Za početak ovog teksta, hajde da se upoznamo šta su to servo pumpe, i koja je njihova podela, pa da onda vidimo i sta je remont servo pumpi. Naime, servo pumpe se dele na električne, hidraulične, kao i elektronske.

remont servo pumpi

 

Za servo pumpu možemo slobodno reći da je ključni element servo sistema. U toku svog rada, ona stvara određeni pritisak, i putem cevi i creva dovodi ulje pod pritiskom na potisni vod razvodnika servo letve.

Popravka servo pumpi

Kod hidraulične servo pumpe, deo koji je najbitniji je rotaciono telo sa perajima. Unutar ovalne komore dolazi do rotiranja peraja, koja izlaze iz tela, i to kada se pokrene pumpa.

Servisi koji nude remont servo pumpi započinju ovaj posao tako što detektuju kvar i pronalaze njegov uzrok.

Servo pumpe popravka

Međutim, u nekim situacijama, servis servo pumpi nije moguće izvesti. Naime, postoje mehanički delovi servo pumpe a to su: rotaciona površina gornja i donja, telo pumpe, peraja ili regulator pritiska. Ukoliko su ovi delovi oštećeni, tada nije moguće da se izvede remont servo pumpe.

U ovakvim situacijama, jedino što može da se učini jeste da se montira sasvim druga pumpa na to vozilo.

Servis servo pumpi

Delovi koje je potrebno zameniti su ležaj servo pumpe i zaptivni elementi. Ugrađuju se semerinzi visokog pritiska, i to od najpoznatijih svetskih proizvođača. Kada je reč o ležejevima, oni mogu da budu različitih tipova i dimenzija, međutim, ipak se može reći da se u većini pumpi nalaze kuglični ležajevi koji su dvostrano zatvoreni.

remont servo pumpi cena

 

Kada je reč o električnim servo pumpama, tada je remont nešto komplikovaniji, pošto takvu pumpu čine dva dela, i to su hidraulični i električni. Ovi delovi su povezani uz pomoć plastične spojnice. Remont bi značio da će majstori menjati sve zaptivne elemente koji se nalaze u hidrauličnom delu, i menjaće se spojnica ako je oštećena. Takođe, menjaju se četkice motora, kao i ležajevi motora.

Ukoliko majstori koji vrše detekciju kvara, utvrde da je motor izgoreo, tada će obaviti viklovanje motora, i zameniće nosače četkica i kolektore. Svi mehanički delovi pumpe su izuzetno osetljivi, tako da se prilikom svakog remonta mora očistiti ceo sistem. Ukoliko se to ne bi uradilo, razne sitne prljavštine mogle bi da dovedu do oštećenja segmenata i delova u pumpi,i takav kvar bi bio trajan.

Kada se završi remont servo pumpi, obavlja se njihovo testiranje, tj. provera ispravnosti. Na rad ovlašćenog servisa ćete dobiti garanciju, koja često iznosti godinu dana.

Remont servo pumpi cena

Kada je reč o novčanom iznosu koji je potrebno izdvojiti za ovu uslugu, reći ćemo da cena varira u odnosu na tip vozila. Da biste saznali tačnu cenu, najbolje je da okrenete broj telefona odabranog servisa i da se konkretno raspitate.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Remont servo pumpi
Pitaj firme

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila)

Akcija -% 4000 Din.
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila) - 4.000 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis ce...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon