SUPE I ČORBICE | ||
1. Krem čorbica od povrća (svaki dan kuvamo nešto drugo) | -292- 5 |
|
2. Mediteranska krem supa – blaga krem supica od sveže morske ribe i povrca (brancin, orada) | -282- 8 |
|
3. Krem supa od povrća (svaki dan kuvamo nešto drugo) | -220- 0 |
|
4. Mediteranska krem čorba | -220- 1 |
|
5. Krem supa od paradajza sa povrćem | -180- 1 |
PREDJELA | ||
1. Caciki (svež krastavac, kiselo mleko, maslinovo ulje, beli luk) uz domaci pita hleb | -272- 1 |
|
2. Pečene masline sa Tasosa, grilovani čeri paradajz, ekstra devičansko maslinovo ulje | -292- 19 |
|
3. Pašteta od lososa, džem od luka, čips od hleba, turšija od bamija | -393- 0 |
|
4. Humus – namaz od leblebija | -343- 0 |
|
5. Grilovane bukovače, praziluk, ovčiji sir | -353- 1 |
|
6. Domaci ravioli više vrsta, najbolje pitati konobara šta nudimo | -363- 0 |
|
7. Kroketi od tikvica, ovčijeg sira, mirođije, uz caciki | -383- 9 |
|
8. Pate od brancina hleb od rukole, pekmez od crvenog luka | -463- 0 |
|
9. Dimljena tuna, pate od brancina, organske klice | -483- 2 |
|
10. Karpaco od tune i lososa, pesto od sremuša | -483- 3 |
|
11. Hrskave rolnice, punjene lososom i povrcem | -373- 4 |
|
12. Hrskave rolnice sa sirom u kadaifu, feta sir, džem od smokve | -353- 0 |
|
13. Frigane lignje sa čipsom od krompira, pire od paštrnaka | -563- 1 |
|
14. Hrskave rolnice sa spanaćem u kadaifu, umak od milerama i mente | -289- 1 |
|
15. Fava (pire od žutog graška), mladi luk, kapar, salata kreza, maslinovo ulje | -282- 5 |
|
16. Gambori u kadaifu (3 komada), krem od celera, pečeni praziluk, sušene masline | -682- 1 |
GLAVNA JELA | ||
1. Rolovana ćuretina punjena sirom, pire od celera, blanširana šargarepa, gilovani praziluk | -825- 1 |
|
2. Teleći obrazi, sporo kuvani, pire paštrnak, domaći pljukanci | -725- 0 |
|
3. Testenina u paradajz sosu sa dagnjama, gamborima, lignjama | -623- 0 |
|
4. Crni rižoto sa lignjama i sipinim mastilom | -953- 4 |
|
5. Beli rižoto sa gamborima, dagnjama i lignjama, naliven supom od sveže morske ribe | -853- 3 |
|
6. Grilovani file Brancina sa hrskavim njokama, pire od celera, glazirana šargarepa | -1.099- 3 |
|
7. Lignje na dalmatinski način, sa zapečenim krompirom i spanaćem | -1.099- 9 |
|
8. Losos sa domaćim raviolima u bešamel sosu od sveže morske ribe | -1.199- 2 |
|
9. Tuna na puteru i majčinoj dušici, sa domaćim kroketima od organskog krompira, pire od paštrnaka, organske bamije | -1.299- 3 |
|
10. Gambori u kadaifu uz beli rizoto od sveže morske ribe, zapečene sušene masline i čeri paradajz | -1.299- 0 |
|
11. Domaće njoke sa pestom od bosiljka, grilovani čeri paradajz, zreli sir | -753- 3 |
|
12. Frigane lignje, krompir sa ruzmarinom, domaći majonez sa belim lukom | -1.099- 1 |
|
13. Lignje na dalmatinski način na maslinovom ulju i belom vinu, uz krompir i blitvu | -1.099- 2 |
|
14. Blago dimljena pastrmka, krompir i blitva, čips od celera, sos od limuna i mente | -863- 1 |
|
15. Orada fish&chips, hrskavi krompir sa ruzmarinom, krem od paštrnaka, domaći majonez sa bosiljkom | -1.199- 1 |
|
16. Losos sa domaćim raviolima (sir i ruzmarin), grilovani čeri paadajz, velute sos | -1.199- 0 |
|
17. Tuna na puteru i timijanu, domaći kroketi od organskog krompira, spanać rolnice, krem od paštrnaka | -1.299- 0 |
|
18. Testenina sa sipinim mastilom, grilovana hobotnica, plodovi mora, konfi paradajz, hrskavi kapar | -1.399- 3 |
PRŠUTE I SIREVI | ||
1. Grilovan sir (kao halumi) taman lepo škripi pod zubima (100% organik) | -425- 0 |
|
2. Dalmatinsko meze (jako dobra pršuta, kozji sir i malo maslina...) | -696- 0 |
SALATE | ||
1. Baš zelena salata - nekoliko vrsta zelene salate, rukola, čeri, paradajz, parmezan | -252- 2 |
|
2. Salata santorinija – nekoliko vrsta zelene salate, šitake, kapar, čeri, malo sira, paradajz, maslinovo ulje | -353- 1 |
|
3. Salata od cvekle sa pečenim jabukama i ovčijim sirom | -353- 0 |
|
4. Vitaminsko-mineralna salata, cvekla, šargarepa, jabuka, susam i lan | -383- 1 |
|
5. Miks zelenih salata, sušeni paradajz iz maslinovog ulja, pečeni orasi, tvrdi sir, dresing od citrusa | -383- 4 |
TESTENINE, RIŽOTA | ||
1. Testenina sa dimljenom tunom | -787- 3 |
|
2. Testenina sa morskim plodovima, paradajz sos, mediteranski začini, dagnje, kozice, lignje, škamp | -878- 1 |
|
3. Beli rižoto sa kozicama, dagnjama i lignjama, nalivan supom od sveže morske ribe | -878- 1 |
|
4. Crni rižoto sa sitno seckanom lignjom i sipinim mastilom | -948- 0 |
RIBA I MORSKI PLODOVI (PRILOG BIRATE KAKO VOLITE) | ||
1. Pastrmka (flirana) grilovana na grčki način | -696- 0 |
|
2. File ribe (pitati konobara) u korici parmezana, lana i susama | -786- 2 |
|
3. Brodeto od morske ribe, komadici ribe, školjke, lignje, grilovana palenta | -956- 0 |
|
4. Lignje na dalmatinski način na belom luku, maslinovom ulju i belom vinu uz krompirice i blitvu | -989- 6 |
|
5. Burger od sveže sitno seckane ribe (losos, tuna, brancin) | -1099- 0 |
|
6. Sicilijanska taraba - grilovani ražnjici – plave ribe, orade, kozica i lignji | -1226- 0 |
|
7. Grilovan fle orade ili brancina uz malo maslinovog ulja i majorana | -1199- 0 |
|
8. File lososa (200gr) - u korici susama i lana ili na grilu | -1239- 0 |
|
9. Sveža jadranska tuna (200gr) na puteru ili u korici od lana i susama | -1239- 0 |
|
10. Grilovani škampi (250gr) na nekoliko vrsta zelene salate i malo rukole | -1980- 1 |
|
11. Grilovana hobotnica na ražnjicu (100gr) sa tikvicama i krompiricima sa ruzmarinom | -1725- 1 |
|
12. Brancin ili orada pripremljeni u rerni ili na grilu 400-600gr | -2900/kg- 2 |
|
13. Brancin ili orada pripremljeni u rerni ili na grilu 1000gr | -4900/kg- 0 |
PRILOZI UZ RIBU | ||
1. Pire od celera | -212- 0 |
|
2. Krompir i blitva | -184- 0 |
|
3. Brzo dinstano povrce | -246- 3 |
MESO | ||
1. Tiganja, tanko seckani svinjski vrat sa origanom, timijanom, u sosu od limuna i maslinovog ulja, caciki, domaci pita hleb, krompirici | -792- 4 |
|
2. Pačije grudi sa pireom od jabuke | -1376- 0 |
|
3. Curece belo meso punjeno sirom i spanacem uz pire od celera... obavezno probajte | -867- 0 |
|
4. Grčki ražnjici sa piletinom i povrcem, uz caciki i krompir sa ruzmarinom | -690- 2 |
DESERTI | ||
1. Čokladni tart, sos od višanja | -393- 0 |
|
2. Milfei, hrskave kore od kadaifa sa bademima, lagani mlečni krem, šumsko voće | -393- 0 |
|
3. Veganski kolač, kakao 65%, sos od maline, šumsko voće | -393- 0 |
|
4. Rolnice kadaif i badem punjene čokoladom i orasima, sladoled od pomorandže | -393- 2 |
|
5. Pita sa jabukama i toplim vanila sosom | -260- 0 |
|
6. Laganini, krem od vanile, voce, sveža menta | -393- 2 |
|
7. Krem brule – krem od domacih jaja i mleka sa vanilom | -393- 0 |
|
8. Milfej sa malinama kuvanim u crvenom vinu – lagani krem sa maskarponeom i vanilom, ručno pravljenim hrskavim koricama od putera, meda i lešnika uz sos od malina | -425- 0 |
|
9. Čokoladna mus torta, sos od maline i kupine | -425- 0 |