Dodaj firmu

Gimnastički centar Sajam - Pobednik

4.6 | 114 ocena
Član 12 godina

Spoj plesa, baleta, muzike i sporta – Ritmika!

Verovatno nijedna sportska disciplina ne pruža više u jednom, nego što to može ritmička gimnastika.

Naime, pored vežbanja uz pomoć rekvizita, kao što su čunjevi, traka, obruč, vijača i lopta, tu je i muzika koja oboji čitavu atmosferu.

Da sve bude još bolje, na velikim takmičenjima, takmičarkama je dozvoljeno da same biraju melodije uz koje će se takmičiti. Od izbora melodije, zavisi i koji će rekviziti biti korišteni. Može i drugačije da se posmatra i da se kaže da od izbora rekvizita zavisi izbor muzike.

Naime, spore melodije traže rekvizite kao što je lopta ili traka, dok su za brze ritmove najbolje vijača i čunjevi, obruč.

Takmičarke često odaberu neki trenutno popularni i poznati svetski hit, pa to čitavu publiku podigne na noge. Takođe, neke vežbačice više naginju klasici, pa biraju vanvremenske kompozicije Mocarta, Betovena, Bramsa, Rahmanjihova...

Sve u svemu, jedna od draži ritmičke gimnastike je upravo muzika, i balet, ples, i elementi svega toga, vešto upakovani u vežbu koja se izvodi.

Ovakvi nastupi predstavljaju raj za oči posmatrača, tako da će i vaše dete biti zaljubljeno u ritmiku, ako ste u dilemi šta da počne da trenira.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Podkategorija: Ritmička gimnastika Beograd
Objavljeno: 03.10.2021.
# ID Oglasa: 067479
Firma: Gimnastički centar Sajam - Pobednik
Website: www.gimnastika.rs
Idi na vrh strane