Kako ritmička gimnastika utiče na psihološki razvoj deteta

0

Kako ritmička gimnastika utiče na psihološki razvoj deteta?

Svaki sport, bez obzira o kojem se radi, pozitivno utiče i na fizički i na psihološki razvoj deteta. Isto tako, znamo da živimo u brzom vremenu, kada nam malo vremena ostaje za socijalne kontakte, pa se uglavnom zadovoljavamo da pošaljemo poruke preko neke aplikacije, ili da kontaktiramo putem društvenih mreža.

Trebalo bi da svi shvatimo da ovo nije ispravan način života, a posebno je štetno za najmlađe. Mališanima je potrebno da se uključe među svoje vršnjake, jer je veoma tužno videti dete koje nema svoje prave prijatelje, dok ih na društvenim mrežama ima više od 500, na primer. Kada takvo dete slavi rođendan, pitanje je ko će uopšte doći.

Izbegnite ove situacije, i uključite vaše dete među njegove vršnjake. To se najlakše postiže putem sporta. Psihološki uticaj se ogleda u tome što deca dobijaju samopouzdanje, jer vežbanjem postaju bolja sama od sebe, i prevazilaze granice sopstvenih mogućnosti. Dakle, ne takmiče se samo sa drugima, već i sa sobom, pa shvataju da ništa nije nerešivo i nesavladivo, samo ako se dovoljno potrudimo.

Nakon nekog vremena treniranja, uvidećete da dete ima čak i bolji uspeh u školi i da manje vremena provodi uz internet.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Podkategorija: Ritmička gimnastika Beograd
Objavljeno: 02.11.2020.
Ažurirano: 03.11.2020.
# ID Oglasa: 050892
Website: www.gimnastika.rs