Dodaj firmu

Zašto vam je potreban sezonski meni u vašem restoranu?

; Ažurirano 16.01.2024.
Zašto vam je potreban sezonski meni u vašem restoranu?

Prihvatanje sezonskog menija odličan je način da vaš restoran ide u korak sa trendovima u restoranskoj industriji, a da bude zanimljiv vašim gostima i osoblju. Da ne zaboravimo, sezonski meni vam pruža priliku da povećate poslovanje.

Sezonske ponude hrane i pića mogu da dodaju važan, dinamičan element vašim postojećim opcijama menija na više načina:

1. Marketing i nove poslovne mogućnosti

Promena menija u skladu sa godišnjim dobom može biti odličan pokretač za poslovanje - do četiri puta godišnje postoje nove mogućnosti za dovođenje gostiju sa posebnim sezonskim opcijama menija. Vaši verni gosti će obnoviti ljubav prema vašem lokalu s ograničenom ponudom, a novi gosti bi mogli biti nadahnuti da posete vaš restoran zato što će biti naviknuti da uvek imate novu i svežu ponudu.

Ovo je takođe dobar razlog da se iskoriste društveni mediji. Ako nešto uspeva na društvenim mrežama, to je vremenski prilagođena poruka osmišljena da uključi ljude. Kada napravite post na Facebook-u o tome kako se vaš novi meni brzo menja, a ljudi podrže izjavu hvaleći vašu hranu, drugi će želeti da učestvuju u ovoj akciji.

Sezonski prilagođen meni uparen sa trendovima u restoranskoj industriji može biti zbunjujuća.

2. Angažovanje osoblja

Promena sezonskog menija, čak i ako se radi samo o nedeljnim ili noćnim specijalima, daje vašem kuhinjskom timu priliku da koristi nove sastojke, eksperimentiše sa novim tehnikama pripreme i pusti da njihovi talenti zablistaju. Čak i osoblje bara može da se uključi u sezonsku akciju ubacivanjem voća, povrća ili začinskog bilja u specijalne koktele.

3. Mogućnost upotrebe lokalne i sezonske hrane od domaćih proizvođača:

Korišćenje sezonske hrane je glavna prilika da započnete ili povećate upotrebu lokalnih farmi i dobavljača. U zavisnosti od lokacije i klime, sezonsko povrće ili čak meso sa lokalnih farmi su sjajne mogućnosti za jelovnik.

Ne postoji bolji način da se novi jelovnik predstavi nego povezivanjem sa lokalnom estetikom od farme do stola. Obaveštavanje kupaca da njihovi obroci sadrže sastojke sakupljene iz lokalnih resursa, ne samo da govori o njihovoj svežini (i svežini menija), već i ponovo stavlja vaš restoran kao objekat koji podržava lokalne proizvođače.

Ovo ne samo da će pomoći lokalnoj ekonomiji i vašem prisustvu u većoj prehrambenoj zajednici u vašem području, već je još jedna odlična taktika dovođenje novih gostiju koji su strastveni u pružanju podrške lokalnim preduzećima.

Kontrolišite troškove hrane

Kontrola troškova hrane trebalo bi da bude prioritet tokom cele godine, ali u zavisnosti od sezone i vaše lokacije, neke sezonske namirnice mogu zaista biti jeftinije od nekih drugih stavki u meniju zbog obilja. Primeri uključuju tikvice, borovnice koji često divlje cvetaju leti, ili jesenje tikve poput bundeve.

Idi na vrh strane