Koji rekviziti se koriste u ritmici i kada?

0

Koji rekviziti se koriste u ritmici i kada?

Gimnastika ima svoju podelu, kao bazičan sport – sportska gimnastika i ritmika. Ako imate devojčicu, možete da birate da li ćete da je upišete na sportsku ili na ritmičku, a ako imate dečaka, za njega je samo sportka jer ritmiku ne treniraju.

Kao što se razlikuju po ovom osnovu, gimnastika se deli i po spravama koje se koriste. Sportska gimnastika ima sasvim drugačije sprave, dok su rekviziti za ritmiku:

  • obruč
  • vijača
  • traka
  • čunjevi
  • lopta

Takođe, vrlo je zanimljivo da izvođenje vežbi u ritmičkoj gimnastici prati muzika, i to note klasičnih melodija, ili popularnih svetskih hitova, što je veoma atraktivno.

Kada je reč o takmičenju, tada će takmičarka odabrati melodiju koja je u skladu sa rekvizitom koji koristi. Primera radi, ako je ritam spor, tada će da se odluči za traku ili za loptu, dok ako se radi o brzim pokretima, tada je najbolje da se uzme vijača ili čunjevi.

Kao što vidimo, sve je ovo jako zanimljivo, i mi vam preporučujemo da navratite u Gimnastički klub Pobednik na probni, prvi trening i da se upoznate sa atmosferom.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Podkategorija: Ritmička gimnastika Beograd
Objavljeno: 02.11.2020.
Ažurirano: 03.11.2020.
# ID Oglasa: 050893
Website: www.gimnastika.rs