TAPASI | ||
1. Kroketi od piletine i Jamon-a | 350,00 6 |
|
2. Pan con tomate (brusketi sa belim lukom,paradajzom i maslinovim uljem) | 390,00 3 |
|
3. Tartar biftek (100gr) | 600,00 1 |
|
4. Grilovani koziji sir (dimljeni koziji sir sa rukolom i cherry paradajzom) | 690,00 5 |
|
5. Vrganji sa Kopaonika u krem sosu (domaći zapečeni vrganji sa parmezanom i belim lukom) | 690,00 0 |
|
6. Tartar od mariniranog lososa (tartar od mariniranog lososa sa vlašcem i hrskavim hlebom) | 750,00 0 |
|
7. Manchego (španski tvrdi ovčiji sir sušen 6 meseci) | 750,00 0 |
|
8. Carpaccio od brancina (carpaccio od brancina na persijskoj soli) | 890,00 1 |
|
9. Tuna tartar(100gr) (tartar od tune poslužen na kamenu od soli) | 990,00 0 |
|
10. "Gambas al Ajillo" (meso gambora na maslinovom ulju i belom luku) | 1.080,00 0 |
|
11. Jamon Iberico (španska pršuta"pata negra") | 1.200,00 1 |
|
12. Špansko predjelo(za dve osobe) (španska pršuta"iberico",ovčiji tvrdi sir manchego,grilovani koziji sir,gambori na belom luku,kroketi od piletine i pan con tomate) | 1.690,00 2 |
PASTE | ||
1. Pasta "Milagro" (spagete sa gamborima i povrcem) | 990,00 0 |
|
2. Pasta sa domaćim pestom i penom od tikvica | 990,00 0 |
PAELJE | ||
1. Paelja Valenciana (špansko nacionalno jelo sa bomba pirinčem,piletinom,kobasicom i šafranom) | 1.150,00 0 |
|
2. Fideu sa gamborima (tradicionalno jelo od domaće testenine,kozica i gambora) | 1.290,00 0 |
|
3. Crna paelja (paelja sa gamborima,lignjama i sipom u sopstvenom mastilu) | 1.390,00 0 |
|
4. Paelja od morskih plodova (špansko nacionalno jelo sa bomba pirinčem,morskim plodovima,povrćem i šafranom) | 1.390,00 0 |
|
5. Paelja Mixta (špansko nacionalno jelo sa bomba pirinčem,morskim plodovima i mesom) | 1.390,00 1 |
|
6. Paelja sa školjkama (špansko nacionalno jelo sabomba pirinčem, vongolama i dagnjama) | 1.490,00 0 |
OBROK SALATE | ||
1. Cezar salata (iceberg salata sa piletinom,pančetom,parmezanom i cezar dresingom) | 690,00 0 |
|
2. Salata od mariniranog lososa (sveže marinirani losos sa rukolom i cherry paradajzom) | 790,00 1 |
|
3. Carpaccio od dimljenog bifteka (dimljeni biftek na miksu zelenih salata) | 990,00 0 |
SUPE | ||
1. Domaća pileća supa sa knedlama | 250,00 0 |
|
2. Potaz dana | 250,00 1 |
|
3. Riblja corba | 350,00 1 |
MESO | ||
1. Pileći file sa zapečenom tikvicom i prelovom od tartufa i oraha | 1.200,00 0 |
|
2. Španski ražnji i od bifteka sa ćimićuri sosom i patatasom | 1.450,00 2 |
|
3. Carsko pile (sous vide) sa mladim krompirom | 1.200,00 0 |
|
4. Entrecote (domaći začinjeni juneći ramstek na grill-u odležao 21 dan sa povrcem) | 1.600,00 0 |
|
5. Cabrito Al Horno (jaretina iz rerne sa krompirom) | 1.690,00 1 |
|
6. Biftek na vrelom vulkanskom kamenu (juneći biftek od 250gr sa grilovanim povrcem) | 1.790,00 0 |
|
7. Biftek na sotiranoj šargarepi i mladom krompiru u sosu od žalfije sa prepiličijem jajetom | 1.850,00 0 |
|
8. Cochinillo 1kg (bejbi prase sa organske farme,hranjeno mlekom i pečeno u furuni) *napomena:poručuje se dan ranije | 2.300,00 20 |
|
9. Chuleton 1kg (domaći juneći stek odležao min 21 dan napravljen na tradicionalni španski način,serviran sa domaćim kajmakom,krompirom i povrćem na vrelom vulkanskom kamenu) | 3.900,00 2 |
RIBE I MORSKI PLODOVI | ||
1. Lignje na žaru sa rižotom od blitve i šargarepe | 1.100,00 0 |
|
2. Tres tipos de mancas (fileti smudja na 3 načina:sa začinskim biljem,sa citrusima,sa pestom od žalfije i kavijarom od algi) | 1.490,00 0 |
|
3. Carpacio od hobotnice sa narom i letnjom salatom | 1.500,00 0 |
|
4. Losos sa kremom od tikvice i nane, sa sortiranim krompirom na puteru i limunu | 1.590,00 0 |
|
5. Fileti brancina sa mediteranskom garniturom | 1.700,00 0 |
|
6. Tuna stek 200gr (tuna sa sotiranim šparglama i džemom od paradajza) | 1.800,00 0 |
|
7. Brancin na povrću (brancin 400-600gr na žaru ili u rerni) | 1.800,00 0 |
|
8. Smudj 1kg (veći komadi ribe spremljeni po vašoj želji:pečeni u rerni ili na žaru) | 3.000,00 0 |
|
9. Gambori 1kg (spremljeni na žaru ili buzari) | 5.500,00 0 |
|
10. Brancin,Pagar,San Pjer,Romb,Zubatac 1kg (veći komadi ribe spremljeni po vašoj želji:pečeni u rerni,na žaru ili u soli) *konsultacije sa konobarom | 6.500,00 0 |
|
11. Jastog (kuvani ili pečeni na grilu - poručuje se dan ranije) | 12.500,00 0 |
DEZERTI | ||
1. Pita od borovnice po domaćem receptu sa Kopaonika | 350,00 2 |
|
2. Kolač od maka sa belom čokoladom | 350,00 2 |
|
3. Mihojas | 350,00 1 |
|
4. Panakota od borovnice i bele čokolade | 350,00 2 |
|
5. Sufle (vrući čokoladni kolač,serviran sa sladoledom od vanile) | 390,00 2 |
|
6. Čokoladni mus sa suvim smokvama | 420,00 1 |
|
7. Kugla sladoleda | 70,00 1 |
PRILOZI | ||
1. Pomfrit | 200,00 1 |
|
2. Aromatični krompir (krompir iz rerne sa začinskim biljem) | 250,00 1 |
|
3. Grilovano povrće (paprika,tikvice,patlidžan,luk) | 300,00 1 |
|
4. Mediteransko povrće | 350,00 0 |
|
5. Japanske wakame alge sa susamom (200gr) | 700,00 1 |
|
6. Kuver | 80,00 0 |
|
7. Korpica domaćeg hleba | 80,00 1 |
|
8. Korpica domaćih štapića | 120,00 1 |