Dodaj firmu

Kako da u vašem restoranu poboljšate prodaju porudžbina za poneti?

; Ažurirano 16.01.2024.
Kako da u vašem restoranu poboljšate prodaju porudžbina za poneti?

Ljudima često nedostaje energije ili vremena za kuvanje kod kuće, hrana za poneti postala je deo modernog načina života – i to može biti veliki procenat prodaje restorana.

Razmotrite ove 3 strategije kako biste pomogli svom restoranu da privuče više kupaca i kako biste povećali porudžbine za poneti.

- Ubrzajte sektor koji radi porudžbine za poneti

Ako vaš restoran pravilno postavite tako da bude u stanju da prihvati narudžbine za poneti u vašem restoranu, pomoći će vam da uvećate prihod od tog dela usluge.

- Reon postavljanja za poneti

Postavite zaseban prostor u zadnjem delu restorana označen i rezervisan samo za obradu naloga za porudžbine. Opremite prostor svim potrebnim alatima za obradu narudžbi: zalihe ambalaže, posuđe, POS monitore i još mnogo toga. Određeni, organizovani prostor omogućiće osoblju da obradi više naloga za porudžbine što je brže moguće.

- Alternativna plaćanja

Skoro 39% gostiju više voli hranu da kupuje pomoću aplikacija za mobilno plaćanje. Ove alternativne opcije plaćanja ubrzavaju proces plaćanja omogućavajući obradu više naloga u datom vremenskom periodu. Kupci jednostavno drže svoj uređaj na čitaču kartica ili plaćaju sredstvima na svom računu.

- Doslednost

Uspostavite dobro organizovan protokol kako biste povećali brzinu obrade porudžbina i efikasnost.

- Svežina namirnica

Klijenti danas očekuju da narudžbe za poneti imaju isti kvalitet i svežinu kao hrana koja se služi u restoranu. Zapravo 60% njih tvrdi da je ovo najvažniji faktor u naručivanju isporuke. Obavezno se pridržavajte osnovnih standarda za svako naručivanje za poneti kako biste stvorili verne, stalne kupce.

- Kontrola kvaliteta

Napravite zasebni meni za dostavu, uklanjajući sve stavke koje nisu popularne i pogodne za dostavu.

- Temperatura

Da biste osigurali održavanje odgovarajuće temperature, spakujte odvojeno tople i hladne namirnice.

- Pakovanje

Da biste održali integritet hrane tokom tranzita, odaberite pakovanje odgovarajuće veličine za svako jelo, sve dobro zatvorite i umake stavite u poseban odeljak.

Idi na vrh strane