Dodaj firmu

Koje sve inovacije sa Zapada su preuzeli restorani Beograd?

; Ažurirano 17.01.2024.
Koje sve inovacije sa Zapada su preuzeli restorani Beograd?

Sve je više novotarija kako u restoranima u Beogradu, odnosno u celoj zemlji, tako isto i u kafićima, zatim u hotelima i u mnogim drugim uslužnim objektima.

Nije uopšte čudno što se sve više restorana okreće konceptu koji je usmeren na poslovne ljude, jer je upravo to osnovna inovacija, koja je preuzeta sa Zapada.

Više uopšte nije neobično da u različito doba dana, pa čak i uveče u nekom restoranu primetite poslovni sastanak. Jedna od brojnih novotarija sa Zapada je i ta, jer se smatra da se poslovi mnogo lakše mogu sklopiti na taj način.

Sledeće što se mnogima čak i ne dopada jeste mogućnost da kućni ljubimci borave u restoranima.

Sve to ne bi predstavljalo nikakav problem da su vlasnici kućnih ljubimaca u potpunosti odgovorni, te da se ne događa da pokušate da uđete u neki restoran ili kafić, a da pre toga morate bukvalno da preskočite nekoliko kuca, koje se slobodno šetaju, kao da su u parku. Naravno da to ne znači da ljudi kojima smeta, zapravo ne vole životinje, već jednostavno imaju protiv neodgovornih vlasnika uglavnom pasa.

Svakako da se promene osećaju i u kuhinjama određenih restorana, pa mnogi od njih imaju obavezan hamburger, što je jedan od prepoznatljivih simbola Zapada. Mada je naša pljeskavica nacionalni specijalitet već decenijama unazad, posebno mlađi gosti ne preferiraju da je jedu, već se radije odlučuju za američke hamburgere. Svakako da sve zavisi od koncepta samog restorana, kao i od zahteva gostiju.

Periodično se može čuti da su otvoreni restorani, koji su po mnogo čemu neobični, a većina tih ideja je zapravo preuzeta iz zapadnih zemalja. Tako smo svedoci da je nedavno u jednoj od njih otvoren restoran u kome se hrana uopšte ne baca, već se svi ostaci hrane iskorišćavaju. Zapravo, to je specifičan koncept restorana, koji još uvek nije zaživeo kod nas, a ima za cilj najpre promociju lokalnih proizvođača i to sve sa ciljem značajnog smanjenja potrošnja novca za kupovinu namirnica, koje će kasnije biti bačene.

Idi na vrh strane