Dodaj firmu

Kako da u vaš restoranski meni unesete malo praznične čarolije?

; Ažurirano 16.01.2024.
Kako da u vaš restoranski meni unesete malo praznične čarolije?

Kako je sezona praznika u punom jeku, savršeno je vreme da poklonite svojim gostima nekoliko sezonskih stavki menija i učinite im praznike čarobnim.

Sa samo nekoliko izmena tu i tamo, možete da unesete praznični duh i ulepšate svojim gostima dan.

Evo nekoliko predloga:

- Vesela pića i svečani deserti

Od kremastih napitaka do blistavih prazničnih koktela do dekadentnih poslastica, pružite svojim gostima izgovor da se prepuste i slave.

Piće:

- Džezirajte svoju kafu i pomešane čajeve sa sezonskim začinima i ukusima kao što su cimet, đumbir, praline, moka od peperminta i medenjaci.

- Vruće kakao kreacije. Dodajte jedan ili dva topla pića inspirisana praznikom (bez kofeina), kao što je vruća čokolada sa prepečenim kokosom, latte od bele čokolade, medenjake.

Praznično veselje. Pomozite svojim kupcima da nazdrave u prazničnom stilu sa živopisnim martinijima, vrućim rumom sa maslacem, prazničnim punčem, kuvanim vinom i drugim svečanim pićima.

Dezerte možete napraviti kombinujući šlag, cimet, čokoladu i mednjake, crveno bobičasto voće i nanu. Neka sve bude u novogodišnjim bojama

- Pokrenite čaroliju sezonskim proizvodima

Korišćenje sezonskih proizvoda je odličan način za raznovrstan meni. Evo samo nekoliko ideja: Nar. Napravite šarenu prazničnu slamu sa jabukama i narom. Seme nara dodajte u salate, bruskete i pečeno meso sa roštilja.

Brusnice: Duboko crvena boja brusnice i ukus čine ih savršenim za dodavanje malo prazničnog osećaja mnogim jelima. Dodajte ih za uživanje, umešajte ih za namaze od sendviča, umešajte ih u pirinač i salate. Dovoljno je samo malo detalja i izmena stndardnog menija da gosti osete pravi duh praznika koji će zavoleti, a kada zavole osećaj dok sede u vašem restoranu to će ih navesti da često dolaze i još jednom dožive novogodišnje praznike.

- Stari porodični recepti

Svi imaju neko staro jelo koje ih podseća na detinjstvo. Pokušajte ponovo da napravite neke od omiljenih jela kako biste podelili tradiciju sa svojim gostima i stvorili jedinstvenu prazničnu kartu sa potpisom.

Ispitajte svoje osoblje. Izaberite nekoliko specijalnih jela. Ako nemate 100 autentične recepte probajte da napravite jelo što sličnije originalu.

Ispričajte priču. Stvorite kratku priču o jelu. Objasnite bilo koji kulturni značaj i čiji je to omiljeni recept.

Slikajte nova jela. Snimite jelo sa osobljem i napravite poseban deo za svoj meni. Takođe, koristite isti sadržaj za postove na društvenim mržežama da biste stvorili vest i pomogli svojim kupcima da uspostave vezu sa vašim osobljem.

Inspirišite se bojama i ukusima sezone i stvorićete malu prazničnu čaroliju za svoje kupce. Svi mi volimo da se prisetimo jela koje smo jeli kad smo bili mali i koja su nam pravile naše bake. Zato ćete svoje goste osvojiti upravo tradicijom koja će ih vratititi u detinjstvo i zauvek ih vezati za vaš restoran.

Idi na vrh strane