Specijalitet koji možete kušati ne samo u Japanu, gde je prvobitno i spreman, nego i širom sveta se naziva suši. Reč je o jelu, koje se sastoji od dva dela i to pirinča i dodatka.
Kao i za bilo koji drugi recept, tako se i recept za pripremu takozvanih kozica, odnosno gambora razlikuje i u zavisnosti od toga u kojoj zemlji se priprema i ko ga priprema, odnosno da li ga konzumirate kod kuće, u restoranu ili ih naručujete iz ribarnice, koja je specijalizovana za pripremu i takvih specijaliteta.
Pročitaj višeSpecijalitet koji možete kušati ne samo u Japanu, gde je prvobitno i spreman, nego i širom sveta se naziva suši. Reč je o jelu, koje se sastoji od dva dela i to pirinča i dodatka.
Raznovrsna ishrana je poželjna u svakom životnom dobu, a ne samo kada čovek oseti određene poteškoće. Još od malih nogu se rpeporučuje unos i voća i povrća i ribe, ali i mesa, mada postoje namirnice koje treba više, a koje ipak treba u većoj količini konzumirati.
Ako ste imali prilike da letujete u Crnoj Gori ili na hrvatskom primorju, te da se družite sa meštanima, nema nikakve sumnje da ste imali prilike da uživate u fenomenalnom ukusu takozvanih mušula ili mušlji, što je posebna vrsta školjki, specifična za ove dve zemlje u našem okruženju.
Bliži se vreme slava i posne trpeze. Sigurni smo da će se i riba naći u nekom obliku na vašem stolu, a ona pored toga što je zdrava i daje niz zdravstvenih benefita, može se spremati u nekoliko oblika i na nekoliko načina.
Riba je zdrava hrana sa visokim sadržajem proteina, posebno važna zbog svojih omega-3 masnih kiselina, koje su esencijalne masti koje naše telo ne proizvodi samo.
Znati kako očistiti ribu može vam spasiti život. Postupak nije jednostavan ali vredi ga naučiti jer ovo znanje može da vam bude korisno u preživljavanju u prirodi.
Ribarnice mogu biti profitabilan posao ako ispunite najvažnije uslove. Budući da radie sa osetljivom i lako kvarljivom robom, morate imati adekvatno mesto za skladištenje.