Folije za stakla su postale izuzetno popularne jer imaju dosta prednosti. Neke od njih su da pružaju mogućnost brendiranja izloga, gde možete lepo istaći svoj logotip, staviti slike i ispisati šta želite; 

druga varijanta jeste zaštita privatnosti, to jest iz unutrašnjosti prostora ka napolju sve se vidi jasno “kao na dlanu“, dok spolja ka unutra, nemoguće je videti bilo šta sem lepe folije i reklame na njoj, a pored toga postoje i takve folije koje imaju ogledalo efekat i posebno su zanimljive; 

 

 

treća dobra osobina folija jeste da folije za stakla smanjuju temperaturu u prostoru, štiteći vas 100% od štetnih UV sunčevih zraka, čime se štedi na rashlađivanju prostora u toku leta; 

i četvrta, možda i najvažnija karakteristika folija za stakla jeste njihov sigurnosni efekat, jer one mogu biti protivprovalne, pa će na taj način sačuvati vaš izlog od krađe.

U našem tekstu pozabavićemo se reflektujućim folijama za stakla.

Reflektujuće folije za stakla

Jedna od njihovih najvažnijih osobina jeste da ne propuštaju čak do 79% sunčeve energije. One se koriste za ravna stakla, mogu se montirati na već ugrađena stakla ili prozore. 

Reflektujuće folije pružaju zaštitu protiv sunčeve energije, filtrirajući štetan uticaj toplote sunčevih zraka, kao i njihovo zaslepljujuće delovanje. Pri svemu tome one neometano propuštaju svetlost i omogućavaju jasan vid.

Zbog svih prednosti koje smo naveli, u prostorijama zgrade na čijim prozorima ili izlozima su montirane reflektujuće folije, biće primetno svežije i prijatnije, što zaposlenima u firmi omogućava bolje radne uslove a samim tim i veću efikasnost i produktivnost u radu. 

Reflektujuće folije za izloge

Veoma bitna karakteristika reflektujućih folija za izloge jeste što one čuvaju robu koja se nalazi unutra, odnosno neće doći do izbleđivanja ili kvarenja usled svetlosti ili toplote. Druga veoma važna osobina jeste što su ovakve folije izuzetno dugotrajne, pa se ni nakon višegodišnje upotrebe ne primećuju nikakvi znaci promena što se tiče kvaliteta, a ni u njihovom spoljašnjem izgledu. 

Reflektujuće folije se pripremaju takozvanim „postupkom pare“, pri čijoj primeni se mikro tanak, delom providan metalni sloj, stavlja na poliester foliju. Ovakva vrsta folije pruža najviši stepen zaštite protiv toplote sunčevih zraka. One poseduju i lepljivi sloj, koji stvara molekularnu vezu između folije i stakla. Rezultat toga je savršenija optička slika kao i duži vek trajanja u odnosu na obične lepljive slojeve. Reflektujuće folije imaju najtrajniji i najjači sloj protiv ogrebotina, što znači da ćete stakla moći da održavate na tradicionalan način, pri čemu se folija neće oštetiti. 

Svaki film sadrži zaštitni sloj protiv štetnih UV zraka, pa se na taj način filtrira 99,9 posto UV zraka, što značajno utiče da roba koja se nalazi u izlogu zbog sunca ne izbledi.

Reflektujuće folije za automobile

Reflektujuća folija može poslužiti i kao reklama. To je jedan od savremenijih načina reklamiranja, i pošto je ovo nova vrsta materijala za reklamiranje, postoji veliki potencijal njene primene. 

 

 

Reklame reflektujuće folije se mogu koristiti za bilborde, svetleće reklame, automobile, izloge, kao i za sve staklene površine koje zahtevaju termo-izolacionu zaštitu, ali i sigurnosnu zaštitu stakla. 

Reflektujuće folije – cena:

Cene reflektujućih folija se kreću od 1650 din. do 5800 dinara, po metru kvadratnom. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Reflektujuće folije
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

22.10.2018
Miroslav Jagnjic

Licno sam koristio reflektujuce folije kao zastitu za stakla. Veoma sam zadovoljan sa njihovom prakiticnom primenom. Svima bih savetovao da ih i sami uzmu, sigurno se necete pokajti.

13.03.2017
Marina Zivkovic

Osnovni je problem u tome sto ove folije dosta kostaju.

22.02.2017
Ivana Petrovic

Sto se mene licno tice, nisu ovo ipak folije koje su namenjene svakome. Sve drugo je daleko manje vazno.

14.02.2017
Jovana Milinkovic

Licno mislim da sto se tice ovih folija, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

06.02.2017
Petar Jankulovski

Koliko mi se samo cini, najvaznije od svega je da ne pocnete da na reflekutujucim folija odmah stedite. To je od samog pocetka veoma vazno.

01.02.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, reflektujuce folije su ubedljivo najbolje folije na nasem trzistu.

25.01.2017
Stojance Ristovski

Koliko mi se samo cini, sve reflekutujece folije moraju bas onako debelo i ozbiljno da se plate. Drugacije nije moguce da se saradjuje.

18.01.2017
Simona Vucinic

Mislim da su ovo bas posebne folije, posebno kada govorimo o letenjem periodu godine, kada mogu za vozace biti i vise nego korisne.

06.01.2017
Milen Jovanovic

Koliko je samo meni poznato, reflektujuce folije reflektuju svetlost, tako da oko toga nema zapravo nikakvih problema.

29.12.2016
Marta Dencevic

Moje je misljenje da samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

19.12.2016
Filip Milutinovic

Reflektujuce folije ipak mogu da budu bas onako kvalitetne ali pod uslovom da budu zaista uradjene od dobrih folija.

13.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Po ovom pitanju se licno niakda ne bih nesto previse igrala, posebno ako policija brani da vozaci stavljaju na svoje automobile reflektujuce folije.

01.12.2016
Todor Markovic

Po pitanju reflektujucih folija, mislim da je ubedljivo najbolje resenje da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje.

25.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju ovog tipa folija, samo treba da posetite radnju Master Glass i onda se vise nista oko toga nemate da brinete.

16.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko su vam vec potrebne kvlaitetne reflektujuce folije, samo treba da posetite Folije Pro i da se iskljucivo tamo uverite u kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Posebno kvalitetne reflektujuce folije, mozete da nabavite u agenciji Car Foil Shop. To je mesto u koje definitivno mozete da imate puno poverenje.

25.10.2016
Mihajlo Nastasovic

Smatram da se u estetskom smislu reflektujuce floije bas isplate posto je njihova cena oko 20 eura kvadrat tako da zaista po meni i nije neki preveliki trosak.

16.09.2016
Janko Zivanovic

Reflektujuce folije su u svakom slucaju nesto u sta mozete da imate puno poverenje da ce potpuno uspesno da odbijaju svetlost. Reflektujuce folije su u tom smislu vas siguran izbor.

26.08.2016
Petar Jankovic

Sa svatlosnog stanovista, sigurno da su reflektujuce folije poprilinco korisne. Pri tome, reflektujuce folije je u svakom slucaju najbokje na sto je moguce bolji nacin koristiti i sa njima funkcionisati.

15.08.2016
Ivan Stojanovic

Mislim da su rpednosit reflekutujucij folija poprilicno ocigledne. Zbog toga po meni ta cena od nekih 1500 dinara po kvadratnom metru nije ni amlo skupa. U svakom slucaju, sve ono sto valja mora dobro i da se plati.

21.07.2016
Marko Petrovic

Mislim da je to tip folije koji narocito ide uz automobile koji su neke od metalik boja. Reflektujuce folije se mogu cev ugraditi po cenama od nekih 1500 dinara pa na vise.

24.06.2016
Dusan Markovic

Licno sam koristio reflektujuce folije kao zastitu za stakla. Veoma sam zadovoljan sa njihovom prakiticnom primenom. Svima bih savetovao da ih i sami uzmu, sigurno se necete pokajti.