Dodaj firmu

Restoran Kovač

4.9 | 122 ocena
Član 5 godina

Naša lepa Srbija - Vladimir Budimir

Najava manifestacije „Naša lepa Srbija“ za utorak 11.jun. Ovaj put predstavljamo vinariju Budimir

IZVEŠTAJ SA VINSKE VEČERI - VINARIJA BUDIMIR

NAŠA LEPA SRBIJA – VINSKO VEČE „VINO BUDIMIR“

I ovaj utorak 11. jun bio je u znaku “NAŠE LEPE SRBIJE”. Kovačeve vinske večeri opet su okupile fantastične goste i ostavile iza sebe još jednu noć za pamćenje.

Uparili smo našu hranu sa vinima Vino Budimir i napravili spektakl ukusa. Gangovi i nova poznanstva su se nizali, vino se točilo a atmosfera je bila izuzetna. Kao i obično, vrhunac večeri su bili raspevani gosti, čija je pesma sada već lajtmotiv “NAŠE LEPE SRBIJE”.

Veče smo otvorili deda Budinom lozom od tamjanike i predjelom : goveđa pršuta, juneći sudžuk, kopaonički kačkavalj, beli sir.

Prvo vino u kojem smo uživali bilo je Tamjanika Budimir. Ovo vrhunsko belo vino modernog i egzotičnog stila uparili smo sa domaćom projom sa duvan čvarcima i kajmakom i rolovanim rozbifom punjenim kiselim povrćem. Treći gang je otvorilo belo vino Vera Reserve. Ovo meditativno vino savršeno se uklopilo sa grilovanom ćuretinom prelivenom sosom od plavog sira i oraha na pečenom krompiru. Vođeni pričom našeg vinskog gosta, prešli smo na roze vino Triada Rose Budimir. Vino boje letnjeg zalaska sunca ispreplitalo se sa Kovačevim ukusima fileta losos pastrmke u suncokretu preliveni sosom od nara na mladom spanaću. Otkoštenu prasetinu na salati od rotkvica, mladog luka i rena pratio je izvanredni Prokupac boje Lila.

Putovanje po blagorodnoj župskoj zemlji završili smo crvenim vinom SVB Rosa i odreskom od telećeg špikovanog šola sa grilovanim vrganjima.

Bio je to još jedan izvanredan utorak “Naše lepe Srbije” koja vam sprema još niz divnih putovanja srpskom zemljom i vinskim putevima.

Kategorija: Restorani Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
# ID Oglasa: 029925
Firma: Restoran Kovač
Website: restorankovac.com
Idi na vrh strane