Remap motora, odnosno Chip tuning postaje sve popularniji, jer svako želi motor koji će imati bolje performanse. Ugradnjom chip tuning boxa dobijate nezavisan elektronski uređaj, zahvaljujući kome motor automobila ima veću snagu i do čak trideset posto, a pri tome sigurnost motora pri radu i njegova trajnost ostaju isti.

Pročitaj više

Izaberite neki od servisa gde možete raditi REMAP MOTORA

Beograd

Chip Tuning NovaSpeed
I Sutjeska 48/garaže, Krnjača
Borča Pozovi

NovaSpeed se već dugi niz godina bavi chip tuningom i mehanikom motorne grupe. Firmu su osnovali Mašinski inženjer sagorevanja i Elektro inženjer industrijske robotike sa dugogodišnjim iskustvom, tako da možete biti sigurni da će Vaš auto bi...
Pročitaj više

Cas System auto alarmi
23. Srpske udarne divizije 24
Voždovac Pozovi

Cas System je savremeni auto servis nalazi se na Voždovcu. Bavi se kompletnom auto elektronikom, elektrikom, dijagnostikom i mehanikom za sve novije modele automobila kao i ugradnjom i servisom auto alarma...
Pročitaj više

Servis Sreckovic
Matavuljeva 2
Voždovac Pozovi

Servis Srećković je specijalizovana firma za oblast auto elektronika, auto računari i merna i regulaciona tehnologija. Naša specijalnost je proizvodnja digitalnih taksimetara...
Pročitaj više

Pre 5 h poslednji put pozvana firma
Chip Tuning TT electronic
Aleksandra Dubčeka 5nj
Zemun

Firma "Chip Tuning TT Electronic",je Zvanicni distributer renomirane firme “SM chip tuning” za Beograd i Srbiju. Osnovna delatnost naše firme jeste chip tuning i tuning automobila, vozila za komercijalne namene, plovila i motocikala....

Novi Sad

Delta Rosso chip tuning
Račkog 196, Petrovaradin Pozovi

Delta Rosso Chip Tuning je firma iz Novog Sada specijalizovana za softversko prilagođavanje sadržaja mape u motornom računaru na svim linijama na kojima on funkcioniše. Usluge editovanja parametara motornog računara obavljamo u našem servisu ...
Pročitaj više

K Tech Chiptuning
Bajči Žilinskog 9

Vaš auto može da radi mnogo bolje i efikasnije uz pomoć K TECH čipovanja automobila!...

Remap motora, odnosno Chip tuning postaje sve popularniji, jer svako želi motor koji će imati bolje performanse. Ugradnjom chip tuning boxa dobijate nezavisan elektronski uređaj, zahvaljujući kome motor automobila ima veću snagu i do čak trideset posto, a pri tome sigurnost motora pri radu i njegova trajnost ostaju isti.

Može se reći da je loša mapa kod koje motor naglo jako reaguje na vrlo malo dodatog gasa, i u ovim situacijama turbo biva dosta opterećen pa je potrebno da vozač stisne pun gas.

Šta je remap motora?

Napred opisani primer može da ošteti i kvačilo. Kod proizvodnje automobila, fabrički je podešeno da je turbo na nižem pritisku kada se gas manje stisne, a to je iz razloga da automobil može da pređe veliku kilometražu pre nego što se taj deo pokvari.

Lošom mapom se te vrednsti lako povećavaju, pa se turbo troši čak i nekoliko puta više nego što bi trebalo.

Sada će mnogi vozači postaviti pitanje koja mapa je dobra a koja nije? Profesionalni tuner može da sačini takvu mapu da nema gubitaka, i da kriva bude bez grešaka i uredna. O kakvom izgledu krive se radi, obično se ne može zaključiti bez dyna, a takođe ne može da se zna ni o kakvoj mapi je reč.

Ipak, sastavni deo remapa je da se dobra mapa može uraditi i bez dyna, uz pomoć odgovarajuće opreme i monitora.

Potrebno je istaći da chip tuning ne može da predstavlja neku vrstu hobija, već da zahteva profesionalizam, iz razloga što je vrlo kompleksan. Da bi neko uradio dobar tuning, potrebno je da bude posvećen tom radu, tako da vlada mišljenje da je veoma teško i zahtevno napraviti dobru mapu.

Pravilo je da je ona skoro uvek skupa, jer je nelogično da bude jeftina a pri tome dobra. Dyno test su zapravo valjci koji mogu da izmere snagu vašeg ljubimca. Mnogo vlasnika želi upravo ovu informaciju, s obzirom na to da je i smisao chip tuninga da se povećaju performanse motora.

Na automobilu se može uraditi custom remap, bez obzira na prepravke motora. U tu svrhu se koristi najbolja i najkvalitetnija oprema za engine tuning i chip tuning.

Remap motora – iskustva

Chip tuning je sasvim siguran put da se poveća učinkovitost vašeg auta, i savremeni automobili su opremljeni ECU jedinicom (elektronsko kontrolna jedinica), a to direktno utiče na količinu goriva koja se ubrizgava, kao i na kontrolu paljenja.

Postoji više vrsta tuninga kao što su:

- maksimalna ušteda goriva i povećanje snage motora;

- dobra snaga i manja ušteda goriva

- takozvani – crveni tuning – što znači maksimalnu snagu i fenomenalne performanse.

Na programiranje ćete dobiti garanciju.

Remap motora – cena:

Za remap motora potrebno je platiti od 50 do 250 evra, što zavisi od modela automobila, godine proizvodnje i drugih karakteristika.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Nenad Pavlovic
    31.10.2018 12:00

    Ubedljivo najbolji remap motora mozete dobiti u auto servisu tt elektronik. Ljudi su profesionalci i vrlo su povoljni za ovu uslugu.