Ručno čvorovani tepisi su jako popularni. Tepisi će dati završni pečat kada je opremanje određenog prostora u pitanju, i stoga bi njihovom odabiru trebalo posvetiti naročitu pažnju. Saveti dizajnera enterijera nam govore da bi ne trebalo štedeti pri nabavci, da bismo sebi obezbedili skupocen tepih koji će trajati u dugom nizu godina.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za RUČNO ČVOROVANE TEPIHE

Beograd

Tepih mix
Tepih mix
Pozovi

Tepih Mix je online salon tepiha dostupan u celoj Srbiji, nastao u gradu Nišu, sa najdužom tradicijom. U ponudi su tepisi i staze različitih vrsta, izuzetno kvalitetni i sa najboljim odnosom cene i kvaliteta....
Pročitaj više

Global tepisi
Global tepisi
Ratarski Put 33a
Zemun Pozovi

Global tepisi po prvi put u Srbiji nudi najveći izbor persijskih i orijentalnih tepiha iz Irana, Indije, Pakistana, Nepala. U našoj ponudi nalazi se preko 5.000 tepiha visokog kvaliteta koje nabavljamo direktno od proizvođača sa dugogodišnj...
Pročitaj više

Ručno čvorovani tepisi su jako popularni. Tepisi će dati završni pečat kada je opremanje određenog prostora u pitanju, i stoga bi njihovom odabiru trebalo posvetiti naročitu pažnju. Saveti dizajnera enterijera nam govore da bi ne trebalo štedeti pri nabavci, da bismo sebi obezbedili skupocen tepih koji će trajati u dugom nizu godina.

Poznata je činjenica da se u svakom poslu najviše ceni ručni rad, pa je tako i kada je reč o tepisima.

Ručno čvorovani tepisi za dnevnu sobu

Tepih pre svega ima svoju praktičnu ulogu, a to je da poveže na određen način, sve elemente koji se nalaze u prostoru, i da sačini harmoničnu celinu. Osim toga, dobar tepih pruža zvučnu i termo izolaciju, štiti od habanja podnih površina...

Ako ste kupili skupoceni ručno čvorovani tepih, on će za vašu porodicu imati i sentimentalnu vrednost, upravo iz razloga što će se prenositi iz generacije u generaciju. Vaši gosti, kada prvi put vide ovakav tepih, neće moći da ostanu ravnodušni, i pokazaće znake iskrenog divljenja.

Osvrnimo se na to zbog čega su ručno čvorovani tepisi toliko vredni i lepi? Da bi se dobio jedan prelep tepih, na kvadratnom metru može da postoji i do milion čvorića. Često je potrebno više od dve godine da bi se izradio samo jedan tepih, pa je jasno zbog čega je on tako skup i vredan.

Ručno čvorovani tepisi za spavaću sobu

Postoje dve vrste čvora a to su asimetrični ili persijski – seneh i simetrični ili turski – ghiordes. Važno je napomenuti da se persijskim čvorom izrađuje velika većina persijskih tepiha, te da su tepisi sačinjeni na taj način najcenjeniji i najkvalitetniji na svetu.

Persijski tepih čini osnova, potka kao i čvorovani deo, odnosno dlaka ili flor. Primera radi, ako pređemo rukom preko ručno čvorovanog tepiha, dotaknućemo čvorovani deo, dok potku i osnovu nećemo videti jer se one nalaze unutar tepiha, čineći njegovu osnovu.

Ručno čvorovani tepisi prodaja

Na osnovi tepiha imamo rese, dok je potka u potpunosti utkana u tepih. Niti koje su razapete na razboju, ili uzdužne niti, predstavljaju osnovu, dok niti koje su poprečne čine potku.

Kada tkač radi, on vezuje čvorove za osnovu, i učvršćuje ih potkom. Originalni persijski tepisi su uvek ručno čvorovani. Da ne bi bilo zabune, postoje i orijentalni tepisi, i to su pakistanski, turski, kineski, indijski, vijetnamski i slično, ali oni zapravo nisu persijski tepisi, dok persijski tepih spada u orijentalne. Ručno čvorovani tepisi su izrađeni od prirodnih materijala, od vune, svile ili pamuka, i obojeni su prirodnim bojama.

Ručno čvorovani tepisi cena

Cene ručno čvorovanih tepiha se kreću od 190 000 do čak 2 300 000 dinara. Ipak, vodite računa o tome da dobijate vrhunski kvalitet koji će trajati decenijama.

Ručno čvorovani tepisi iskustva

Ručno čvorovani tepisi se prave od najkvalitetnijih vunenih, svilenih ili pamučnih niti, odnosno prediva. Slobodno možemo reći da je ovakva vrsta tepiha najkvalitetnija kada je reč o bogatstvu ukrasa, boja, šara, lepote i trajnosti.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone tepiha koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mladen Todorovic
  06.08.2018 10:41

  Ukoliko mene pitate, rucno cvorovani tepisi su tepisi u koje je uvek potrebno imati puno poverenje da su odlicne izrade. Samo je jedini problem sa njima u tome sto su samim tim i veoma skupi.

  Janko Zivanovic
  15.05.2017 11:39

  Samo treba da znate da su ovo tepisi koji moraju da se debelo plate i nista vise od toga.

  Ljubinka Sreckovic
  26.04.2017 04:51

  Koliko mi se samo cini, sigurno su ovo tepisi koji bas onako valjaju. tesko da od njih moze da postoji nesto bolje.

  Petar Jankovic
  13.04.2017 01:48

  Sto se ovih tepiha tice, kvalitet je nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.

  Nikolina Pantelic
  30.03.2017 08:22

  Po pravilu od ovih tepiha ne postoji nista bolje.

  Ivan Stojanovic
  15.03.2017 09:19

  Po pitanju ovih tepiha, kvalitet je veoma vazan. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

  Jana Stankovic
  23.02.2017 10:59

  Koliko mi se samo cini, rucno cvorovani tepisi su zaista nesto i vise nego sto je posebno.

  Marko Petrovic
  07.02.2017 12:00

  Koliko mi se samo cini, ovo su bas i vise nego posebni tepisi. Ako se za njih odlucite, samo treba sami da se pokajete.

  Biljana Brankovic
  27.01.2017 07:06

  ne znam sta su to tacno rucno cvorovani tepisi ali generalno mislim da su veoma skupi - bar ako je suditi po nazivu.

  Dusan Markovic
  10.01.2017 09:43

  Ukoliko mene pitate, ovo su ipak posebni tepisi u koje je uvek potrebno puno poverenje da su odlicne izrade. Samo je jedini problem sa njima u tome sto su samim tim i veoma skupi.