Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Remap motora
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Remap motora

Chip tuning postaje sve popularniji, jer svako želi motor koji će imati bolje performanse. Ugradnjom chip tuning boxa dobijate nezavisan elektronski uređaj, zahvaljujući kome motor automobila ima veću snagu i do čak trideset posto, a pri tome sigurnost motora pri radu i njegova trajnost ostaju isti.

remap motora

 

Može se reći da je loša mapa kod koje motor naglo jako reaguje na vrlo malo dodatog gasa, i u ovim situacijama turbo biva dosta opterećen pa je potrebno da vozač stisne pun gas.

Šta je remap motora?

Napred opisani primer može da ošteti i kvačilo. Kod proizvodnje automobila, fabrički je podešeno da je turbo na nižem pritisku kada se gas manje stisne, a to je iz razloga da automobil može da pređe veliku kilometražu pre nego što se taj deo pokvari.

Lošom mapom se te vrednsti lako povećavaju, pa se turbo troši čak i nekoliko puta više nego što bi trebalo.

Sada će mnogi vozači postaviti pitanje koja mapa je dobra a koja nije? Profesionalni tuner može da sačini takvu mapu da nema gubitaka, i da kriva bude bez grešaka i uredna. O kakvom izgledu krive se radi, obično se ne može zaključiti bez dyna, a takođe ne može da se zna ni o kakvoj mapi je reč.

Ipak, sastavni deo remapa je da se dobra mapa može uraditi i bez dyna, uz pomoć odgovarajuće opreme i monitora.

Potrebno je istaći da chip tuning ne može da predstavlja neku vrstu hobija, već da zahteva profesionalizam, iz razloga što je vrlo kompleksan. Da bi neko uradio dobar tuning, potrebno je da bude posvećen tom radu, tako da vlada mišljenje da je veoma teško i zahtevno napraviti dobru mapu.

remap motora cena

 

Pravilo je da je ona skoro uvek skupa, jer je nelogično da bude jeftina a pri tome dobra. Dyno test su zapravo valjci koji mogu da izmere snagu vašeg ljubimca. Mnogo vlasnika želi upravo ovu informaciju, s obzirom na to da je i smisao chip tuninga da se povećaju performanse motora.

Na automobilu se može uraditi custom remap, bez obzira na prepravke motora. U tu svrhu se koristi najbolja i najkvalitetnija oprema za engine tuning i chip tuning.

Remap motora – iskustva

Chip tuning je sasvim siguran put da se poveća učinkovitost vašeg auta, i savremeni automobili su opremljeni ECU jedinicom (elektronsko kontrolna jedinica), a to direktno utiče na količinu goriva koja se ubrizgava, kao i na kontrolu paljenja.

Postoji više vrsta tuninga kao što su:

- maksimalna ušteda goriva i povećanje snage motora;

- dobra snaga i manja ušteda goriva

- takozvani – crveni tuning – što znači maksimalnu snagu i fenomenalne performanse.

Na programiranje ćete dobiti garanciju.

Remap motora – cena:

Za remap motora potrebno je platiti od 50 do 250 evra, što zavisi od modela automobila, godine proizvodnje i drugih karakteristika.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Nenad Pavlovic

Ubedljivo najbolji remap motora mozete dobiti u auto servisu tt elektronik. Ljudi su profesionalci i vrlo su povoljni za ovu uslugu.

15.09.2017
Dusan Markovic

remap motora je softverski gledano veoma veliak aktivnost. U Beogradu je svega nekoliko servisa koji imaju odgovarajuce licencirane mape koje pri tome nisu ni malo jeftine.