Kako da vaš restoran nastavi sa radom tokom pandemije?
Napisano 05.01.2021. ; Ažurirano 16.01.2024.Trenutno su teška vremena i lokalni restorani se bore sa stalno promenljivim ograničenjima koja su postavljena u njihovoj branši kako bi pomogla zaustaviti širenje COVID-19.
Kako se ova situacija bez presedana razvija i nastavlja da dostiže nove nivoe, postoji nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu kako bi zaštitili vaš restoran i pomogli vam da ne samo preživite već i dalje napredujete.
Uverite svoje goste da preduzimate prave mere
Uverite svoje goste da preduzimate sve neophodne mere predostrožnosti COVID-19. Važno je pridržavati se lokalnih zakona i preporuka koji su postavljeni da bi zaštitili svoju zajednicu.
- Stalno dezinfikujte sve prostore vašeg restorana
- Nadgledajte zdravlje zaposlenih i nudite dodatne bolovanja
- Češće perite i sanirajte sve površine i opremu u kontaktu sa hranom
- Dezinfikujte područja sa visokim kontaktima kao što su toaleti, stolovi, stolice, kvake na vratima, ograde, prekidači za svetlo itd.
- Uverite se da celo osoblje neprekidno pere ruke sapunom i toplom vodom najmanje 20 sekundi i da nosi rukavice kada je to moguće
- Uklonite mesta za sedenje ako je moguće ili razmaknite stolice i stolove kako biste izbegli bliski kontakt sa kupcima
Obavestite svoje kupce da ovo shvatate ozbiljno i uverite ih da preduzimate sve neophodne mere predostrožnosti. Osećaće se prijatnije i ulićete im sigurnost da posećuju vaš restoran ili naručuju dostavu iz vašeg restorana.
Ponuda online narudžbine i dostave
Zbog trenutnih ograničenja, većina restorana sada može ponuditi samo dostavu. Imati opcije za onlajn naručivanje je apsolutno neophodno da bi vaš restoran preživeo.
Raspitajte se koje sve firme se profesionalno bave dostavom i imaju sajt preko kog možete da prezentujete svoju ponudu i sklopite saradnju. Dostava hrane je slamka spasa u trenutnoj situaciji u svetu. Sačuvaće vam budžet i učiniti vaše poslovanje stabilnim.