronjenje je ekstreman sport, mada u toj klasi ipak slovi za najbezbedniji, međutim, to ne eliminiše činjenicu da se ispod vode možete ubosti, ogrebati i sl. pa će vam ronilačke rukavice dobro doći da to sprečite na vreme.

Ronilačke rukavice

Materijal od koga se izrađuju ronilačke rukavice je neopren. Šta je u stvari, neopren? U pitanju je elastična sintetička guma, koja se proizvodi od polihloroprenske gume. Koristi se u proizvodnji zaštitne odeće, kao što su odela za ronjenje, surfovanje, jedrenje i druge vodene sportove. Neopren kao materijal ima odlična fizička i mehanička svojstva. Poseduje otpornost na kiseline i baze, masti i ulja, kao i na starenje i atmosferske uticaje. 

 

 

Sada kada znate koliko je dobar materijal od koga su izrađene vaše rukavice za ronjenje, ostaje samo da vam navedemo još neke njihove karakteristike. Na primer, one mogu imati obostrano PVC tačkice, a debljina im se kreće od dva do osam milimetara. 

Rukavice za ronjenje - iskustva

Postoje klasični modeli rukavica za ronjenje, ali i modeli koji imaju tri prsta. Razlikujemo i suve rukavice koje ćete koristiti sa suvim odelom za ronjenje. Kada birate ovaj deo opreme, morate izabrati tako da vas rukavice ne stežu, a da pri tome ni ne landaraju. Moraju vam udobno pristajati i pružati slobodu pokreta. 

Pored spomenutog neoprena, možete birati i ronilačke rukavice od kože. 

Što se održavanja tiče, ono je isto kao i održavanje bilo kog drugog dela ronilačke opreme. Nakon završene avanture u moru, potrebno je da ronilačke rukavice isperete u slatkoj vodi, a potom osušite, ne izlagajući ih direktno izvoru toplote. Posle toga, ostavite ih na suvom mestu. 

Rukavice za ronjenje će vas zaštititi, pružiti toplotu, a s obzirom na to koliko su udobne i prijatne, njima možete pomaziti i neku ribicu na dnu mora, sigurni smo da neće imati ništa protiv!

Rukavice za ronjenje – cena:

U zavisnosti od modela ronilačkih rukavica, kao i njihovih karakteristika, prosečna cena je oko 30 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice sportske opreme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Rukavice za ronjenje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

04.12.2018
Marina Dakic

Rukavice za ronjenje su sastavi deo ronilacke opreme. NJihova cena se obicno krece oko 30 eura po paru. Naravno, mozete ih kupiti i za nesto vece pare ali tada je logicno za ocekivati da dobije i kvlaitet.

16.05.2017
Milen Jovanovic

Koliko mi se samo cini, moraju ove rukavice da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

28.04.2017
Lea Stankovic

One sigurno dosta vrede kako god da okrenete. Sve druge stvari su veoma vazne.

18.04.2017
Filip Milutinovic

Bas sam relativno skoro gledao rukavice za ronjenje i mogu vam samo reci da sam sa njima i vise nego zadovoljan.

31.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovih rukavica tice, kvalitet je sigurno i vise nego vazan. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

16.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Neka prosecna cena za rzukavice za ronjenje iznosi oko 50 eura.

27.02.2017
Marta Dencevic

Moje licno misljenje je takvo da sto se rukvica za ronjenje tice, kvalitet je i vise nego vazan.

08.02.2017
Todor Markovic

Licno mislim da su voo rukavice koje mogu da budu bas onako korisne i takodje mislim da od toga nema nista bolje.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Vaznoje samo da rukavie za ronjenje budu izradjene od bas nekog kvalitentog materijala.

11.01.2017
Janko Zivanovic

Sto se mene licno tice, rukavice za ronjenje su sastavni deo opreme. Mada, kada pricamo o kvalitu sigurno da se ne trebate pokajati ako date malo vise novca.

22.12.2016
Nikolina Pantelic

Moje je misljenje da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i da vise nista dalje ne treba da brinete.

05.12.2016
Petar Jankovic

Veoma je vazno da kada vec kupite rukavice za ronjenje, da strogo vodite racuna da se negde ne posecete sa njima. Posle toga slobodno mozete da ih bacite.

18.11.2016
Jana Stankovic

Rukavice za ronjenje su definitivno sastavni deo ronilacke opreme. Zato slobodno posetite ronilacki klub Neptun Dive i bas se tamo licno mozete uveriti u kvalitet.

31.10.2016
Biljana Brankovic

Sin mi je pre odredjenog vremena kupio rukavice za ronjenje i rekao mi je da je i vise nego zadovoljan i da po pitanju rukavica za ronjenje zaista ne treba zaliti novac.

07.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko planirate da kupite kvalitetne rukavice za ronjenj, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Jednostavno rukavice za ronjenje morate da nosite kako vam se ne bi desilo da vas neka zivuljka ujede.

02.08.2016
Dusan Markovic

Kvalittene rukavice za ronjenje su stastavni deo ronilacke opreme. Neka prosecna cena po kojima mogu da se kupe kvalittene rukavice za ronjenje se krece vec od nekih 30-40 eura. Vazno je da one budu otporne, kako ih ne bi i najmanja stena, odnosno neka neravnina posekla.

01.07.2016
Ivan Stojanovic

Rukavice za ronjenje su sastavi deo ronilacke opreme. NJihova cena se obicno krece oko 30 eura po paru. Naravno, mozete ih kupiti i za nesto vece pare ali tada je logicno za ocekivati da dobije i kvlaitet.