Svi smo barem jednom isli na rendgen. Kada vam neko kaže da je bio izložen X zracima, u prvi mah možete pomisliti da su ga kidnapovali vanzemaljci, jer nekako, X zraci „idu“ uz E.T-a. No, ostavimo šalu po strani, aparati koji rade uz pomoć X zraka, prosvetljavaju određene delove našeg organizma pa se dobijaju jasne slike određenih organa.Svi smo nekada snimali neki deo svog tela, makar jedan „običan“ zub.

Rendgen snimanja – kada se rade?

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija koje rade snimanje RENDGENOM

Beograd

Balkan Medic Radiologija
Rige od Fere 22
Stari grad Pozovi

U samom centru grada, na uglu ulica Rige od Fere i Strahinjića Bana, nalazi se Balkan Medic dijagnostički centar – centar dobrog zdravlja. Na odeljenju radiologije snimamo pacijente po zahtevu i po uputu drugih lekara različitih specijalnosti...
Pročitaj više

Digitalni ortopan i snimanje zuba MC
Mirijevski bulevar 41ž
Palilula Pozovi

Ukoliko imate potrebu da snimite Vaše zube, uradite to brzo i kvalitetno u kabinetu digitalni ortopan MC u Beogradu. Za snimanje zuba koristimo digitalnu opremu najnovije generacije, što garantuje vrhunski kvalitet snimka i minimalnu dozu zra...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Bulevar 3D rendgen zuba
Jedrenska 4
Zvezdara Pozovi

Centar za digitalno snimanje zuba BULEVAR 3D vrši sve vrste snimanja upotrebom tehnološki najnaprednije opreme koja omogućava snimke visokog kvaliteta, uz minimalno zračenje. Svi snimci su dostupni odmah nakon snimanja na filmu, CD-u ili e-...
Pročitaj više

Dedentika - snimanje zuba i digitalni ortopan
Ratka Mitrovića 75d
Čukarica

Dedentika digital omogućava precizno snimanje zuba i kostiju lobanje primenom savremenog digitalnog ortopana, uz minimalno zračenje pacijenata. Ova metoda je potpuno bezbedna za pacijente svih starosnih dobi, a snimci su gotovi za svega nek...

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na snimanje RENDGENOM

Radiologija dr Ognjen Stankov
Put za Ovču 21
Borča

Savremeno opremljeni rendgen kabinet “Dr Ognjen Stankov” nalazi se u Borči i pruža najmodernije usluge snimanja zuba...

Euromedik radiologija
Alekse Nenadovića 8 i Gandijeva 122g
Savski venac

Poliklinika Euromedik Beograd je odličan izbor za sve kojima su potrebne rendgenološke ordinacije. Stručan tim lekara i najsavremeniji aparati doprinose da pregledi i dijagnostika budu kvalitetni....

Snimanje zuba Roorto 3D Digital
Bulevar oslobođenja 63a
Vračar

Pružamo sve usluge snimanja zuba: digitalni ortopan, 3D snimanje zuba (CT/skener obe vilice), pojedinačni snimak zuba, snimak sinusa, snimak trećeg krajnika...

Belville Orto Centar
Jurija Gagarina 14n, lok 2 (objekat Đurđevak)
Novi Beograd

Belville Orto Centar raspolaže najsavremenijim uređajem visoke tehnologije za snimanje vilice, sinusa, TM zglobova kao i pojedinačno snimanje zuba. 30 programa snimanja, 50% manje zračenje.....

Duka Dent orto centar
Bulevar Zorana Djindjica 106/5
Novi Beograd

Duka Dent Orto Centar nalazi se na opštini Novi Beograd i vrši snimanje zuba, rendgen glave, šake, sinusa...

Kragujevac

Tesla Medic radiološka ordinacija
Luja Pastera 22 Pozovi

Specijalistička ordinacija za dijagnostiku magnetom rezonancom Tesla Medic nudi sve vrste pregleda iz oblasti radiologije, ultrazvuka, kolor doplera u prijatnom ambijentu u Kragujevcu. Naš tim čine vodeći stručnjaci svih grana medicine koji...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Svi smo barem jednom isli na rendgen. Kada vam neko kaže da je bio izložen X zracima, u prvi mah možete pomisliti da su ga kidnapovali vanzemaljci, jer nekako, X zraci „idu“ uz E.T-a. No, ostavimo šalu po strani, aparati koji rade uz pomoć X zraka, prosvetljavaju određene delove našeg organizma pa se dobijaju jasne slike određenih organa.Svi smo nekada snimali neki deo svog tela, makar jedan „običan“ zub.

Rendgen snimanja – kada se rade?

U nekim slučajevima, koriste se kontrastna sredstva kojima se ispunjavaju šupljine pojedinih organa da bi prikaz bio bolji i omogućio vašem lekaru preciznu dijagnostiku.

Rendgen kostiju

Rendgenskim snimanjima može se ustanoviti stanje koštanog sistema, odnosno povrede, prelomi, iščašenja zglobova, te postojanje tumorskih promena. Promene kičmenog stuba, kukova i karlice, kao i patologija velikih zglobova, kao što su lakat, koleno, ručni i skočni zglob, mogu se korišćenjem ove metode veoma lako otkriti.

Rendgen sinusa

Takođe, moguće je prikazati prirodne vazdušne šupljine u kostima glave, odnosno sinusa, zatim, meka tkiva vrata, na primer – dušnika.

Rendgen pluća

Postoji standardni rendgen pregled pluća i srca. Ovo je odlična dijagnostička metoda, koja vašem lekaru služi da protumači oboljenja pluća ili kao ispomoć u dijagnostici srčanih bolesti. RTG snimak pluća može otkriti razna oboljenja, kao što je tuberkuloza, bronhitis, astma, tumor, embolija... Svaki prvi pregled kod specijaliste pulmologa podrazumeva rendgenski snimak pluća.

Rendgen trbuha

Ovim snimcima se može otkriti prekid u pasaži creva, te pojava vazduha u stomaku, koji nastaje usled probijanja zida nekog od trbušnih organa. Može se otkriti i prisustvo kamenčića u mokraćnim kanalima i bubrezima.

Rendgen snimanja – iskustva

Ukoliko ne postoji potreba za RTG snimanjem, RTG zračenje bi trebalo izbegavati. Prolazeći kroz tkiva, X zraci ih u isto vreme oštećuju. Posebno su osetljiva tkiva koja se često obnavljaju kao što su krvne ćelije, ćelije koštane srži, nasledni materijal u ćelijama, ćelije sluzokože, polne ćelije.

Rendgen snimanje – cena

Cene se kreću u rasponu od 900 dinara za snimanje sinusa i ramena, preko 1300 dinara za snimanje pluća/srca, abdomena, karlice sa kukovima, preko 1600 za RTG snimanje glave, zatim vratnog/grudnog/lumbalnog dela kičme, nadlaktice/lakta/podlaktice/ručnog zgloba/šake, natkolenice/kolena/podkolenice/skočnog zgloba, do 2500 dinara za snimanje oba kolena/obe šake/oba skočna zgloba. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Ivana Petrovic
  27.03.2017 01:19

  Jos od samog pocetka je rendgen bio pravo jedno cudo prirode.

  Petar Jankulovski
  10.03.2017 10:17

  Ni jedan rendgen nije bas tako jednostavan.

  Stojance Ristovski
  07.03.2017 06:43

  Mislim da ako biste rendgen placali iz svog dzepa da to kosta bar preko 15000 dinara.

  Milen Jovanovic
  21.02.2017 08:40

  Moje licno misljenje je sto se rendgena tice, da on u svakom slucaju treba das e dosta plati. Drugacije to sigurno ne moze da funkcionise.

  Ivana Petrovic
  21.02.2017 07:27

  Sto se mene tice kakda bih vec bio u situaciji da moram da uradim rendgen, sigurno je samo to da nikako ne bih cekao drzavu vec bih gledao da platim sta treba.

  Filip Milutinovic
  03.02.2017 07:08

  Koliko mi se samo cini, sto se rendgena tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Marina Zivkovic
  02.02.2017 02:03

  Koliko mi se samo cini, rendgen je veoma bitan u zivotu svakog coveka. Pri tome, to je ipak uredjaj koji kao da emituje neke carobne zrake.

  Mihajlo Nastasovic
  24.01.2017 07:07

  Rendgen je veoma koristan uredjaj. Ako se bas za njega odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Lea Stankovic
  23.01.2017 12:39

  Koliko se samo meni cini, ovde je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo slobodno moze da bude u drugom planu i nije bas toliko vazno.

  Todor Markovic
  05.01.2017 12:52

  Mislim da su cene i dalje za pregled rendgenom i vise nego skupe. Tako da je privilegija u danasnje vreme biti zdrav.

  Simona Vucinic
  05.01.2017 02:10

  On je i dalje i vise nego skup tako da nije za svakoga. Odnosno, ne moze svako tek tako da zapocne posao sa njim.

  Marta Dencevic
  16.12.2016 07:44

  Po pitanju redgena, samo treba da znate da je veoma bitno da se oko ovog pitanja posavetujete sa nekim strucnim i proverenim licem.

  Janko Zivanovic
  15.12.2016 11:48

  Po ovom pitanju je ubedljivo najbolje da na vreme zakazete u nekoh drzavnoj ustanovi a ne da placate ne zanm ni ja koliko puno za neki rutinski pregled.

  Ljubinka Sreckovic
  30.11.2016 09:25

  Ako vam je vec potreban rendgen, onda svakako treba da vodite racuna da to bude poslednja rec tehnologije. Bas iz tog razloga je po meni potrebno da posetite rendgenolosku ordinaciju Morita u koju zaista mozete da imate puno poverenje.

  Nikolina Pantelic
  29.11.2016 01:25

  Po pitanju rendgena, samo treba da posetite ordinaciju Dentam. To je mesto koje ima visegodisnju tradiciju rada u ovoj oblasti.

  Jana Stankovic
  14.11.2016 12:56

  Ukoliko trazite poseban rendgen onda je definitinvo potrebno da se po tom pitanju opredelite za neko kvalitetno mesot kao sto je primera radi Euromedik.

  Biljana Brankovic
  14.11.2016 07:02

  Ukoliko vam je vec potreban kvalitetan rendgen, onda je najbolje da posetite lekarsku ordinaicju Beozdravlje. To je lekarska ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.

  Petar Jankovic
  23.09.2016 09:26

  Rendgen je nesto sto svakako mozete da uradite u drzavnom sektoru ali su redovi cekanja popirlicno dugacki.

  Ivan Stojanovic
  23.09.2016 07:35

  Ako vam je rendgen hitno potreban a jednostavno niste u mogucnosti da cekate na red u dugackim kolonama, onda je najbolje da platite koliko treba i da to uradite u privatnoj praksi. U tom smisli, mogu da vam preporucim ordinaciju interne medicine NADA - A.

  Marko Petrovic
  23.08.2016 09:39

  Zbog toga ovi privatni lekari biju po usima. Medjutim, kada govorimo o rendgenu zuba onda situacija i nije toliko losa posto cene zaista nisu toliko skupe.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 12:14

  Uglavnom su ljudi u danasnje vreme osudjeni da rade rendgen privatno. Za to je potrebno dosta novca. Osnovni je problem u tome sto drzavne zdravstvene ustanove nemaju dovoljno rendgena pa su redovi cekanja jako dugi.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 12:20

  Ukoliko imate potrebu da uradite rendgen, onda je svakako potrebno da ga uradite na nekom proverenom mestu. Tako primera radi, Beliville Orto Centar predstavlja u Beogradu vas siguran izbor.