Psorijaza Beograd

Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd
Adresa: Kralja Milutina 53
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd

Psorijaza Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Adresa: Mirka Jovanovića 25
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Psorijaza
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Psorijaza

Kožna oboljenja su vrlo neprijatna, pored simptoma i zato jer su najčešće vidljiva drugim ljudima. Psorijaza je rasprostranjeno hronično zapaljensko kožno oboljenje. Obično se sastoji od perioda poboljšanja i pogoršanja. 
Vrsta psorijaze koja se najčešće javlja jeste ona koju karakterišu upadljivo oivičene naslage koje mogu biti ili ružičaste ili sive boje, prekrivene srebrnkastom ljuspastom kožom. U bilo kojim godinama možete dobiti ovo oboljenje kože, međutim ono se ipak najčešće javlja kod nešto starije populacije između 50 . i 60. godine, ali i kod osoba u ranoj odrasloj dobi. 

Psorijaza – simptomi

Psorijazom su zahvaćeni i krvni sudovi i dublji slojevi epidermisa. Naslage prouzrokuje slabija ćelijska regeneracija. Ovu pojavu može izazvati više faktora, kao što su upalne reakcije u dubljim i površinskim slojevima kože, skraćeni ciklus rasta ćelija i poremećen proces pri kome se ljušti površinski sloj kože. 

Psorijaza – vrste

Postoji nekoliko tipova ovog hroničnog kožnog oboljenja. Spomenimo tip koji se javlja u oko 80% slučajeva, a to je pojava crvenih lezija koje su usled upale obično iznad površine kože. Mogu biti prekrivene slojem bele ili srebrnkaste ljuspaste kože. Mesta na kojima ćete naći ovo oboljenje su laktovi, donji deo leđa i koža glave.
Drugi tip psorijaze karakterišu crvene tačkice koje se javljaju na trupu ili udovima. Ova tako zvana kapljična psorijaza može se javiti iznenada u ranoj odrasloj dobi ali i u detinjstvu.
Treća vrsta psorijaze karakteristična je po jarkocrvenim lezijama, koje nisu grube, već glatke i sjajne. Obično se mogu pronaći na osetljivim mestima, kao što su pazuh, prepone, ispod grudi ili zadnjice. 
Beli gnojni plikovi bi bili odlika još jednog tipa psorijaze koja se javlja kod odraslih. Ovi plikovi nisu zarazni jer se sastoje od belih krvnih ćelija. 
Spomenimo još tip psorijaze koji zahvata veću površinu tela. Velike površine kože su crvene i upaljene, što izaziva ljuštenje kože i pri tom čovek oseća neprijatnost i jak bol.

Lečenje psorijaze

Terapija je obično različita za svakog pacijenta pojedinačno. Najčešće se koriste kortikosteroidni kremovi, sa ili bez salicilne kiseline. Oni se koriste za područja pregiba ekstremiteta kao i na genitalijama. Često se ovi kremovi kombinuju sa kremovima koji sadrže vitamin D3, kao i vitamin A. Kod terapije opsežnih oblika psorijaze kao i kod oblika psorijaze koja je praćena upalom zglobova, koriste se lekovi koji spadaju u grupu citostatika, ali se daju u jako malim dozama. 
UVA i UVB zračenja daju odlične rezultate u lečenju psorijaze, sa ili bez dodatka supstanci koje intenzivnije vezuju UV zrake. Terapija se koristi povoljnim delovanjem sunčevih zraka na obolele od ove bolesti kože. Odlazak na more biće vam od velike pomoći ukoliko bolujete od blagog oblika psorijaze. Pacijentima se savetuje dozirano izlaganje suncu, uvek sa korišćenjem zaštitnih faktora 20 ili 30. 
Biološki tretman je novi vid terapije koji prvenstveno deluje na T limfocite. Ovi tretmani spadaju u izuzetno skupe, a namenjeni su ljudima koji imaju psorijazni artritis – upalu zglobova ili imaju neku kontraindikaciju za druge vrste terapija. 

Lečenje psorijaze – cena

Cene dermatološkog pregleda se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate orincije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Jovana Milinkovic
Ona sigurno mora da se debelo plati. kako god da okrenete. Pre svega je to neki dug koji vucete od ranije a koji predstavlja deo nekog raskalasnog zivota. Takav jedan zivot pre ili kasnije sigurno mora da se plati. Sve druge stvari nisu bas toliko vazne.
Jovana Milinkovic
Ona sigurno mora da se debelo plati. kako god da okrenete.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, samo treba da se dosta ulozi. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Lea Stankovic
Kako god da okrenete, nije ona bas toliko jeftina za lecenje. Mada, pre ili kasnije ce se sigurno pronaci neki univerzalni lek.
Mihajlo Nastasovic
Kako god da okrenete, ona mora da bude nesto sto valja i sto se kvalitetno leci samo alternativnom medicinom.
Simona Vucinic
Po meni, svaka psorijaza treba da se dobro i debelo plati. Sve drugo je samo po meni gubljenje vremena.
Todor Markovic
Najbolje je da ne bacate previse pare i da gledate da psorijazu na sto bolji nacin prirodnim putem resite.
Marta Dencevic
Veroali vi meni ili ne, ovo je problem koji muci sve veci broj mladih ljudi.
Janko Zivanovic
Koliko mi je samo poznato, sto se psorijaze tice, veoma je bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, najvaznija stvar kod psorijaze je u tome da se veoa tesko leci ali da u svakom slucaju moze da se drzi pod kontrolom.
Petar Jankovic
Koliko se samo meni cini, ovde je veoma vazno da samo treba da se odlucite za jedan dobar kvalitet. Sve drugo i nije bas toliko vazno.
Nikolina Pantelic
Problem sa psorijazom je u tome sto ne moze previse lako da se resi.
Ivan Stojanovic
Nisam bas u potpunosti siguran koliko zapravo psorijaza moze da se izleci. Mislim da su u svakom slucaju za to relativno male sanse.
Jana Stankovic
realno mislim da je po pitanju psorijaze, ubedljivo najbolje resenje da posetite centar za dermatologiju Skinmedic. Mislim da ce vam on za ovaj problem bas odgovarati posto uglavnom primenjuje metode alternativne medicine.
Biljana Brankovic
Svakako da po pitanju psorijaze, sve treba da probate. Prema tome, najbolje je da posetite Dermamedicus i da se tamo licno uverite u kvalitet.
Marko Petrovic
Moj otac je imao psorijazu. Stalno je pio neke cajeve i mazao neke meleme i zaista mu je u neku ruku pomoglo tako sto se malo smanjivo.
Dusan Markovic
Situacija sa psorijazom je po meni identicna kao i sa ekcemom. U najvecem broju slucajeva psorijaza nastaje kao posledica stresa i u najvecem broju slucajeva se veoma tesko leci posto je nekada poprilicno tesko ukloniti izvror stresa.
Ivana Petrovic
Mom ocu je pre par godina kada se razboleo izasla psorijara. Zbog toga lekari smatraju da je ona nastala kao posledica stresa u organizmu. Nikada nije uspeo da je zaleci.