O nama - RESTORAN GRADSKA KAFANA


Restoran – pivnica „Gradska Kafana“ smeštena je u Pop Lukinoj ulici broj 35, u Šapcu. Od nastanka prvih kafana u gradu, meštani Šapca, su većinu svog vremena provodili u lokalnim kafanama, sklapajući u istima poslove, nalazeći nove prijatelje i ućvršćujući stara prijateljstva.

Upravo iz tog razloga, za Šapčane se kaže da su pravi boemi i veseljaci u duši, ljudi dobre volje i slobodnih shvatanja, voljni da uvek sa bliskim osobama podele trenutke sreće. Naime, stare kafane po Šapcu, nisu predstvaljale samo ugostiteljske objekte, već i zdanja od kulturološkog značaja za sam grad.

Uz pesmu, druženje, kartanje i zabavu, donosile su se važne odluke i uspostavljale vrlo često neraskidive veze. Ono što je od posebnog značaja za kafane u Šapcu jeste činjenica da su iste, najčešće nedeljom pre podne sa svojim kavaljerima, posećivale i broje dame, što se u to vreme smatralo velikom sramotom za jednu ženu koja drži do sebe.

Bogata istorija, protkana uticajem Istoka i Zapada, nasleđem imućnih šabačkih trgovaca, poznatim čivijaškim šalama i neprevaziđenim Cicvarićima, učinila je da Šabac sa punim pravom dobije naziv „Mali Pariz“. U istom duhu, nastala je i restoran - pivnica „Gradska Kafana“ sa namerom da ista oživi na prvi pogled zaboravljeni boemski dug Šapca.

Na jednom mestu očekuje Vas najveći izbor domaće hrane, kvalitetno piće i vesela čivijaška atmosfera. Restoran – pivnica „Gradska Kafana“ sa velikim zadovoljstvom pred svoje goste iznosi ukusna i mirisna jela internacionalne kuhinje, spremljena po originalnim recepturama, uz koja će Vam ljubazno osoblje preporučiti neka od najboljih vina sa naših i stranih područja.

Kompletan prostor „Gradske Kafane“ predstavlja savršen spoj tradicije i modernog doba. Originalan enterijer i eksterijer zaslužni su za sve veći broj gostiju koje dočekujemo iz dana u dan. U mirnom i tihom delu grada, u pravom duhu zlatnih šabačkih vremena, pronaći ćete „Gradsku kafanu“ koja je na jedinstven način pomirila stara dobra vremena i savremeno doba.

Kontakt telefoni:
015/ 345 820
065/ 603 66 76

Radno vreme restorana Gradska kafana:
Radnim danima radno vreme : 08 – 23h.
Petak i Subota: 08 - 01h.

Mesto provereno dobrog ukusa!

Restoran – pivnica „Gradska Kafana“ Šabac.

Iskustva i komentari posetilaca

21.02.2017 10:54
Ilija Radovic
Kompletan prostor Gradske Kafane predstavlja savrsen spoj tradicije i modernog doba. Originalan enterijer i eksterijer zasluzni su za sve veci broj gostiju koje docekuju iz dana u dan.U mirnom i tihom delu grada,uvek uzivam u savrsenoj kuhinji.
20.05.2015 12:26
Ivana Jovanovic
Dosta gradova u Srbiji imaju restoran koji se zove Gradska kafana, u nekoliko njih sam bila i ono sto mogu da kazem za Gradsku kafanu iz Sapca jeste da je ovo najlepsa Gradska kafana od svih restorana u kojima sam do sada bila. Lepo, moderno, ukusno i prijatno. Preporucujem i ostalima da dodju i probaju
02.08.2014 11:58
Milan
Jedan od najboljih restorana u Sapcu.
16.06.2014 12:53
Nedelja
Gradska kafana je najbolji restoran u Sapcu u kome sam bio. Sve pohvale za Gradsku kafanu, za njen izgled, usluznost, kao i za kuhinju
25.05.2014 09:23
Milos
Najlepsi restoran u Sapcu bez konkurencije. Sve pohvale za Gradsku Kafanu
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Ugostiteljstvo Restorani
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Restoran Gradska kafana
  • gradska kafana,
  • restoran gradska kafana sabac,
  • gradska kafana sabac,
  • restoran gracka kafana u sapcu,
  • pivnica gradska kafana sabac,
  • restoran gradska kafana radno vreme