Dodaj firmu

Soil Factory Pack zaštita bilja i semenska roba

Soil Factory Pack je kompanija iz Šapca sa bogatom proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom proizvoda namenjenih poljoprivredi
Pročitaj više

Masarikova 30, Masarikova 133
Šabac

Rodenticidi Senhel

Maloprodaja i veleprodaja - sve za poljoprivrednike i poljoprivredne apoteke:Preparati za zaštitu bilja, semenska roba, alati, hrana za životinje, bazeni za transport ribe (poliester)
Pročitaj više

Dušana Lončara bb, Štitar
Šabac

Arsenović gajenje žita i uljarica

Kompanija Arsenović iz Šapca pretežno se bavi uzgojem i trgovinom žita i uljarica. U našem prodajnom asortimanu možete pronaći i sredstva za zaštitu bilja. Predanim i radom, poštovanjem rokova i izuzetnim zalaganjem zaposlenih postali smo l...
Pročitaj više

Pocerska 15
Šabac

U tekstu koji se nalazi pred vama saznajte više o tome sta su rodenticidi, kako oni deluju, za šta se najčešće koriste, koja im je cena, gde je moguće da se nabave i tome slično.

Šta su to rodenticidi?

Za početak ćemo definisati pojam rodenticida. Pre svega, kada zasadimo neke biljne kulture, želimo da zasejane kulture budu zdrave, te da nam prinosi budu bogati, itd. Međutim, u poslu jednog poljoprivrednika, javljaju se razni problemi.

Zasejanu kulturu mogu da napadaju razne bolesti, ali i insekti i glodari. Niko ne želi da mu se zbog ovih štetočina stvori šteta velikih razmera, a to će se realno dogoditi, ako se ne koriste određena hemijska sredstva koja to mogu da spreče.

Konkretno, rodenticidi uništavaju glodare. Najčešći glodari su pacovi i miševi. Rodenticidi su  hemijska sredstva, i drugačije se nazivaju i pesticidi.

Kada se koriste rodenticidi?

Rodenticide upotrebljavamo onda kada želimo da se zaštitimo od pacova i miševa, te da sačuvamo biljne kulture. Takođe, život u jednom gradu bi bio nezamisliv bez upotrebe rodenticida, i oni se koriste u komunalnoj higijeni.

Vrste rodenticida

Rodenticidi mogu da se podele na one koji suzbijaju štakore i to su raticidi, i na muricidi, i to su sredstva koja uništavaju  miševe.

Rodenticidi trovanje

Pacovi i miševi se uništavaju na dva načina. Obično se koriste sporodelujući otrovi, a sada ćemo da objasnimo i iz kog razloga je tako. Naime, kada jedan pacov ili miš pojede hranu u kojoj se nalazi otrov, tada glodar počinje da cijuče, i na taj način upozorava ostale jedinke da je hrana opasna i da je ne uzimaju. Na ovaj način, koristeći brzodelujuće otrove, nije moguće uništiti sve prisutne štetočine.

Rodenticidi protiv glodara

Sa druge strane, kada se koriste otrovi koji sporo deluju, glodar će pojesti hranu sa otrovom, ali neće biti u stanju da obavesti ostale, jer se za početak, ništa loše neće događati. Tek kada otrov krene da deluje, tada će već svi pacovi i miševi biti u procesu uništenja jer su konzumirali rodenticid.

Dakle, vrlo je važno da otrov postepeno deluje, ako želimo da suzbijemo sve glodare na jednoj teritoriji, pošto je poznato da se oni veoma brzo razmnožavaju, prave veliku štetu, a i prenosioci su vrlo opasnih zaraznih bolesti.

Rodenticidi cena

Prosečna cena rodenticida je oko 1000 – 2500 dinara, što sve zavisi od proizvođača, ali i od pakovanja u kome se nalaze. Ukoliko niste sasvim sigurni šta bi trebalo da kupite, najbolje je da se posavetujete sa stručnim osobljem, da izložite svoj problem, pa će vam biti predložen najbolji preparat koji će rešiti vaše probleme sa glodarima.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane