Kako su ranije izgledala venčanja?

U velikoj meri danas najsrećniji dan u životu mnogih izgleda potpuno drugačije. Ranije nisu postojali restorani za venčanja, već se posebno u selima svadba organizovala ispod šatora.

Običaj otmice mlade

Dobro je poznato da su srpski običaji i uopšteno narodna tradicija izuzetno bogati. Neki običaji su pozitivni, a neki baš i ne. Jedan od onih koji se mogu smatrati neobičnim, pa čak možda i prilično negativnim, svakako je i običaj otmice mlade.

Šta ako se roditelji ne slažu sa izborom vašeg životnog partnera?

Nema ništa lepše nego kada roditelji mladenaca bivaju saglasni sa izborom životnog partnera svoje dece. Međutim, u praksi to baš i nije uvek tako.

Zašto su srpske svadbe ranije trajale po nekoliko dana?

Ukoliko ste imali tu sreću da prisustvujete nekom venčanju u seoskoj sredini, onda ste sigurno primetili da tamo gotovo da ne postoje restorani za venčanja, a da se svadba organizuje obično u šatri, koja se postavlja u mladoženjinu dvorištu.

Napravite najbolje devojačko veče

Izabrali ste venčanicu, odlučili zajedno sa izabranikom svog srca i koji restorani za venčanje privlače vašu pažnju i u kome od svih njih želite da organizujete svadbu, pripremili ste sve što vam je potrebno za taj veliki dan.

Kako je izgledalo kada su svadbe trajale po tri dana

Nije toliko daleko iza nas vreme, kada su svadbe organizovane na drugačiji način. Iako to uglavnom jeste bilo u seoskim sredinama, događalo se da i u gradovima svadbe traju po nekoliko dana.

Napravite najbolje momačko veče

Iako se više ne obraća toliko pažnje na tradiciju kada su u pitanju venčanja, čini se da nikada ne izlazi iz mode pravljenje momačkih, ali i devojačkih večeri.

Venčanje na plaži - da ili ne?

Sve je više mladih bračnih parova, koji se odlučuju na ne tako obično venčanje. Iako su retki oni kojima su najvažniji restorani za venčanja i njihov izbor, sve je više onih mladih ljudi, koji se odlučuju za venčanje na nekom atraktivnom ostrvu, odnosno za venčanje na plaži, pa čak i na destinacijama, koje su u tom smislu naročito interesantne, kao što je na primer Las Vegas.

Običaji za venčanja u Srbiji

Dobro je poznato da svaki životni događaj u našoj narodnoj tradiciji prate i određeni običaji. A ti običaji se razlikuju od regije do regije, pa čak i od sela do sela. Zato je vrlo nezahvalno pisati kakvi su običaji za venčanja u celoj Srbiji, pa ćemo pomenuti samo neke.

Romantično venčanje je uvek u modi

Ne postoji devojka koja u određenom uzrastu nije imala snove o romantičnom venčanju. Obično je to u periodu puberteta, kada devojčice zamišljaju da će se udati za svog princa, a da će imati venčanje iz snova.

Kako da budete sigurni da vas devojka voli?

Čak i ako vaša veza funkcioniše u najboljem mogućem redu, sasvim je očekivano da imate određene uspone i padove u međusobnom odnosu. Da li će to biti zbog nekih ljudi sa strane ili zbog vašeg međusobnog odnosa, sasvim je svejedno, ali je najbitnije da između partnera postoji ljubav i poštovanje pre svega.

Kada je pravi trenutak da zaprosite devojku?

Mnogi misle da je momcima jednostavna odluka da zaprose izabranicu svog srca, a to zaista nije slučaj. Čak i kada je neko potpuno uveren da je u pitanju obostrana ljubav, poznato je da se muškarci mnogo teže odlučuju na brak od žena.