Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Remont letve volana
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Remont letve volana

Za početak teksta čija je tema remont letve volana, prvo ćemo se upoznati sa ovim delom i njegovom funkcijom. Naime, osnovna funkcija letve volana je da vam olakša da upravljate svojim automobilom, a pored toga je važno i održavanje stabilnosti četvorotočkaša.

remont letve volana

 

Servis letve volana

Primera radi, neki modeli letvi volana imaju mogućnost da uz pomoć senzora, pri velikim brzinama ukrute volan, što bi značilo da vozilo neće moći da kod naglih pokreta sleti sa puta. Kod trapa jednog automobila, letva volana bi mogla da se nazove najvažnijim delom.

Ponekad važnosti ovog dela nismo ni svesni, dok se ne pojavi određeni problem, recimo – ukoliko se pojavi luft, pojaviće vam se osećaj kao da prelazite preko neravnina na putu, i mislićete da će vam se ceo prednjji trap raspasti.

Remont servo letvi

Ako vam se ovako nešto dogodi, najbolje je da auto odmah odvezete kod svog majstora, da bi se tačno ustanovilo u čemu je problem. Mehaničar će videti šta se dešava, i obaviti remont.

Ono što je bitno da znate, to je da kvar na letvi volana može da izazove dosta drugih kvarova, što bi dalje značilo, da ako odlažete odlazak kod majstora, da time samo stvarate veću štetu i trošak. Tako može da dođe do kvara servo pumpe, a to se događa je vozači zanemare curenje ulja iz letve, pa na taj način u pumpi više neće biti ulja.

Servis servo letvi

U nekim slučajevima postoje kvarovi koji se ne popravljaju, ali ne zbog toga što to nije moguće, već zato što se to ne isplati raditi. Stoga je najbolji mogući savet da na prve znakove bilo kakvih nepravilnosti kod rada vozila, odmah odete u mehaničarski servis.

 

Dobro je znati da servo sistem ne zahteva od vas neku posebnu negu ni pažnju. Potrebno je da zamenite ulje, odnosno da taj postupak bude redovan, a osim toga morate znati koji je nivo ulja u sistemu. Nedostatak ulja ne bi trebalo da se zanemaruje.

servis letve volana

Znaci na koje morate reagovati su krckanje u volanu, lupanje, kuckanje... To su simptomi koji se uvek mogu povezati sa kvarom servo letve. Ne čekajte da prođe mnogo vremena, jer onda neće biti ekonomski isplativo da se servisira.

Rok trajanja zaptivnih elemenata je od pet do deset godina. Sama letva volana nema neko posebno vreme kada se savetuje servisiranje, niti postoji rok trajanja. U svakodnevnom životu, neko vozi po petnaest godina i sa letvom bude sve u redu, a neko drugi mora mnogo ranije da doveze auto na remont servo letve.  

Servis letve volana cena

Ukoliko želite da znate koliko košta servis letve volana, najbolje je da uputite samo jedan telefonski poziv u odabrani mehaničarski servis. Cena varira u odnosu na više faktora, kao što je, na primer, tip vozila i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.