Svi smo barem jednom isli na rendgen. Kada vam neko kaže da je bio izložen X zracima, u prvi mah možete pomisliti da su ga kidnapovali vanzemaljci, jer nekako, X zraci „idu“ uz E.T-a. No, ostavimo šalu po strani, aparati koji rade uz pomoć X zraka, prosvetljavaju određene delove našeg organizma pa se dobijaju jasne slike određenih organa.

Svi smo nekada snimali neki deo svog tela, makar jedan „običan“ zub.  

Rendgen snimanja – kada se rade?

U nekim slučajevima, koriste se kontrastna sredstva kojima se ispunjavaju šupljine pojedinih organa da bi prikaz bio bolji i omogućio vašem lekaru preciznu dijagnostiku. 

Rendgen kostiju

Rendgenskim snimanjima može se ustanoviti stanje koštanog sistema, odnosno povrede, prelomi, iščašenja zglobova, te postojanje tumorskih promena. Promene kičmenog stuba, kukova i karlice, kao i patologija velikih zglobova, kao što su lakat, koleno, ručni i skočni zglob, mogu se korišćenjem ove metode veoma lako otkriti. 

Rendgen sinusa 

Takođe, moguće je prikazati prirodne vazdušne šupljine u kostima glave, odnosno sinusa, zatim, meka tkiva vrata, na primer – dušnika. 

Rendgen pluća

Postoji standardni rendgen pregled pluća i srca. Ovo je odlična dijagnostička metoda, koja vašem lekaru služi da protumači oboljenja pluća ili kao ispomoć u dijagnostici srčanih bolesti. 

RTG snimak pluća može otkriti razna oboljenja, kao što je tuberkuloza, bronhitis, astma, tumor, embolija... Svaki prvi pregled kod specijaliste pulmologa podrazumeva rendgenski snimak pluća. 

Rendgen trbuha

Ovim snimcima se može otkriti prekid u pasaži creva, te pojava vazduha u stomaku, koji nastaje usled probijanja zida nekog od trbušnih organa. Može se otkriti i prisustvo kamenčića u mokraćnim kanalima i bubrezima.

Rendgen snimanja – iskustva

Ukoliko ne postoji potreba za RTG snimanjem, RTG zračenje bi trebalo izbegavati. Prolazeći kroz tkiva, X zraci ih u isto vreme oštećuju. Posebno su osetljiva tkiva koja se često obnavljaju kao što su krvne ćelije, ćelije koštane srži, nasledni materijal u ćelijama, ćelije sluzokože, polne ćelije. 

Rendgen snimanje – cena

Cene se kreću u rasponu od 900 dinara za snimanje sinusa i ramena, preko 1300 dinara za snimanje pluća/srca, abdomena, karlice sa kukovima, preko 1600 za RTG snimanje glave, zatim vratnog/grudnog/lumbalnog dela kičme, nadlaktice/lakta/podlaktice/ručnog zgloba/šake, natkolenice/kolena/podkolenice/skočnog zgloba, do 2500 dinara za snimanje oba kolena/obe šake/oba skočna zgloba. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Rendgen
Pitaj firme

Post-COVID paket (pregled kardiologa + UZ srca + dopler krvnih sudova vrata + rendgen pluća sa opisom radiologa)

Akcija -% 12750 Din.
Post-COVID paket (pregled kardiologa + UZ srca + dopler krvnih sudova vrata + rendgen pluća sa opisom radiologa) - 12.75...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Post-COVID paket (pregled kardiologa + UZ srca + dopler krvnih sudova vrata + rendgen pluća sa opisom radiologa)

Akcija -% 12750 Din.
Post-COVID paket (pregled kardiologa + UZ srca + dopler krvnih sudova vrata + rendgen pluća sa opisom radiologa) - 12.75...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Rendgen (RTG snimak u dva pravca) koštano zglobnog sistema po izboru sa opisom radiologa

Akcija -% 2700 Din.
Rendgen (RTG snimak u dva pravca) koštano zglobnog sistema po izboru sa opisom radiologa - 2.700 din! Balkan Medic Radio...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Rendgen pluća sa opisom radiologa

Akcija -6% 3300 Din.
Rendgen pluća sa opisom radiologa - 3.300 din! Balkan Medic Dijagnostički Centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Rendgen pluća sa opisom radiologa

Akcija -6% 3300 Din.
Rendgen pluća sa opisom radiologa - 3.300 din! Balkan Medic Radiologija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

27.03.2017
Ivana Petrovic

Jos od samog pocetka je rendgen bio pravo jedno cudo prirode.

10.03.2017
Petar Jankulovski

Ni jedan rendgen nije bas tako jednostavan.

07.03.2017
Stojance Ristovski

Mislim da ako biste rendgen placali iz svog dzepa da to kosta bar preko 15000 dinara.

21.02.2017
Milen Jovanovic

Moje licno misljenje je sto se rendgena tice, da on u svakom slucaju treba das e dosta plati. Drugacije to sigurno ne moze da funkcionise.

21.02.2017
Ivana Petrovic

Sto se mene tice kakda bih vec bio u situaciji da moram da uradim rendgen, sigurno je samo to da nikako ne bih cekao drzavu vec bih gledao da platim sta treba.

03.02.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, sto se rendgena tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

02.02.2017
Marina Zivkovic

Koliko mi se samo cini, rendgen je veoma bitan u zivotu svakog coveka. Pri tome, to je ipak uredjaj koji kao da emituje neke carobne zrake.

24.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Rendgen je veoma koristan uredjaj. Ako se bas za njega odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

23.01.2017
Lea Stankovic

Koliko se samo meni cini, ovde je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo slobodno moze da bude u drugom planu i nije bas toliko vazno.

05.01.2017
Todor Markovic

Mislim da su cene i dalje za pregled rendgenom i vise nego skupe. Tako da je privilegija u danasnje vreme biti zdrav.

05.01.2017
Simona Vucinic

On je i dalje i vise nego skup tako da nije za svakoga. Odnosno, ne moze svako tek tako da zapocne posao sa njim.

16.12.2016
Marta Dencevic

Po pitanju redgena, samo treba da znate da je veoma bitno da se oko ovog pitanja posavetujete sa nekim strucnim i proverenim licem.

15.12.2016
Janko Zivanovic

Po ovom pitanju je ubedljivo najbolje da na vreme zakazete u nekoh drzavnoj ustanovi a ne da placate ne zanm ni ja koliko puno za neki rutinski pregled.

30.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Ako vam je vec potreban rendgen, onda svakako treba da vodite racuna da to bude poslednja rec tehnologije. Bas iz tog razloga je po meni potrebno da posetite rendgenolosku ordinaciju Morita u koju zaista mozete da imate puno poverenje.

29.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju rendgena, samo treba da posetite ordinaciju Dentam. To je mesto koje ima visegodisnju tradiciju rada u ovoj oblasti.

14.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko trazite poseban rendgen onda je definitinvo potrebno da se po tom pitanju opredelite za neko kvalitetno mesot kao sto je primera radi Euromedik.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vam je vec potreban kvalitetan rendgen, onda je najbolje da posetite lekarsku ordinaicju Beozdravlje. To je lekarska ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.

23.09.2016
Petar Jankovic

Rendgen je nesto sto svakako mozete da uradite u drzavnom sektoru ali su redovi cekanja popirlicno dugacki.

23.09.2016
Ivan Stojanovic

Ako vam je rendgen hitno potreban a jednostavno niste u mogucnosti da cekate na red u dugackim kolonama, onda je najbolje da platite koliko treba i da to uradite u privatnoj praksi. U tom smisli, mogu da vam preporucim ordinaciju interne medicine NADA - A.

23.08.2016
Marko Petrovic

Zbog toga ovi privatni lekari biju po usima. Medjutim, kada govorimo o rendgenu zuba onda situacija i nije toliko losa posto cene zaista nisu toliko skupe.

22.08.2016
Dusan Markovic

Uglavnom su ljudi u danasnje vreme osudjeni da rade rendgen privatno. Za to je potrebno dosta novca. Osnovni je problem u tome sto drzavne zdravstvene ustanove nemaju dovoljno rendgena pa su redovi cekanja jako dugi.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Ukoliko imate potrebu da uradite rendgen, onda je svakako potrebno da ga uradite na nekom proverenom mestu. Tako primera radi, Beliville Orto Centar predstavlja u Beogradu vas siguran izbor.