Kako da kreirate jesenji meni u svom restoranu?
Napisano 05.01.2021. ; Ažurirano 16.01.2024.Kako leto prolazi, vreme je da počnete da razmišljate o svom sezonskom jesenjem meniju. Da biste pratili svetske trendove i ponudili gostima ukuse koji asociraju na jesen pogleajte sledećih par predloga i osvežite svoj meni.
1. Jesenji začini
Pređite na začine cimeta i bundeve - bliskoistočni i južnoazijski začini poput kardamona i kurkume ove godine probijaju se u glavne kulinarske krugove. A jesen je savršeno vreme za uvođenje ovih živahnih začina u vaš meni.
Živahni ukusi i tople, svetle boje ovih začina unose u kuhinju novi život - čineći ove raznolike ukuse savršenim dodatkom vašem meniju.
2. Povrće
Tradicionalno jesenje povrće poput karfiola, tikvice i brokolija daje savršenu osnovu za obrok koji je fokusiran na povrće. Prženi fileti od karfiola sa borovim orasima je nov način konzumacije povrća, zato bi trebalo svojim gostima da ponudite nešto novo.
3. Tradicija i nasleđe
Jesen je obično vreme okupljanja sa prijateljima i porodicom i deljenja obilnih obroka. Iskoristite ove tradicionalne vrednosti uvođenjem jela koja odražavaju tradiciju- od udobne domaće hrane do jela iz zemlje porekla. Na primer, kada služite italijansko jelo od morskih plodova, razmislite o upotrebi školjki i ribe poreklom iz Mediterana ili posluživanju pečenih makarona i sira po porodičnom receptu. Autentični ukusi i sastojci lokalnog porekla odlični su načini da kupce podsete na udobnost kuće.
Poboljšajte svoj meni jelima koja prevazilaze rutinsku jesensku ponudu viđenu iz godine u godinu - ovi obavezni jelovnici sigurno će pomoći vašem restoranu da se istakne tokom cele sezone.
U nauci je potvrđeno da se ljudi vezuju za mirise te da oni imaju veliku moć da prozovu neka lepa sećanja i trenutke. Zato je hrana dobar način da ih vežete za svoj restoran, stavrajući im ugodan osećaj i atmosferu.