Kako da u vašem restoranu poboljšate prodaju porudžbina za poneti?
Napisano 05.01.2021. ; Ažurirano 16.01.2024.Ljudima često nedostaje energije ili vremena za kuvanje kod kuće, hrana za poneti postala je deo modernog načina života – i to može biti veliki procenat prodaje restorana.
Razmotrite ove 3 strategije kako biste pomogli svom restoranu da privuče više kupaca i kako biste povećali porudžbine za poneti.
- Ubrzajte sektor koji radi porudžbine za poneti
Ako vaš restoran pravilno postavite tako da bude u stanju da prihvati narudžbine za poneti u vašem restoranu, pomoći će vam da uvećate prihod od tog dela usluge.
- Reon postavljanja za poneti
Postavite zaseban prostor u zadnjem delu restorana označen i rezervisan samo za obradu naloga za porudžbine. Opremite prostor svim potrebnim alatima za obradu narudžbi: zalihe ambalaže, posuđe, POS monitore i još mnogo toga. Određeni, organizovani prostor omogućiće osoblju da obradi više naloga za porudžbine što je brže moguće.
- Alternativna plaćanja
Skoro 39% gostiju više voli hranu da kupuje pomoću aplikacija za mobilno plaćanje. Ove alternativne opcije plaćanja ubrzavaju proces plaćanja omogućavajući obradu više naloga u datom vremenskom periodu. Kupci jednostavno drže svoj uređaj na čitaču kartica ili plaćaju sredstvima na svom računu.
- Doslednost
Uspostavite dobro organizovan protokol kako biste povećali brzinu obrade porudžbina i efikasnost.
- Svežina namirnica
Klijenti danas očekuju da narudžbe za poneti imaju isti kvalitet i svežinu kao hrana koja se služi u restoranu. Zapravo 60% njih tvrdi da je ovo najvažniji faktor u naručivanju isporuke. Obavezno se pridržavajte osnovnih standarda za svako naručivanje za poneti kako biste stvorili verne, stalne kupce.
- Kontrola kvaliteta
Napravite zasebni meni za dostavu, uklanjajući sve stavke koje nisu popularne i pogodne za dostavu.
- Temperatura
Da biste osigurali održavanje odgovarajuće temperature, spakujte odvojeno tople i hladne namirnice.
- Pakovanje
Da biste održali integritet hrane tokom tranzita, odaberite pakovanje odgovarajuće veličine za svako jelo, sve dobro zatvorite i umake stavite u poseban odeljak.