Dodaj firmu

Da li izabrati drvenu ili pvc stolariju?

Da li izabrati drvenu ili pvc stolariju?

Sigurno ste razmišljali o ovoj opciji kada ste radili adaptaciju i renoviranje objekta. I drvena i pvc stolarija imaju svojih prednosti, ali kada birate na duže staze, važno je da znate sve prednosti i mane, kako drvene, tako i pvc stolarije.

Drvena stolarija ima taj prirodni šarm i svakako je pravi izbor, ako ste obožavatelji rustičnog stila. Iako i pvc stolarija može biti u dezenu drveta, pravo drvo se ipak razlikuje. Iako ima dobre izolacine sposobnosti, drvena stolarija je osetljiva na vremenske uslove, kao što su kiša, sneg, vlaga UV zraci, jer vremenom propada pa se mora lakirati i održavati, dok je PVC stolarija mnogo izdržljivija.

Proizvodnja pvc stolarije Vršac je u znatnom porastu, jer se ljudi mahom više odlučuju za pvc stolariju, zbog ukupne uštede i mogućnosti koju pvc pruža.

PVC ima brojne prednosti u odnosu na drvenu stolariju, a to je mnogo veća termoizolaciona sposobnost, koja će vaš dom izolovati od vremenskih uslova, toplote i hladnoće, buke i svih spoljnih faktora kao što je vlaga, kiša, sunce.

PVC stolarija ima mnogo duži vek trajanja, omogućava veoma lako i jeftino održavanje, nije potrebno lakirati je, već samo pvremeno prebrisati vlažnom krpom.

Iako drvena stolarija ima neprikosnoveni estetski doživljaj, pvc stolarija se može napraviti u nekoliko boja, pa i u različitim dezenima poput dezena drveta, kamena betona.

Cena pvc stolarija je dosta manja, nego kada ugrađujete drvenu stolariju, ali je što se tiče materijala nepovoljna za utcaj na životnu sredinu.

Ipak pvc je sjajan izbor, jer će vam biti veoma isplativa investicija, koja će vam značajno smanjiti potrošnju električne energije, posebno zimi, izolovaće vas od zime, ali i od sunca leti, zato je i pvc najčešći izbor kupaca.  

Firme povezane sa tekstom

Aluk Plus Enterijer PVC i ALU stolarija

Aluk Plus Enterijer PVC i ALU stolarija nalazi se u mestu Uljma. Bavi se proizvodnjom ALU i PVC stolarije, vrata, prozora
Pročitaj više

2. Oktobra 54, Uljma
Vršac
Idi na vrh strane