Dodaj firmu

PVC folija Miniroloplast

Bilo da su Vam potrebne roletne, komarnici ili tende za Vaš dom ili poslovni prostor, firma Miniroloplast je prava adresa za Vas. Tokom niza godina uspešnog poslovanja, stekli smo poverenje brojnih zadovoljnih klijenata, čija je preporuka naša najbolja reklama.
Pročitaj više

Bosanska 7v
Zvezdara, Beograd

PVC folija Tenda Style

Tenda Style tende i providne PVC folije nalazi se u Mladenovcu. Firma se bavi proizvodnjom, montažom i popravkom svih vrsta tendi, providnih PVC folija i pokrivki za bazen
Pročitaj više

Petra Bajtajića 9
Mladenovac, Beograd

PVC folija JTM Plast

Kao jedna od lidera na domaćem tržištu u oblasti proizvodnje PVC folija, preduzeće JTM Plast nudi Vam veliki izbor proizvoda vrhunskog kvaliteta. Naši proizvodi od plastike ne sadrže nikakve teške metale i imaju široku primenu u različitim granama industrije
Pročitaj više

Gandijeva 106v/24
Novi Beograd, Beograd

SHADOW COMPANY

Shadow Company bavi se izradom, montažom i servisom roletni, komarnika, venecijanera, zavesa, garažnih vrata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 6a/3
Zvezdara, Beograd

Koja je primena PVC folija? U svakodnevnom životu često čujemo skraćenicu PVC, kada se radi o prozorima, vratima ili o folijama, koje su predmet našeg teksta. Da li ste se ikada zapitali šta PVC zapravo znači? U pitanju je polyvinyl chloride, i folije se dobijaju kalendrisanjem ili ekstrudiranjem. 

Odlika PVC folija je izuzetna transparentnost, odnosno providnost, ravna površina i visok sjaj. 

PVC folije

Jedna od izuzetno dobrih osobina PVC folija je u tome što se na njima može štampati bilo kojom tehnologijom, i zbog toga su zgodne kod izrada reklama. Druge pozitivne karakteristike su da se veoma lako oblikuju zagrevanjem i presovanjem, a pored toga otporne su i na hemikalije. 

Njihova mehanička obrada je veoma jednostavna, pa su svoju ulogu pronašle u proizvodnji ambalaže i pakovanja. 

Proizvodnja PVC folije

PVC folije se proizvode tako da poseduju optimalnu ujednačenost površine, veliku žilavost i čvrstoću, svoju transparetnost zadržavaju pod velikim opterećenjem, a pronaći ćete ih u velikom asortimanu boja i vrstama završne obrade. Još jedna dobra karakteristika jeste da postoji mogućnost reciklaže. 

Mogu se obrađivati na različite načine koji podrazumevaju lepljenje, nabiranje, presovanje, metaliziranje, štampanje, laminiranje, šablonsko sečenje, savijanje, heftanje, termoformiranje...

Prodaja PVC folija

Svoju upotrebu PVC folije nalaze u mnogim oblastima poslovanja, kao što je izrada visećih natpisa, panela, znakova; kalendara; etiketa i nalepnica; izložbenih tabli; pri izradi članskih karti i biznis kartica; kod pakovanja kozmetike, prehrambenih proizvoda i tekstila; kod izrade fascikli i futrola; turističkih mapa, te raznih uputstava za upotrebu...

Providne PVC folije

Od providnih PVC folija se mogu dobiti takozvane zimske bašte, i kao takve predstavljaju novi vid prostora, pa se često koriste u ugostiteljstvu. PVC providne folije su inovativno, funkcionalno  i praktično rešenje, pri čemu su zadovoljeni svi estetski kriterijumi.

Primene providnih PVC folija mogu biti brojne. Uz pomoć njih se mogu zatvoriti terase, balkoni, bazeni ili prošireni prostor kafea ili restorana... PVC platno kojim će providna folija biti opšivena dolazi u preko 15 različitih boja. 

Ako biste nas pitali koja je to najbolja osobina PVC folija, odgovor bi bio da su one odlični izolatori, s obzirom na debljinu od 0, 8 milimetara, pri čemu su u isto vreme i elastične, pa ćete njima veoma lako rukovati.

Kada govorimo o montiranju, providna PVC folija se može montirati kao fiksna, što bi značilo da nema mogućnosti podizanja, ili kao pokretna, što znači da se može srolati po potrebi. 

Postoje folije na mehanizam, gde je sistem kao kod roletni, sadrži oklagiju, vodilice sa strana kuda klizi folija, kao i kurblu za podizanje.

Razlikujemo i PVC folije na ručno podizanje, i one rade na principu leptir matica, koje se nalaze sa bočnih strana, na razmaku od 40 cm, uz pomoć kojih je folija pričvršćena za konstrukciju. 

Treća vrsta su PVC folije na rajferšlus, gde se umesto pomenutih leptir matica nalazi rajferšlus koji se po potrebi odšnira, i folija se srola, odnosno zašnira se kada se folija odrola,  po potrebi.

Cene koje su prikazane, uljučuju merenje i montažu, dok je najmanja obračunska mera tri metara kvadratnih. Međutim, ako se radi o samo jednom polju, onda se kao najmanja mera uzimaju pet kvadratnih metara. 

PVC folija – cena:

Kada je reč o zaštitnim PVC folijama, cene se kreću od 200 dinara za PVC folije koje se koriste za zaštitu površina prilikom molersko-farbarskih radova, sve do 1200 dinara za građevinske folije od recikliranog PVC-a, dimenzija širine 2 m i dužine 25 metara, što daje 50 metara kvadratnih površine. Ovakva folija je višenamenska. 

U proseku, cena providne PVC folije je 15 evra po kvadratnom metru, a ako je ukupna površina manja od 10m2, onda je cena 20 evra/m2. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane