Triton AST diving klub, ronilački klub

  • 1
0.00 | 0 ocena

O nama - RONILAČKI KLUB TRITON AST

Ronilački klub TRITON AST obeležava 20 godina dugu tradiciju postojanja i rada po visokim standardima koji su priznati u celom svetu. Klub su osnovali sertifikovani ronioci sada već davne 1998. godine na dan Svetog Nikole, nastojeći da doprinesu širenju ronilačkog sporta kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Osnovni cilj rada ronilačkog kluba TRITON AST jeste da sve ronioce nauči kako da uživaju u lepotama podvodnog sveta, a da pri tome ne narušavaju tišinu, biljni i životinjski svet, kao i mnogobrojne istorijske vrednosti sakrivene u morskim dubinama.

Škola ronjenja TRITON AST je najviše rangirana škola u regionu koja nosi zvanje TDI/SDI FiveStar Instruction Training Centar. To znači najviši kvalitet obuke ronjenja na svim nivoima: početnici, profesionalni vodiči, tehnički ronioci najvišeg nivoa, specijalističke obuke za ronioce u vojsci, policiji i istraživačkim ekspedicijama.

Obuka u školi ronjenja TRITON AST je interaktivnog karaktera i odvija se u vidu work shop-a, što svim polaznicima omogućava da aktivno učestvuju u nastavi i steknu praktična znanja. Teorijski deo kursa odvija se u modernim učionicama, uz kombinaciju savremenih didaktičkih sredstava. Ipak, akcenat je stavljen na praktični deo obuke koja se, posebno kod viših i tehničkih kurseva, odvija pod budnim okom kamere, nakon čega sledi zajednička analiza snimaka kako bi se lakše identifikovale i korigovale greške.

TRITON AST tim čine iskusni i sertifikovani instruktori ronjenja sa međunarodno priznatim kategorijama. Posebno smo ponosni na činjenicu da se u našem timu nalazi i žena instruktor ronjenja, po čemu, sledimo evropske i svetske standarde. Naši treneri poseduju široka znanja na polju metodologije treninga, razvoja snage, izdržljivosti i zdrave ishrane. Takođe, za sve članove sprovode se redovna sistematska testiranja na savremenim uređajima poslednje generacije, uz nadzor stručnih lica (saradnika).

U sklopu ronilačkog kluba TRITON AST, još od prvih dana njegovog postojanja, postoji i sekcija za decu “Perajca” namenjena mališanima školskog uzrasta (7-14 godina). Obuku vodi iskusni trener Milica Taušanović koja se trudi da se deci prenese sve tajne ovog prelepog sporta kroz igru i druženje. Međutim, da bi neko postao uspešan ronilac mora da nauči pravilno da pliva. Iz tog razloga, u sklopu naše škole sprovodi se i obuka neplivača i dece koja žele da poprave svoju tehniku, za sva četiri stila plivanja.

Kompletna obuka i treninzi prilagođeni su uzrastu dece, njihovim mogućnostima i sposobnostima. Na početku svakog treninga zastupljen je rad na suvom koji obuhvata vežbe koje potpomažu rast i pravilan razvoj dece. Nakon zagrevanja, prelazi se na rad u bazenu koji obuhvata vežbe disanja i upoznavanje sa različitim stilovima ronjenja. Kraj treninga rezervisan je za slobodne aktivnosti, kao što su skokovi sa ivice bazena ili skakaonice, pod budnim okom naših trenera. Trudimo se da svaki trening bude zanimljiv i drugačiji, kako bi deci bilo interesantno, a u tu svrhu se organizuju i razna takmičenja.

Treninzi se održavaju na plivalištu bazena “Tašmajdan” svake subote i nedelje od 16-17h.

Ronilački klub TRITON AST, Ilije Garašanina 26-28, SC Tašmajdan, Beograd

Iskustva i preporuke posetilaca

04.10.2018 04:09
Sofija Katanic

TRITLON AST obelezava vec 20god. dugu ronilacku tradiciju,pri visokim standardima.Kompletna obuka i treninzi su prilagodjeni za sve uzraste,povedite i vi vase malisane i budite siurni da ce se naci u rukama pravih profesionalaca!!

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Ronjenje
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Triton AST diving klub, ronilački klub
  • Triton AST,
  • Triton AST ronilački klub,
  • Triton AST diving klub,
  • Triton AST Beograd,
  • ronilački klub Beograd,
  • ronjenje beograd,
  • Triton AST Palilula,
  • Triton AST ronilački klub radno vreme