Dodaj firmu

Reciklaža tonera Max Refill Service

Max Refill servis štampača brzo i efikasno rešava svaki Vaš problem sa štampačima. U mogućnosti smo da uradimo servis, dopunimo ketridže i tonere za 99% štampača na tržištu!
Pročitaj više

Luke Vojvodića 27a
Rakovica, Beograd

Sipa Pen servis štampača, reciklaža i punjenje tonera

Pružamo pouzdanu i kvalitetnu uslugu u servisiranju laserskih štampača i kopir aparata. Ove poslove radimo od 1994. godine i imamo veoma bogato u rešavanju problema
Pročitaj više

Stevana Brakusa 4, TC Stankom
Čukarica, Beograd

Punjenje tonera i ketridža LUNIKOM BIRO

Danas je gotovo nemoguće zamisliti život bez štampača koji će nam brzo odštampati na papir sve ono što želimo. Kada dođe do kvara na štampaču ili zatreba punjenje tonera, LUNIKOM BIRO je tu za Vas. Takođe, vršimo prodaju novih tonera za št...
Pročitaj više

Bulevar Mihaila Pupina 199a
Novi Beograd, Beograd

Punjenje tonera Tehnoplus

Tehnoplus je firma koja je specijalizovana za servis stampaca, prodaju tonera i kertridza poznatih svetskih kompanija kao sto su : HP , Canon , Epson , Lexmark,Samsung.
Pročitaj više

Rabina Alkalaja 5
Zemun, Beograd

Servis stampaca Optikon MB

Mihajla Bogicevica 6
Savski venac, Beograd

Kada se radi reciklaža tonera? Na samom početku, hajde da načinimo jasnu razliku između toga šta su toneri a šta su kertridži, jer dosta ljudi misli da je to jedno te isto, ali nije. Naime, Ink Jet štampači, ili popularni pljuckavci, u svom radu koriste kertridže, dok laserski printeri upotrebljavaju toner kasete.


Laserski štampači su bolji, kvalitetniji i skuplji, otisak je mnogo jasniji, boja se ne razliva, ne mora da se suši i slično. Ipak, u nekom trenutku će vam zatrebati reciklaža tonera, a u našem daljem tekstu možete da saznate kome da se obratite u toj situaciji i koliko ta usluga košta u proseku.

Reciklaža tonera za štampače

Prvo da spomenemo da postoji Zakon o zaštiti životne sredine, koji uređuje kako toneri i kertridži moraju da budu odlagani na pravilan način. To bi značilo da postoji ekološki način na koji se može štampati, i da ceo taj postupak, uz odlaganje upotrebljenih kertridža i toner kaseta, uopšte ne mora da ima bilo kakav negativan uticaj na prirodu.

Reciklaža tonera za laserske štampače

Naime, navešćemo samo neke činjenice koje će lepo ilustrovati štetnost nepravilnog rukovanja:

-          Na raznim deponijama, u toku samo jedne godine, nađe se preko trista miliona toner kaseta;

-          Za proizvodnju toner kasete, neophodno je četiri kilograma sirovog materijala za jedan kilogram novog materijala;

-          U proizvodnji jedne toner kasete učestvuje tri litara ulja;

-          Da bi se razgradila plastika samo jedne toner kasete, potrebno je da prođe čak hiljadu godina;

-          Prilikom remonta, može da se upotrebi čak sedamdeset posto originalne toner kasete.

Reciklaža tonera za Epson štampače

Kod reciklaže tonera, takođe postoji opcija da prodate istrošeni toner, ako vam tako više odgovara. Sve je to iz razloga što prazni toneri, koji su originalni, lako pronalaze kupce na tržištu, i oni ih potom remontuju.

Reciklaža tonera za HP štampače


Kada se radi remont praznih toner kaseta, to obavljaju specijalizovane firme koje imaju integralnu dozvolu za njihovo sakupljanje, tretman, skladištenje, kao i transport.

Firma koja se bavi poslom reciklaže tonera, po Zakonu je dužna da vam dostavi takozvani Dokument o kretanju otpada. Jedino ste na ovaj način sasvim sigurni da ste toner kasete koje su istrošene i prazne uklonili na zakonski i ekološki prihvatljiv način.

Reciklaža tonera za Lexmark štampače

Možda to niste znali, ali toner kasete sačinjene su od teško razgradivih materijala. Ove kasete ćemo zateći u običnim štampačima, 3D printerima, digitalnim ili laserskim štampačima. Zabrinjavajuća je činjenica da deponovanje ovih toner kaseta postaje vremenom sve veći ekološki problem.

Najbolja alternativa takvoj situaciji je reciklaža tonera.

Reciklaža tonera za Canon štampače

Reciklaža tonera bi značila mlevenje i separaciju plastike. Pored ovog naziva, u svakodnevnom životu ćete čuti i druge termine i nazive kao što su: recikliranje, prazne toner kasete, punjenje kertridža...

Reciklaža toner kaseta ima ulogu, pre svega u očuvanju životne sredine.

Reciklaža tonera cena:

Cena reciklaže tonera zavisi od veličine modela i njegovog kapaciteta, kao i od toga da li je u pitanju kolor ili crno-beli. U tom smislu, raspon cena je od 1000 din. pa sve do 5000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane