Dodaj firmu

Reflektori su nam potrebni kada želimo da osvetlimo neki spoljni prostor, na primer dečije igralište ili parking.

Postoji više vrsta reflektora, a o njihovim karakteristikama, prednostima, vrstama kao i ceni, saznajte u našem daljem tekstu.

LED reflektori

LED rasveta postaje sve popularnija i skoro u potpunosti preuzima primat nad klasičnom, barem kada su u pitanju reflektori. Osnovna prednost je u tome što je ovo ekonomičan način da se koristi električna energija, pošto LED reflektori troše i do deset puta manje struje.

Pri tome, nude nam svetlost koju možemo da podelimo u nekoliko nijansi, i to su: toplo bela (daje žućkasto, toplo osvetljenje, dok je temperatura boje 2700 do 3000 kelvina), zatim hladno bela (ona će pružiti najjače svetlo, čiste i hladne boje, temperature do 6000 kelvina) i na kraju, reflektori mogu biti sa dnevnim ili prirodno belim svetlom, gde je temperatura boje 4500 kelvina.

Ovde možemo dodati i takozvani CRI indeks, i on se kreće od 0 do 100, što znači da što je LED osvetljenje približnije indeksu 100, to ono više podseća na pravo dnevno svetlo. Pod ovakvim reflektorima, boje deluju realno i stvarno.

Dobro je naglasiti da LED reflektori daleko ugodnije deluju za oko čoveka, u odnosu na drugačiju vrstu rasvete. Osim toga, kada se radi o UV i IR zračenju, možemo reći da LED reflektori ne emituju takve zrake, što ih čini pogodnim za letnje mesece, jer ne privlače insekte, kao drugačiji izvori svetlosti.

Kada uključite LED reflektore, oni će sijati svojom punom jačinom od prvog trenutka, dakle, neće biti potrebno nikakvo vreme da se oni zagreju. U startu, oni već imaju punu snagu.

Još jedna dobra karakateristika LED reflektora je niska radna temperatura. Zanimljivo je da reflektori gotovo da i ne proizvode zagrevanje, odnosno toplotnu energiju, već se sva električna energija pretvara u svetlost. To ih čini pogodnim i bezbednijim u odnosu na klasične izvore svetla, mogu se dodirunuti golom rukom, a i smanjeni su rizici od nezgoda u kontaktu sa njima kao i od izbijanja požara.

Gledajući ekološki aspekt priče o LED reflektorima, spomenućemo da oni poseduju oznaku RoHS, što znači da u sebi sadrže mnogo manje otrovnih materija od proizvoda koji pomenutu oznaku nemaju. U procesu proizvodne je zabranjeno koristiti živu, olovo, PBB, PBDE, cadmium i šestovalentni hrom.

Reflektori – prodaja

Reflektore možete da nabavite i putem web-a, odnosno tako što ćete posetiti lepo urađene internet prezentacije firmi koje se bave tom delatnošću. Na njima su reflektori predstavljeni u slici i reči, odnosno kroz fotografije i kratke tekstualne opise, gde su navedene karakteristike za svaki artikal.

Jasno je naznačena cena, tako da ceo postupak naručivanja reflektora možete da završite od svoje kuće. Nakon dodavanja artikla u korpu, i izvršenog plaćanja, možete da očekujete isporuku na svoju adresu.

U ponudi se nalaze i reflektori koji imaju senzore pokreta, što znači da se uključuju samo kada neko prođe u određenom krugu koji pokriva senzor. Moguće je odabrati takve modele koji ne registruju kretanje tela lakših od 8 kg na primer, pa se senzor, tj. reflektor neće uključiti ako prođe mačka, manji pas i sl.

Reflektori – cena:

Cena reflektora zavisi od njihove jačine, jer je moguće izabrati snagu od 10 vati, ali i od 200 na primer. U tom smislu, cene se kreću od 1300 din. pa sve do 39000 dinara, za LED reflektor od 200 W. Na cenu takođe utiče da li reflektor ima ugrađen senzor pokreta.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane